Nasveti in napotki ter povpraševanja...

barbka
Nov uporabnik

Ko se pomik stekel pokvari, medtem ko je avto na TPV-ju

Napisal/-a barbka Če jul 31, 2008 8:00 pm

Na kratko: škodni primer-odlomljena antena in par prask na vozilu, zavarovalnica reče ok, peljem avto na TPV. Izpolnim formularje in vidim, da imajo vključeno opcijo "pregled vozila". Vprašam kaj je to in mi povejo, da bojo avto pregledali in če bo kaj narobe, me bojo poklicali in povedali. Uredu. Včeraj so me klicali in rekli, da bo avto danes (vse skupaj tri dni) gotov-o kakšni okvari ne duha ne sluha. Rečem ok. Danes ga grem iskat in glej zlomka-pomik voznikovega stekla ne dela. In lepo rečem, da je pri meni delalo in da imam priče. Gospod ki mi je skušal predat avto, pa vztrajal, spraševal s kje je avto, pa da je bilo to že prej, pa da oni niso nič krivi. V glavnem, rekla sem mu, da takega avta ne mislim prevzet in da bom prišla jutri zjutraj da se pogovorimo z mehanikom. Pa je še vedno vztrajal, da mi ne more pustit nadomestnega avtomobila, ker je moj avto popravljen. Jaz sem se na koncu odpeljala z nadomestnim, moj je ostal tam.
Je že kdo imel tak primer?
Zadnjič spremenil barbka, dne Po avg 04, 2008 6:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
življenje je lepo.

Uporabniški avatar
hacsty
Nov uporabnik

Napisal/-a hacsty Če jul 31, 2008 8:07 pm

Od enga kolega sem slišal isto zgodbo. A je to slučjno renojev servis , pa poglej oz. prepričaj se če ti niso zamenjali motorček z starim al pa so ga kr ven uzel , kao da oni to nič ne vejo ! haloo
Slika

barbka
Nov uporabnik

Napisal/-a barbka Če jul 31, 2008 8:09 pm

Ja, je Renojev servis. Sem jim pa dala vedeti, da megana ne bom odpeljala brez da mi zamenjajo motorček. Ne vem, no, že tisti odnos, kaj nas briga za vaš pomik stekel. In vprašanje s kje je megan...
življenje je lepo.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če jul 31, 2008 8:09 pm

Vztrajaj pri svojem bodi agresivna in ne popustljiva pa bo izid za tebe +!
lp

Uporabniški avatar
hacsty
Nov uporabnik

Napisal/-a hacsty Če jul 31, 2008 8:13 pm

Če imaš avto še v garanciji ,najbolj da jih prijaviš inšpektorju samo ne slovenskemu ampak francoskemu !Potem se pa gotovo kaj premakne .
Slika

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: Ko se pomik stekel pokvari, medtem ko je avto na servisu

Napisal/-a KARL ABARTH Če jul 31, 2008 8:19 pm

barbka je napisal/-a:Na kratko: škodni primer-odlomljena antena in par prask na vozilu, zavarovalnica reče ok, peljem avto na TPV. Izpolnim formularje in vidim, da imajo vključeno opcijo "pregled vozila". Vprašam kaj je to in mi povejo, da bojo avto pregledali in če bo kaj narobe, me bojo poklicali in povedali. Uredu. Včeraj so me klicali in rekli, da bo avto danes (vse skupaj tri dni) gotov-o kakšni okvari ne duha ne sluha. Rečem ok. Danes ga grem iskat in glej zlomka-pomik voznikovega stekla ne dela. In lepo rečem, da je pri meni delalo in da imam priče. Gospod ki mi je skušal predat avto, pa vztrajal, spraševal s kje je avto, pa da je bilo to že prej, pa da oni niso nič krivi. V glavnem, rekla sem mu, da takega avta ne mislim prevzet in da bom prišla jutri zjutraj da se pogovorimo z mehanikom. Pa je še vedno vztrajal, da mi ne more pustit nadomestnega avtomobila, ker je moj avto popravljen. Jaz sem se na koncu odpeljala z nadomestnim, moj je ostal tam.
Je že kdo imel tak primer?

Verjetno gre za kakšno manjšo napako - ki bo (upam) hitro in brez posebnih stroškov odpravljena z njihove stvari.
Dvomim namreč, da se gredo "krajo" oz zamnenjavo delujočih delov za "crknjene".
Na žalost pa je vse mogoče in če se ti to zgodi "priskrbi" jim dobro "reklamo" v medijih

Sicer pa;

- pri takih "malenkostih" se pokaže profesionalnost in kvaliteta servisa. Namesto se kregat in prepričevat bi ti moral ponudit kavo, med tem ko bi ti srebala kavo pa ali sam pregledat (napeljava, varovalke ... ) oz poskrbet za "štromarja" (elektrikarja). Verjetno bi si s tem, pridobili stranko + "dober glas".
Na naših servisih, posebno poblaščenih so v veliko primerih "štorasti" in neprofesionalni (posebno glede na ceno + znesek, ki ga pri njih "pustiš")

- jutri naj na pregled s teboj pride kakšen mojster, ki bo ugotovil kvaliteto njihovega "rokodelstva"

LP

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Če jul 31, 2008 8:24 pm

Takole se sicer skoraj ne zgodi, ni pa nemogoče....ne verjamem, da bi nekdo ta motorček kar ukradel. Naj pogledajo, kaj se je zgodilo - nek kompromis bo sigurno možen
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

barbka
Nov uporabnik

Napisal/-a barbka Če jul 31, 2008 8:29 pm

Ja, sej jaz ne trdim da je kdo kaj ukradel. Samo naj bo tako, kot je bilo prej-delujoče.
Sporočim, kako bo.
življenje je lepo.

profii
Nov uporabnik

Napisal/-a profii Pe avg 01, 2008 1:53 pm

imam podoben problem.
avto je bil na servisu ker je svetila lučka za airbag. baje je to serijska napaka in je treba zamenjat konektor pod sedežem (garancija). tisti pač ki je to delal na servisu je lotal in mu je cin kapnil na tapicirungo. opazil sem šele po enem tednu. kaj lahko naredim?
-100% nisem tam sam nič lotal.
-nevem če še niso slišali za kakšne sponke za stisnit namesto lotanja.

Uporabniški avatar
sofoiks
Nov uporabnik

Napisal/-a sofoiks Pe avg 01, 2008 3:43 pm

ni ti noben ukradu renoji majo to tovarniško napako mehanizmi za šipe ravno sem zamenjal na svoji laguni, Verjetno so res pregledovali in dol in gor krrrr poči plastika ker je prešvoh verjetno je bilo kaj takega

barbka
Nov uporabnik

Napisal/-a barbka Ne avg 03, 2008 9:53 pm

Ne, sej ne sumim kraje, samo hočem da poravijo šipo. Pri njih se je pokvarila, ne pri meni. Me prav zanima, kako bi reagirali, če bi se meni to zgodilo pri njihovem nadomestnem vozilu.
Jutri grem tja, poskušam še zadnjič, nato pa prek odvetnice.
življenje je lepo.

Uporabniški avatar
gore
Stalni uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a gore Po avg 04, 2008 4:05 am

barbka je napisal/-a:Ne, sej ne sumim kraje, samo hočem da poravijo šipo. Pri njih se je pokvarila, ne pri meni. Me prav zanima, kako bi reagirali, če bi se meni to zgodilo pri njihovem nadomestnem vozilu.
Jutri grem tja, poskušam še zadnjič, nato pa prek odvetnice.

Saj jih sploh ne zagovarjam - kaj pa, če bi jim med premikanjem vozila preskočil glavni jermen :twisted:
Kaj pa, če bi ti premikanje stekla "crknilo", ko bi ti sedla v avto in se odpeljala. Pravzaprav - če uporabim tvoje besede - "se je pokvarilo pri tebi, ne pri njih" :oops:
Servis menda res ne more odgovarjati za vse stvari, ki se zgodijo na vozilu.
Res pa je, da se takšni primeri dogajajo. Tudi sodelavec je imel podoben primer. Čeprav pri stvareh, ki so povezane z elektriko, je povsem možno, da kaj "zvizne". Sam vidim bolj težavo v njihovem obnašanju.

BorutW
Nov uporabnik

Napisal/-a BorutW Po avg 04, 2008 8:43 am

Mogoče pomaga ZVPot-NPB3, 40 člen, drugi odstavek (izvleček iz www.dz-rs.si):

"Če podjetje poškoduje ali pokvari proizvod, ki mu je bil dan v popravilo, vzdrževanje ali dodelavo, je dolžno na lastne stroške v treh dneh odpraviti okvaro oziroma poškodbo, kadar se s tem ne zmanjšata vrednost in uporabnost proizvoda. V primeru, da tega ni mogoče zagotoviti, pripada potrošniku pravica iz prvega odstavka"

sbukovec
Nov uporabnik

Napisal/-a sbukovec Po avg 04, 2008 3:16 pm

Jah...nikoli ne veš kaj se je v resnici zgodilo. Zato jaz nebi v naprej obsojal. Lahko da je samo od sebe odpovedalo. Je pa res kar je BorutW napisal, zato vztrajaj na svoji pravici!

Kar se tiče pa TPV-ja: Kdor kupuje v Italiji karambolirane avtomobile, jih tukaj za mali denar popravi in jih potem prodaja za nekarambolirane, po mojem ne more biti dober serviser. Edino kar lahko v TPV-ju kupiš je nov avto. Potem pa adijo!

barbka
Nov uporabnik

Napisal/-a barbka Po avg 04, 2008 6:57 pm

Ne, sej pravim-ne obsojam! Ampak to, kar sem doživela danes je pa...
Pridem tja, mi začne šef ličarske delavnice razlagati na dolgo in na široko. Uredu. Bolje da slišim dvakrat, kot nobenkrat. Nato mu preberem tisti 40. člen zakona o varstvu potrošnikov. In je šel k šefu. Pride nazaj in smo šli skupaj k šefu, Severju (zaradi njegovega vedenja ga žal ne morem nazivati gospod). Slišala cel kup zgodbic, kaj se vse godi, komu se je v njegovi familiji kaj pokvarilo, ipd. No, v glavnem, nismo prišli skupaj. Ko je videl, da se ne pustim speljati na led, je začel vpiti. Zato smo raje šli.

Nato sva s fantom klicala še zavod za varstvo potrošnikov, kjer so nama povedali, da nam mora TPV predati vozilo, katerega pokvarjeni del deluje. OK, kliče fant Severja še enkrat, gre k njemu, ta pa mu predstavi tri opcije :shock: :
- da plačam 350 eur in mi menjajo
-da najdem enga k dela v revozu in fehtam za 15% popusta :lol:
-da mi vgradijo neoriginalen del za 200 eur.

Ker-če ne bom avta prevzela, mi ga bo DAL ODPELJATI NA DEPONIJO. Tržne inšpekcije po njegovem nima smisla klicati, ker se on z vsemi pozna.

Kaj takega v življenju še nisem videla, tako čudnega vedenja od nekoga na vodilnem položaju. :roll:
življenje je lepo.

sbukovec
Nov uporabnik

Napisal/-a sbukovec Po avg 04, 2008 8:05 pm

Ti povem kaj bi jaz naredil? Jaz bi vse skupaj pustil u k****, ker se s takimi zadevami nebi rad ubadal. Sicer pa vem da sem s tem naredil uslugo njim. Šel bi k nekomu drugemu in dal mehanizem popravit za male pare (za 350EUR bi mi morali zamenjati cela vrata).- To bi jaz na tvojem mestu naredil.

Seveda pa se zadeva lahko razplete tudi popolnoma drugače. Lahko greš k tržnem inšpektorju. Poskus je vredno. Če to nič ne pomaga jih tožiš. Sm to bi trajalo 100let preden bi prišlo do sodbe. Na koncu bi verjetn prišla že krepko čez tistih 350EUR, ki so ti jih ponudili na TPV-ju.

Nevem kaj je za naredit? V bistvu gre za tako majhen del, da se ne splača ukrepati na veliko in se spuščati v neke stroške. Mislim da je najbolje, če svojo izkušnjo objaviš na več mestih po netu, da bo folk obveščen kaki "mojstri" tam delajo.

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale Po avg 04, 2008 8:24 pm

Če hočeš, da boš mirno spala - daj popraviti nekje drugje (te bo prišlo manj, kot 100 €), tistih 350 € pa obljubi ciganom, samo za to, da debilnega šefa razbijejo. Ne skrbi, ne bo jih tožil, ker so cigani pri nas nedotakljivi :!:

barbka
Nov uporabnik

Napisal/-a barbka Po avg 04, 2008 8:34 pm

:D :D :D
Točno tako, kot ste mi napisali, bom tudi storila-sem že imela eno tako rešitev v mislih.
Je pa takole:ni me presenetila toliko sama okvara-se pač zgodi. Bolj me je presenetil čuden odnos do strank. Ko da sem zadnji gnoj.Eh...ni vredno besed.Bomo videli, kaj bo jutri.
življenje je lepo.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po avg 04, 2008 8:43 pm

Uf, pismo, jaz sem pa mislil, da so za italijane slabi servisi. :lol:
Definitivno tale serviser rabi eno lekcijo iz bontona.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
podgurc
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a podgurc Po avg 04, 2008 8:56 pm

Ja mi smo dali tud u torek naš avto na servis v TPV, pa so rkli naj pridemo u četrtek po njega, pa je fotr u četrtek klicau pa so rekli naj pride jutr (torej u petek) ob 5popovdne, fotr je šu u TPV, avto pa še zmeri ni biv popravlen, taku da smo dubli kr nadomestnega megana. Drugače pa avtomobila še nikoli nismo imeliprej na serivsu u TPV-ju ampak vedno v TIMI-ju, kjer se mi zdi da se bolj pobrigajo za stranko kot v TPV-ju.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov