Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
bencinaj
Nov uporabnik

Pravilna obrnjenost zavornih ploščic?!?

Napisal/-a bencinaj Po maj 05, 2008 5:05 pm

Pri menjavi ploščic se mi je pojavil problem ker ne vem kako obrniti ploščice.
Ena je leva druga je desna, če prav razumem, ampak je bilo do sedaj zloženo tako, da so bile na eni strani samo leve na drugi pa samo desne. Ko sem hotel vgraditi nove kot kaže tudi ni mogoče vgraditi drugače, saj ne morem spraviti tiste "kale" notri.

Kako so pravilno obrnjene?
Iz te slike spodaj bi sklepal, da mora biti leva in desna na eni strani.
[url]http://web.isosteer.nl/WCUS/default.asp?WMFN=ABSECPItemDescription&WMFT=D&WPG=ProductCatalog&WTID=40005&WREC=-2143335594&WKEY=[65534:-2143335594][/url]

Gre se pa za citroen saxo.
Slika

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Po maj 05, 2008 5:29 pm

Zakaj se to samo meni zdi, da se zadne case pojavlja ali extremno glup folk, ali pa folk ki se dela norca?

Ko si zadevo podiral bi lahko opazil da so razlicne in da so na njih ralicne sledi glede na to na kateri strani so bile. Torej na eni ploscici so sledi celjusti na drugi pa sledi bata.
Vecinoma imajo avti vse 4 ploscice enake tako da je vseeno kam das katero, le da jo pravilno postavis.

Btw zakaj negres preprosto sprobati kako gor pasejo?

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Po maj 05, 2008 5:34 pm

target_practice je napisal/-a:Zakaj se to samo meni zdi, da se zadne case pojavlja ali extremno glup folk, ali pa folk ki se dela norca?

Ko si zadevo podiral bi lahko opazil da so razlicne in da so na njih ralicne sledi glede na to na kateri strani so bile. Torej na eni ploscici so sledi celjusti na drugi pa sledi bata.
Vecinoma imajo avti vse 4 ploscice enake tako da je vseeno kam das katero, le da jo pravilno postavis.

Btw zakaj negres preprosto sprobati kako gor pasejo?

JA, ampak ce pogledas to sliko, ki je dal avtor teme link opazis da nima istih ploscic ;)

tocno tko...2 sta za na levo stran celjusti, 2 pa za na desno stran celjusti...
je pa target ti povedal dober trik...poglej na kateri se vidi sled bata in bos vedel kira je notranja oz kira ni zunanja...znajdi se malo, ce gres ze zavore sam sraufat, pa ne ves kira ploscica gre kam...

kot ce bi sel na kolesu menjavat gume pa nebi vedel kira je prednja pa kira zadnja..jaooo.... :?

LP
Slika

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Po maj 05, 2008 5:39 pm

Vsak normaln clovek to takoj opazi. Ko odpres skatlo vidis 4 ploscice, v parih po 2. In ce se bolje pogledas gre na vsako stran 1 par, 2h razlicnih ploscic.

Nevem pocutim se kot da sem v ameriki, kjer morajo biti povsod navodila.

BTW

DO NOT EAT. IT MAY DAMAGE YOUR TEETH.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Po maj 05, 2008 5:46 pm

zanimivo kaj vse folk probivla sam verjetno si pek :D :D kot so ti že povedali na notranji strani je tista ki ima sledi bata-krogec se vidi iz zadnje strani tista druga je pa sprednja pa ponavadi če jih ne daš prav not ne moreš skup naredit če pa ne pa ko boš šravfal narazen bodi pozoren pa najprej eno stran narazen in skup pol pa drugo stran če pa nisi zihr pa daj sosedo za per pa ti bo zrihto to zna 90% slovencev lp :lol: :lol: :lol: :lol:
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
bencinaj
Nov uporabnik

Napisal/-a bencinaj Po maj 05, 2008 5:47 pm

Ma saj vam pravim da so različne 2+2 v škatli. Dve levi in dve desni. Čisto logično.

Problem je ker so bile do sedaj zložene tako, da so bile na eni strani avta leve, na drugi pa desne?!!?Avto je pa kupjen iz druge roke seveda in ne vem kdo in kako je zlagal.
Drugi problem je pa ta ker jih drugače, kot tako kot so bile do sedaj niti notri ne spravim.
Meni seveda je logično, da je en par leva in desna skupaj. Pa tudi točno vem kako je bilo zloženo. Sprašujem pa kako je prav in ne kako je bilo.
Upam, da me sedaj razumete.

PS. Pa ne prosim najprej ljudi ozmerjati koliko so glupi. Prej preberite cel post in ne samo naslov!
Preberite in vprašajte, če ne razumete kaj sprašujem.
Slika

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Po maj 05, 2008 5:53 pm

bencinaj je napisal/-a:
PS. Pa ne prosim najprej ljudi ozmerjati koliko so glupi,
Prej sami preberite in vprašajte, če ne razumete kaj sprašujem.

Eni sploh nesprasujemo bedarij.
Sestavis, vidis kaj gre skupaj in kaj ne. Ce neznas sestaviti, avto na vleko in peljes nekomu ki zna, in za naslednjic ze ves da nebos sam nic delal.

Uporabniški avatar
bencinaj
Nov uporabnik

Napisal/-a bencinaj Po maj 05, 2008 5:57 pm

target_practice je napisal/-a:
bencinaj je napisal/-a:
PS. Pa ne prosim najprej ljudi ozmerjati koliko so glupi,
Prej sami preberite in vprašajte, če ne razumete kaj sprašujem.

Eni sploh nesprasujemo bedarij.
Sestavis, vidis kaj gre skupaj in kaj ne. Ce neznas sestaviti, avto na vleko in peljes nekomu ki zna, in za naslednjic ze ves da nebos sam nic delal.

Pa še sedaj ne razumeš, da ne gre skupaj tako kot bi bilo logično ampak ravno obratno.
Slika

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Po maj 05, 2008 6:04 pm

Ja vredu. Nevem kaj sprasujes, ce vidis da samo tako pase pa tako sestavi.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po maj 05, 2008 8:19 pm

točno tako ;) samo zdaj bo prišlo 10 pametnjakovičev (ki niti 13 ključa še niso držali v žiljenju) in nabijali, da kako se lahko igraš z zavorami :lol:
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Po maj 05, 2008 10:01 pm

pripelji se k meni,ti bom jaz zamenjal,drugače bo ta tema še en teden odprta in bodo eni res vesoljsko ladjo ven iz ttih ploščic naredli

Uporabniški avatar
bencinaj
Nov uporabnik

Napisal/-a bencinaj To maj 06, 2008 9:46 am

Sem že zamenjal...
Obrnil sem jih tako kot sem mislil, da je pravilno ampak sem moral malo ostre robove in barvo odstraniti iz kovinskega podnožja ploščic. Dokler nisem tisti nased malo pobrusil nisem spravil "kajle" notri. Bi sicer jo če bi jo nabil, ampak potem pa ne bi gibalo kot mora. Kot kaže so te drugovgradne ploščice bolj slabe kvalitete :?

Hvala vseeno za pomoč.
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To maj 06, 2008 3:07 pm

Na hitro kok sem temo preletl niste nikjer omenli da so to asimetrične ploščice.....
In res da gre po parih ena leva ena desna... oz. ena notranja ena zunanja. Po praksi lahko zložiš skupaj na več načinov ampak samo en je pravi.....lahko daš na vsako stran po dve notranji na drugo pa dve zunanji ( to kar je imel avtor teme) lahko zložiš vsako posebej..... edino kar pa je prav pa je da so na zunanji strani diska tiste ki so pomakjene bolj naprej.. na notranji pa zaostajajo.... edino če so tako zložene delujejo z vso močjo.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To maj 06, 2008 3:42 pm

Tudi jaz imam take ploščice in tukaj jaz res ne vidim problema... :idea:

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko To maj 06, 2008 3:47 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:Tudi jaz imam take ploščice in tukaj jaz res ne vidim problema... :idea:

jaz v tem tudi nevidim kake težave :)
pa tk morš to razstavit,če hočeš menjat,pač takrat mal bol pozorno gledaš ko razstavljaš

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga To maj 06, 2008 7:47 pm

Brez zamere folk, sam zakaj se sami spravlate zavore poderat k očitno niste v tem? Če zavor ni tut kmal ne bo več vs :?

Se pa definitivno stične ploskve ploščic kjer nalegajo na nosilec čeljusti pobrusi, da lepše drsi, posledično ne štekajo. Te nalegne ploskve na nosilcu je pravtako treba očistiti do čistega. Zbrusimo umazanijo, prah.... Te ploskve se potem lahko namaže z oljem, namaže se tudi batek in gumica batka, kar ji da večjo prožnost. To je to, tko kt je lisko napisu. So nesimetrične ploščice... ena na levo stran diska, druga na desno. Ploščice je treba na robovih pobrust, zato da imajo boljši zavorni učinek že od montaže naprej, saj prvotno drgne ob rob diska ki je nastal pri prejšnih ploščicah
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To maj 06, 2008 11:40 pm

Eto samo za vas :D

Slika
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
bencinaj
Nov uporabnik

Napisal/-a bencinaj Pe maj 09, 2008 11:29 am

Sedaj sem pa spet zmeden ker ste prilimali to sliko. Torej bi moral zložiti tako, da je ena obrnejna gor in druga dol?!?1 Torej dve enaki na eni strani in dve enaki na drugi strani oz. tako kot je prikazano na sliki!?!? To je pa čisto skregano s tem kar je bilo napisano do sedaj in je zloženo tako kot je bilo preden sem podrl!
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe maj 09, 2008 7:24 pm

Če dober pogledaš sta dve različni na eni strani pa dve različni na drugi strani. In ja.. ena je obrjena gor ena dol.....ko stisneta skupaj objameta večjo površino....probaj zložit tako kot je na sliki... razlika je občutna... vsaj jaz sem jo občutil.
Slika

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Pe maj 09, 2008 7:38 pm

Se vedno izumljate toplo vodo?
Lahko da ima celo dvoje enakih celjusti in ker so npr oboje leve, je treba ploscice na eni strani obrniti. Vse je mozno. Torej sestavi tako kot si razstavil in mir.
Mene za modija!!! :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov