Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
zore
Novinec

Kraj: hrastnik

problem z izpušnimi plini NUJNO

Napisal/-a zore Pe feb 15, 2008 3:37 pm

Zdravo imam renault 5 pa sm šel na tehničnega pa ga nisem naredil ker je hin katalizator in mi samo pod visokimi obrati imam preveč co2 v izpušnih plinih. Sedaj me pa zanima kaj na j naredim rabim pa to do ju3 ker do ju3 mi še velja da mi ni treba ponovno plačati. Mehanik mi je rekel da naj grem na avtocesto in ga preteram ter grem potem na tehničnega , pa sem poskusil vendar ni šlo , zanima me kaj še lahko naredim?
lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe feb 15, 2008 3:41 pm

Če imaš karburator, mu poskusi nastavit revnejšo mešanico. Sicer pa kupi univerzalen katalizator in menjaj. Ali poišči solidnega (??) rabljenega - žal imaš bolj malo časa.

Uporabniški avatar
zore
Novinec

Napisal/-a zore Pe feb 15, 2008 3:57 pm

Imam 1.4 i se pravi avtomatski vbrizg in nimam fergazerja. Kaj pa če bi podkajlal pedalko za gas da ne bi mogel gas pritisniti do takšnih obratov ker mi samo pri visokih vrtjajih ne gre skos.? Pa razmišlu sm da bi ud enga petko uzeu iste barve pa bi zamenju tablce pa z njegovo šel a bi pošinli?
lp

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale Pe feb 15, 2008 4:47 pm

Lej kako to delamo pri nas. Avto pustiš čez noč na servisu, kjer delajo tudi tehnični. Drugi dan, pa vidiš, da je tvoj avto naredil test izušnih plinov, ampak samo po listku, ker v resnici ni. To seveda nekaj stane, po navadi je mehanik zadovoljen z 30 €.

LP

Uporabniški avatar
zore
Novinec

Napisal/-a zore Pe feb 15, 2008 4:51 pm

ja tut to sm že probal sm mu reku to pa j reku da se neda tko nardit ker morjo kao v ljubljano podatke poslat sm tut reku č bi se lohk tko zmenla da mu dam dnar p me spsti :D sam ni šlo :? zj pa do pondelka mam čas da neki uštimam katalizatorja pa ne grem kupovat k pride dražji k petka tut kopija rablenga pa tut ne bom dau gor k bo sigurn isto pa še nikjer ga nism najdu. tak da če je možno kj druzga narest d avto nebi mogu se vrtet u visoke obrate ? ker kot sem ze omenil me sf.... samo pri visokih obratih.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Pe feb 15, 2008 4:52 pm

zore je napisal/-a:Imam 1.4 i se pravi avtomatski vbrizg in nimam fergazerja. Kaj pa če bi podkajlal pedalko za gas da ne bi mogel gas pritisniti do takšnih obratov ker mi samo pri visokih vrtjajih ne gre skos.? Pa razmišlu sm da bi ud enga petko uzeu iste barve pa bi zamenju tablce pa z njegovo šel a bi pošinli?
lp

zore njem piše kolk je obratov na ekranu če nisi opazil
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
zore
Novinec

Napisal/-a zore Pe feb 15, 2008 4:55 pm

Ja pa bo prec vedu da je neki narobe če nebo pršlo do takoh obratov? k zj sm probal dat eno kajlo tm k zajla premika tisto ročico da jo premakne samo mal , vendar so obrati še kar visoki čeprav ne več toliko stopalka gre pa not sam kak cm :D

Uporabniški avatar
zore
Novinec

Napisal/-a zore Pe feb 15, 2008 5:37 pm

Evo zdele grem še enkrat nazaj na tehničnga sem dau zračni filter vn ker sem nekje najdu da je to pol bolš če dobi več zraka pa bom vidu k se mi jeb. sam za 0,0006%
lp sporočim pol

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Pe feb 15, 2008 6:32 pm

Zanimiva tema. Me prav zanima razplet. Se bo vrnil z dvignjeno glavo ali ne. Kako bo reagiral na zmago in kako prenesel poraz? Se nadaljuje.... čez eno uro

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe feb 15, 2008 7:33 pm

Nevem zakaj takoj placujete tehnicnega...
Jaz vedno grem najprej skoz preventivnega, ce je kaj vecjega na avtu tak v treh dneh ne zrihtas. Ce pa gre skoz pa pol placas in se enkrat pac ga preko pele.
lp

Uporabniški avatar
SlaFko
Novinec

Napisal/-a SlaFko Pe feb 15, 2008 7:50 pm

:P Una je huda o zamenjavi tablc... :P
'Ko voli nek' izvoli...

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Pe feb 15, 2008 7:52 pm

zore je napisal/-a:Evo zdele grem še enkrat nazaj na tehničnga sem dau zračni filter vn ker sem nekje najdu da je to pol bolš če dobi več zraka pa bom vidu k se mi jeb. sam za 0,0006%
lp sporočim pol

pa ka ti delaš?če ne druga jo peit spihat na avtocesto...ne pa gor po slatnem se furat pa po dolu ko je omejitev 50 ;) ;) ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe feb 15, 2008 7:52 pm

monster_d je napisal/-a:Nevem zakaj takoj placujete tehnicnega...
Jaz vedno grem najprej skoz preventivnega, ce je kaj vecjega na avtu tak v treh dneh ne zrihtas. Ce pa gre skoz pa pol placas in se enkrat pac ga preko pele.
lp

Ni povsod isti sitem...žal. Na AMZS prvo plačaš...... na privatnih prvo greš skozi...

Zanimiva tema. Me prav zanima razplet. Se bo vrnil z dvignjeno glavo ali ne. Kako bo reagiral na zmago in kako prenesel poraz? Se nadaljuje.... čez eno uro

:har :cry :cry :cry crkneš....

Ali idi k enemu mehaniku ali pa kupi carburator cleaner...... vzameš filter dol vžgeš avto mu povišaš obrate in špricaš noter...... zadeva je vsaj pri meni delovala na istem motorju.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Pe feb 15, 2008 8:56 pm

zore je napisal/-a:Evo zdele grem še enkrat nazaj na tehničnga sem dau zračni filter vn ker sem nekje najdu da je to pol bolš če dobi več zraka pa bom vidu k se mi jeb. sam za 0,0006%
lp sporočim pol

Upaj da tam ne berejo forma... :twisted: Sicer pa bi tole s filtrom moralo zmanjšati tistih 0,0006%... ;)

Skorpjon
Nov uporabnik

Napisal/-a Skorpjon Pe feb 15, 2008 9:33 pm

Kajla ti nebo pomagala ker more nabit gas do tistih obratov k mu pise drgac sploh apartura ne zacne mert plinov.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Pe feb 15, 2008 10:03 pm

nov katalizhator ti je edina rešitev, seveda brez kajle. če pajo boš uporabil, pazi, da ti je na tehničnem ne zabije v r.t.

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike So feb 16, 2008 6:22 am

Ja pri nas je tako! če na enem teh.ne narediš potem se pelaš k drugemu!
Jaz pa vedno rečem tak zaskrbljeno naj mi pogledajo malo bolj da vidim kaj še je narobe da si to porihtam, in nato pogledajo pa šče je kaj takega mi reče da sem opravil le naj si to pa to porihtam heh!
Pri nas hval bogi ne težijo s temi plini!
Make my day

Uporabniški avatar
zore
Novinec

Napisal/-a zore So feb 16, 2008 11:01 am

Js sm ga pru šou sterat u ibrture na avtocesto papol prec šou na tehničnga pa ni pomagal pol sm učiri dau filter vn pa šou je blo še slabš k prej pol sm pa mu mal jamru in sma zaklučla s tem........VAS MAL FIRBEC MATRA ANE :D ja no uglavnm reku je da nej pridem u pondelk k on dela z drugm avtom da bova na unm pline zmerla pa mi bo pod tega pisu k bi že učiri to naredla z njegovm avtom pa ma dizla j reku da u računalniku pa nmore spremenit. tak da bo u pondelk zrihtan.
lp

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec So feb 16, 2008 1:49 pm

Super si uredil, vseeno pa je na tvojem katalizator in nič drugega!!!
.....................................

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch So feb 16, 2008 2:41 pm

Badmike je napisal/-a:Ja pri nas je tako! če na enem teh.ne narediš potem se pelaš k drugemu!
Jaz pa vedno rečem tak zaskrbljeno naj mi pogledajo malo bolj da vidim kaj še je narobe da si to porihtam, in nato pogledajo pa šče je kaj takega mi reče da sem opravil le naj si to pa to porihtam heh!
Pri nas hval bogi ne težijo s temi plini!

Me zanima neki...ti na xxxx tehničnih pregledih ne narediš,ker imaš xxxx napako.
Ta napake se zabeleži v računalnik in te da mojster v postopek v katerem imaš 3 dni časa,da to popraviš.
Tudi če greš ti drugam na tehničnega bodo videli v rač.,da si v postopku in ni varijante,da narediš drugje!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov