im nobody je napisal/-a:za silo probaj odklopit akumulator pa pusti pol ure odkloplenga
Primoz_86 je napisal/-a:Tisti zadevščini se reče modul vžiga, če misliva isto stvar (elektronski nadomestek platin)
AM je napisal/-a:Verjetno se dajo te prevezave narest in potem zadeva dela, samo vprašanje je če je vse tako kot mora biti in da ti potem še kaj drugega ne crkne ... Kaj pa vem. Malo preveč rizično...
Drugače tako za informacijo.
Nov modul vžiga stane pri uradnem servisu nekje okoli 700 Eur nov z montažo vred...
Garancija mislim da je 1 leto.
Rabljene pa prodajajo po 200 -250 eur ampak brez garancije in tudi ne zagotavljajo da modul sploh dela in v primeru da modul ne dela ne vračajo denar nazaj.
Si pa res privoščijo...
Na e-bayu pa se ti moduli vžiga prodajajo po 250 Eur novi in imajo 2 letno garancijo.
Samo lepo po cifrah najdeš pravega in nimaš kaj zgrešiti.
Je pa ta napaka zelo pogosta za japonska vozila in je to njihova šibka točka. Moduli vžiga pa se od modela do modela tako razlikujejo, da je zelo malo pogojev, da bi dobil rabljenega. Vseeno je bolje naročiti modul oz. celo fertajler kapo preko e-baya za veliko manjšo ceno, kot pa jo kupiti pri uradnem servisu, ki so nenormalno izkoriščevalski...
Jaz bi tem b*****m vsem pobral licence, ker tako služiti na strankah pa res ni način ...
AM je napisal/-a:Verjamem, da je za nemce ta zadeva cenej.
Je pa to za japonce hiba ki crkne po 130.000 km... Kar pa tudi ni tak problem.
Če bi pa vzel malo in izračunal kaj vse je crknilo med tem časom na japoncu in kaj vse na kakšnemu nemcu bi pa tudi kamot videl, da je japonc vseeno cenej...
Vsaj na mojem audiju opažam, da je kar nekaj manjših popravkov potrebnih kar naprej.
Pri Nissanu pa v celem času samo tale modul vžiga, kar v celem času pride kar velik cenej.
AM je napisal/-a:Sem dobil nekoga, ki se malo bolj spozna na zadevo in je povedal, da je crknil distributor. To je neka elektronika na fertajler kapi. Nov original je precej drag, kopije originala se pa ne da dobiti, ker jih ni...
Malo sem pogledal tudi po oglasih in sem opazil, da ta distributor kar pogosto crkuje na teh avtomobilih.
Ali ve kdo kakšen odpad ali pa če ima mogoče kdo slučajno kakšen tak del ...
thx
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov