Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Olje z interneta

Napisal/-a primozek69 To apr 01, 2008 3:35 pm

Ali je mogoče,da je olje,ponujeno na internetu (bolha),enake kvalitete kot olje iz trgovine. Slišal sem namreč od poznavalcev,da obstajajo t.i. ponaredki in da naj bi to bilo to.kar je na netu. Za primerja vo: Castrol txt softec plud 5w-40 na netu :5€/L,
v trgovini (copex): 15€/L. Hvala za uporabne odgovore.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden To apr 01, 2008 3:52 pm

obišči stran www.motornoolje.com
tuki ga imaš z računom po 6.40€.

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 To apr 01, 2008 3:53 pm

sm reku enem trgovcu js sm dobu isto olje kot ga mate vi za 6€, vi ga pa prodajate po 16€????

kakšen je bil odgovor: je reku pol pa un ko ti ga je prodal ni kaj velik zaslužu!

banda, več zasluži trgovec ko ga samo proda, kot pa tisti ki ga nardi. joj joj

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND To apr 01, 2008 4:53 pm

Saj to je pri vseh rečeh tako. Največ zasluži trgovec pa najmanj nardi.

scuba
Novinec

Kraj: Turnišče

Napisal/-a scuba Sr apr 02, 2008 7:09 pm

Pa mi naj nekdo razloži kako potem lahko actinia ki je distributer za shell, drži ceno za helix vx 5-30(vw lonlife) 21 EUR, na zgoraj omenjenem naslovu pa je cena 11 EUR.
Je to kaj pogojeno z kakimi starimi zalogami?

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Sr apr 02, 2008 8:17 pm

Možno da je to poceni olje padlo iz kakega kamiona :D
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

francnovak
Nov uporabnik

trgovci z vsaj 100% maržo

Napisal/-a francnovak Sr apr 02, 2008 10:46 pm

Ve se, da imajo trgovci večji delež pri dobičku, kot proizvajalci. Zato se pa tako z navdušenjem odpirajo trgovine, ne pa kakšne proizvodnje dejavnosti!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če apr 03, 2008 4:27 pm

Doker dobiš olje v original embalaži in še neodprto se nimaš kaj sekirat. Tud jaz kupujem prek neta ker me pride najmanj pol ceneje. Dati za olje za eno menjavo 20€ ali pa 50€ je pa zame bistvena razlika.

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Če apr 03, 2008 7:18 pm

Jep,sem ga uzel 60L. 310€,vse original,datum polnjenja,serijska št. soda,...

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Re: Olje z interneta

Napisal/-a AudiFreak Če apr 03, 2008 7:29 pm

primozek69 je napisal/-a:Ali je mogoče,da je olje,ponujeno na internetu (bolha),enake kvalitete kot olje iz trgovine. Slišal sem namreč od poznavalcev,da obstajajo t.i. ponaredki in da naj bi to bilo to.kar je na netu. Za primerja vo: Castrol txt softec plud 5w-40 na netu :5€/L,
v trgovini (copex): 15€/L. Hvala za uporabne odgovore.

Tisto, ki je na avto.netu in bolhi, recimo ARAL za 7,5€ ? Od tistega gospoda olje je čist OK. Veliko članov AudiTeama ga uporablja, tudi jaz in mi še ni ribnilo. 8)
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če apr 03, 2008 7:46 pm

Jst tu 25 litrski sodček vzamem in imam za nekaj časa.
Old subarus never die, they just get faster!

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če apr 03, 2008 7:54 pm

"Originalna" embalaža, serijska številka in nevem kaj vse, ne garantira čisto nič na vsebino. Saj še Eure ponarejajo, pa ne bodo znali uliti ene kante za olje. Ne bodimo (preveč) naivni no. Vse je mogoče. Zakaj je ta fenomen polovične cene le na oljih, zakaj nihče ne prodaja akumulatorjev po polovični ceni, ali pa bilo kaj drugega od avtodelov?

scuba
Novinec

Kraj: Turnišče

Napisal/-a scuba Pe apr 04, 2008 10:25 am

Res na vem na kaj potem moraš paziti pri eni flaški od olja da te ne napizdijo. To še pri pooblaščencu naredijo. Opazil sem da je tudi na flaški natisnjen datum verjetno izdelave, tako da eden pokazatelj kvalitete bi naj bil datum. :?:

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe apr 04, 2008 9:22 pm

Strokovnjak je napisal/-a:"Originalna" embalaža, serijska številka in nevem kaj vse, ne garantira čisto nič na vsebino. Saj še Eure ponarejajo, pa ne bodo znali uliti ene kante za olje. Ne bodimo (preveč) naivni no. Vse je mogoče. Zakaj je ta fenomen polovične cene le na oljih, zakaj nihče ne prodaja akumulatorjev po polovični ceni, ali pa bilo kaj drugega od avtodelov?

Potem je najboljše da si ga narediš sam... bo najbolj ziher.

zogobrc
Novinec

Napisal/-a zogobrc To apr 08, 2008 10:22 am

Potem je najboljše da si ga narediš sam... bo najbolj ziher.[/quote]

to si mu čisto prav napisal:)
sj ga noben nesili da ga kupi nj ga sam nardi doma:)

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če apr 10, 2008 7:31 pm

Namesto butastih predlogov, naj raje kdo odgovori na vprašanje iz zadnjega dela mojega posta.

Neki se pametuje o gorivu in kvaliteti tega na Petrolu, Agipu in OMV-ju, smešna cena olja pa ne sme pri človeku zbujati nekega suma na goljufijo oziroma slabšo kvaliteto?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če apr 10, 2008 7:50 pm

Strokovnjak je napisal/-a:"Originalna" embalaža, serijska številka in nevem kaj vse, ne garantira čisto nič na vsebino. Saj še Eure ponarejajo, pa ne bodo znali uliti ene kante za olje. Ne bodimo (preveč) naivni no. Vse je mogoče. Zakaj je ta fenomen polovične cene le na oljih, zakaj nihče ne prodaja akumulatorjev po polovični ceni, ali pa bilo kaj drugega od avtodelov?

tebi to ne pove nič nekaterim pa, recimo serijska številka - izsledljivost izdelka od njegovega samega začetka itd....ime je tisto kar garantira vsebino in naslov tega izdelka. zato zmeraj shraniš račun če gre kaj narobe ;)

akumulatorji in druge razne zadeve se prodajajo po internetu le znati je treba poiskati zadeve ;)

Uporabniški avatar
Dr. _MAXXI_
Nov uporabnik

Kraj: O-bala

Napisal/-a Dr. _MAXXI_ Če apr 10, 2008 8:01 pm

oj.

ME zanima če ima še kdo izkušnje z www.motornoolje.com
Precej ceneje je olje pa sem malo "skeptičen" ... sicer sem do zdele kupu prek neta že vse, samo olja pa še ne :)

Mam za kupit 10lit in neki se pa že da prišparat na tej količini napram trgovini.

A je kdo kupoval olje tud preko mimovrste.com in enaa.com

Hvala in lp,
Zadnjič spremenil Dr. _MAXXI_, dne Pe apr 11, 2008 8:54 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp,
Matej

Slika

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če apr 10, 2008 8:04 pm

adis je napisal/-a:

tebi to ne pove nič nekaterim pa, recimo serijska številka - izsledljivost izdelka od njegovega samega začetka itd....ime je tisto kar garantira vsebino in naslov tega izdelka. zato zmeraj shraniš račun če gre kaj narobe ;)

akumulatorji in druge razne zadeve se prodajajo po internetu le znati je treba poiskati zadeve ;)

Rekla kazala. Prosim za konkreten primer, lahko tudi akumulatorja.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če apr 10, 2008 8:30 pm

primer olje:
http://www.motornoolje.com/index.php?pa ... t&Itemid=1
cena: 7.40€

isto to olje v leclercu je cca. 13€

razlika je očitna

sicer pa ni v interesu podjetja SPINOL d.o.o ( v tem primeru lastnik zgoraj omenjenega portala z olji), da uporabi FAKE olje in tudi samo trgovsko ime podjetja VALVOLINE, ker bi si s tem nakopal težave predvsem z finančnega vidika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov