Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

UdareC v robniK

Napisal/-a Proton-Blaž Če mar 27, 2008 10:28 pm

ToreJ danes zvečer okroG 20.45 ure sem ko sem zavijal levo in izgubil oblast (spolzka cesta,preVeč gasa pri speljevanju) nad vozil in trčil v robniK z hitrostjo okroG 30-40km/h.Stvar je taKa felga je hin,kolo je čisto ob blatniKu,volan se more držaT 5 cmm da gre avto raVno...V glavnem avto ni voZen...Sedaj pa me zaniMa kaj bo treba use zamenjat da bo štimalo in blo kot je in kolk bi bla približno cena :(

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Če mar 27, 2008 10:34 pm

uhh tale bo tezka kr tk rect....najbols, da ga spravis enemu mehaniku, na dvigalo...pa se pogleda kaj tocno je zlomljeno/zvito... :?

nism ti velik pomago...ampak useen, fajn popravi...

NoB0dy
Nov uporabnik

Napisal/-a NoB0dy Če mar 27, 2008 10:34 pm

ce imas sreco, bo samo ravnanje feltne oz. zamenjava, optika in pa lezaj. imel isto srecanje z robnikom in dal tocno 33 € za vse skupi. edino lezaj sem potem naknadno zamenjal. ce pa nimas srece potem pa je lahko marsikaj. od volanskega obroča, volanske letve, polosovine....

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž Če mar 27, 2008 11:02 pm

mah če sm sej se ve ko se spele grobo se koolesa po mokrem vrtijo v prazno ane..Motaš levo avto gre sam raVno in predn sm pršu mim tistega ko je nasprot pripelu sm pred seboj zagledal pločniK...Blo je prepozno sicer sem na bremzo stisnil sam mokro..Ja neVem ker avto ni vozen v glavno ker je kola čist ene 5 cm zamaknjena nazaj...Ko volan motaš pač use škripa pa use...

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če mar 27, 2008 11:02 pm

suzuki spacestar(tista mala kratka visoka kanta) isti problem škode za 1000 evrov...še posodo za vodo je sfukal pa isto je bil kolo čist ob blatniku...za 5cm nazaj nabil. ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Če mar 27, 2008 11:04 pm

Proton-Blaž je napisal/-a:mah če sm sej se ve ko se spele grobo se koolesa po mokrem vrtijo v prazno ane..Motaš levo avto gre sam raVno in predn sm pršu mim tistega ko je nasprot pripelu sm pred seboj zagledal pločniK...Blo je prepozno sicer sem na bremzo stisnil sam mokro..Ja neVem ker avto ni vozen v glavno ker je kola čist ene 5 cm zamaknjena nazaj...Ko volan motaš pač use škripa pa use...

več škode si povzroču(skor 100%) če si med trkom držal bremzo... ;)

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Če mar 27, 2008 11:05 pm

pa taka mala hitrost pa ti je nabil kolo? Bratranc moj je prleto na pločnik pri 50 na uro pa ni blo nič, še felne ni zvil ;)

upaj na najbolše ane, lahka da ni tolk škode kot je blo na tem suzuky-u i am nobody!

Js sem tud meu bljižnje srečanje enkrat z robnikom z maminim avtom pa mi je čist felno zvil, pa na srečo ni blo čist nič drugega ! Tko da najboljše da greš res do mehanika pa da dvigneta avto pa pogledaš kaj se dogaja!

Veliko sreče in čimanj stroškov!
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Če mar 27, 2008 11:09 pm

če je avto nevozen in je kolo ob blatniku mu je spodaj vse zategnal...od polosovine do končnika :)

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž Če mar 27, 2008 11:12 pm

Ja normaln da sm na bremzu prletu ne...Ni blo časa še to spustit pol vse skuP ker študiraŠ da se boš vstavu ne pa da kolko se bo poškodovalo..Ja upam da nebo škode za prek 1000€ ...Ja mal je blo igranja ja po dežju zej pa dobo po tintari...Je bil kr huD poK ja...Fora je v tem da sem od strani prletu notr z objenenim kolesom...Nevem bomo vidl kaj bo pa to...Upam na najbolše...pa pol ko se popravi je spet tko k novo al ne?

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Če mar 27, 2008 11:13 pm

hja nevem. Nimam izkušenj s tem tako da škoda, da karkoli rečem glede tega! Upajmo, da je čim manj stroškov!

lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če mar 27, 2008 11:13 pm

Proton-Blaž je napisal/-a:mah če sm sej se ve ko se spele grobo se koolesa po mokrem vrtijo v prazno ane..Motaš levo avto gre sam raVno in predn sm pršu mim tistega ko je nasprot pripelu sm pred seboj zagledal pločniK...Blo je prepozno sicer sem na bremzo stisnil sam mokro..Ja neVem ker avto ni vozen v glavno ker je kola čist ene 5 cm zamaknjena nazaj...Ko volan motaš pač use škripa pa use...

joj kva pa speljujes tko ce nisi sposobn nadzorovat avta.ja a ti ni logicn da ce se gume vrtijo u prazn da nimajo oprijema,itak da poj ne mores u ovink jt.
skode pa kokr so rekl je lahko ogromno al pa niti ne.sam ce mas feltno hin je ze neki skode.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Če mar 27, 2008 11:14 pm

Proton-Blaž je napisal/-a:Ja normaln da sm na bremzu prletu ne...Ni blo časa še to spustit pol vse skuP ker študiraŠ da se boš vstavu ne pa da kolko se bo poškodovalo..Ja upam da nebo škode za prek 1000€ ...Ja mal je blo igranja ja po dežju zej pa dobo po tintari...Je bil kr huD poK ja...Fora je v tem da sem od strani prletu notr z objenenim kolesom...Nevem bomo vidl kaj bo pa to...Upam na najbolše...pa pol ko se popravi je spet tko k novo al ne?

če se popravi tak kokr je treba je tak kokr novo ja...za 1000 evrov na avtu ne bo škode če sklepam da maš protona...ta suzuki ko sem prej napisal je letnik 2005

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Če mar 27, 2008 11:15 pm

Proton-Blaž je napisal/-a:Ja normaln da sm na bremzu prletu ne...Ni blo časa še to spustit pol vse skuP ker študiraŠ da se boš vstavu ne pa da kolko se bo poškodovalo..Ja upam da nebo škode za prek 1000€ ...Ja mal je blo igranja ja po dežju zej pa dobo po tintari...Je bil kr huD poK ja...Fora je v tem da sem od strani prletu notr z objenenim kolesom...Nevem bomo vidl kaj bo pa to...Upam na najbolše...pa pol ko se popravi je spet tko k novo al ne?

Ja, če bo mojster prov zrihtal pa porihtal potem bo vse isto kt je blo. Treba je optiko zrihtat in ostale stvari, da bo avto lepo normalno naravnost šel!

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž Če mar 27, 2008 11:18 pm

Ja glej mogo sem potegnit čene bi me en nasprotni nabaso(boČno)... mah se zgodi...Treba dele najt zej sam mislim da nebo tak lahko spet ne...

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Če mar 27, 2008 11:20 pm

To na pamet tko težko govort... upej da je samo roko zvil, potem to za sabo potegne še most, lahko poškodbo polosovine... bla bla bla in temu ni konca :?

Upam da dobro opraviš :-P
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž Če mar 27, 2008 11:22 pm

Mja...Nevem ker hitrost ni bila veliKa v glavnem,sam je pa useen moČno udaril ane...

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Če mar 27, 2008 11:22 pm

poročaj, ko boš vedel kaj več!

dms
Novinec

Napisal/-a dms Če mar 27, 2008 11:27 pm

NoB0dy je napisal/-a:ce imas sreco, bo samo ravnanje feltne oz. zamenjava, optika in pa lezaj. imel isto srecanje z robnikom in dal tocno 33 € za vse skupi. edino lezaj sem potem naknadno zamenjal. ce pa nimas srece potem pa je lahko marsikaj. od volanskega obroča, volanske letve, polosovine....

Tole pa kar malo obrazlozi.

Bolj kot hitrost je pomembno kako zapeljes na robnik. ;)

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Če mar 27, 2008 11:30 pm

volanskemu obroču nima kaj bit... :lol: mogoč si mislu to da se razštela ajnšlag.morš volan držat u levo(al pa desno) da gre avto naravnost

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž So mar 29, 2008 7:44 pm

amm do seDaj vemo da so šle roka,viLce,amortizer,felga,končniK,ležaJ....Podbrobno bo mehaniK pogledal v pondeljek...Reku pa je da zna bit tud celotna šasija prepotegnjena... :roll:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov