Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
brioni
Nov uporabnik

NENADNO SPROŽENJE AIRBAGA

Napisal/-a brioni Ne okt 12, 2008 9:45 pm

Zgodilo se mi je danes, ko se mi je med vožnjo sprožil stranski airbag v cliotu 1.6 02 letnik. Počilo je kot petarda in zasmrdelo. Avto ni bil servisiran na uradnem servisu zadnje dve leti drugače avto nikoli razbit.

Kaj mi svetujete kako naj postopam?

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Ne okt 12, 2008 10:01 pm

Zdaj pa mislim da boš moral na uradni servis...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne okt 12, 2008 10:27 pm

Hmm - no lahko malo pri uradnemu začneš ropotati za brezplačno popravilo pri uradnem zastopniku oz Renault-Nissan Slovenija, ker če bi se to zgodilo tebi med vožnjo bi lahko tvegal hudo nesrečno.
No realno gledano boš verjetno pa bore malo dosegel, ker takoj, ko preskočiš prvi uradni servis, imajo oni vso pravico, da te zavrnejo za kakršnokoli odgovornost in niso več pravno odgovorni.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Ne okt 12, 2008 11:11 pm

Ja, pomoje boš pri uradnem servisu tud bolj malo dosegel, glede na to da ga zadnji 2 leti nisi servisiral pri njih. Ker pomoje če bi ga, nebi blo nobenga problema.
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Po okt 13, 2008 5:40 am

Tako kot je infiniti povedal. Nemoreš nič. Renault s tem ko nehaš vozilo servisirati na urednem servisu preneha garantirati za takšne napake ;)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Po okt 13, 2008 7:34 am

ne vem ce je glih tko, najprej najti vzrok potem se boste pa pogovarjal kdo je kriv pa kdo ne...

Uporabniški avatar
brioni
Nov uporabnik

Napisal/-a brioni Po okt 13, 2008 9:18 am

Na renoju pravijo, da ne morejo nič kot ste rekli. Če bi bil avto 3 leta star bi se dalo še kaj na garancijo. Stroškov pa je za nekje 1000evrov. Računalnik, zategovalnik, airbag, senzor, pol sedeža.......

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Po okt 13, 2008 10:13 am

jah jest bi se vseen mal pozanimu kako je s tem... ce ne druzga bi moglo renoja zanimat zakaj se je airbag sam odpru. ni glih tole nedolzna zadeva.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po okt 13, 2008 10:29 am

juhica je napisal/-a:jah jest bi se vseen mal pozanimu kako je s tem... ce ne druzga bi moglo renoja zanimat zakaj se je airbag sam odpru. ni glih tole nedolzna zadeva.

Upam da ti kaj o Renaultovi skrbi za napake na njihovih avtomobilih pove naslednji primer:
vse se je začelo v GB eni 2 leti nazaj. Samo v GB je bilo 1500 dokumentiranih premerov ko se je med vožnjo pokrov motorja odprl zaradi napake pri izdelavi ali materiala.
Izgovarjali so se na nepravilno vzdrževanje tega zatiča(če mi kdo ve povedat kako to vzdrževat...) oziroma ključavnice, ki je na cliotih(bila) iz plastike.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
brioni
Nov uporabnik

Napisal/-a brioni Po okt 13, 2008 10:56 am

Sem klical na renault nissan. Prijazen gospod je vzel podatke od avta in dejal da me bo poklical kako in kaj. Upam da se bo kaj dobrega izcimilo iz tega. Predstavljajte si, da bi se mi to zgodilo na avtocesti in bi se ustrašu in cuknu z volanom pri 100 na uro. :?

Ce ne bo slo drugače bom pa klical direkt v Francijo.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po okt 13, 2008 11:13 am

brioni je napisal/-a:Ce ne bo slo drugače bom pa klical direkt v Francijo.

...ja, sam na tvoj klic čakajo..... :roll:

P.S Pooblaščenci so za to, da se avto servisira tam

P.S1 če nimaš kasko, pa ga boš sam stolkel, boš tud na zavarovalnico šel "jokat"......

P.S2. sicer je pa renault itak poznan po ustrežljivosti, kar se tiče reklamaciji ter reševanju le teh v prid stranke......."moš mislit".......

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po okt 13, 2008 11:14 am

brioni je napisal/-a:Sem klical na renault nissan. Prijazen gospod je vzel podatke od avta in dejal da me bo poklical kako in kaj. Upam da se bo kaj dobrega izcimilo iz tega. Predstavljajte si, da bi se mi to zgodilo na avtocesti in bi se ustrašu in cuknu z volanom pri 100 na uro. :?

Ce ne bo slo drugače bom pa klical direkt v Francijo.

Probaj it na čimvišjo dosegljivo instanco.. Bratranec je zlomil smučko po 14 dneh uporabe (pri navadnem smučanju.. brez skakanja ipd). trgovec ga je na hitro odslovil. Ko je klical uvoznika, se je le-ta zelo zavzel, prišli so iskati njegov par smuči in mu dali nov par. Ok, smučke in avto sta 2 različna pojma.. ampak takšni izredni dogodki so zelo zanimivi za proizvajalce, neglede na produkt. V smislu poostrenja testiranja razloga za takšen dogodek... in v smislu negativne reklame.

Uporabniški avatar
brioni
Nov uporabnik

Napisal/-a brioni Po okt 13, 2008 11:22 am

sašo5 je napisal/-a:
brioni je napisal/-a:Ce ne bo slo drugače bom pa klical direkt v Francijo.

...ja, sam na tvoj klic čakajo..... :roll:

P.S Pooblaščenci so za to, da se avto servisira tam

P.S1 če nimaš kasko, pa ga boš sam stolkel, boš tud na zavarovalnico šel "jokat"......

P.S2. sicer je pa renault itak poznan po ustrežljivosti, kar se tiče reklamaciji ter reševanju le teh v prid stranke......."moš mislit".......

Jst pravim tako: ta stvar, ki se mi je zgodila je tako redka, da bo tudi francoz prisluhnu moji anglo- francoščini. Sicer upam da ne bo treba klicat.

Glede pooblaščenega serviserja: če realno pogledamo nima to veze z mojim primerom--mogoče če bi bil avto razbit in popravljen kje drugje - pa ni bil.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po okt 13, 2008 1:46 pm

Jst že ene dva poznam k se jima je na cliotu l 02 sprožu airbag, na zavarovalnic nista nič dubla, en vem d ga je prodal, za druzga pa ne vem

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Po okt 13, 2008 2:48 pm

če plačaš ti use ustrežejo .

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Po okt 13, 2008 5:56 pm

Na servisu se ti bodo pa brez težav zgovarjal, da si zapeljal čez kakšno kokretno udarno jamo in se je airbag sprožil samodejno, kar nebo pri renojih nič posebno novega.

Uporabniški avatar
brioni
Nov uporabnik

Napisal/-a brioni Po okt 13, 2008 6:54 pm

Kael je napisal/-a:Na servisu se ti bodo pa brez težav zgovarjal, da si zapeljal čez kakšno kokretno udarno jamo in se je airbag sprožil samodejno, kar nebo pri renojih nič posebno novega.

Ja ok pol--potem naj mi pa kasko zagovarjajo, če mi zavarovalnica ne bo hotla krit, ker ni poškodb na podvozju....

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Po okt 13, 2008 7:13 pm

Kael je napisal/-a:Na servisu se ti bodo pa brez težav zgovarjal, da si zapeljal čez kakšno kokretno udarno jamo in se je airbag sprožil samodejno, kar nebo pri renojih nič posebno novega.

Da se ne boš usral od pameti...... :lol:
Itak renoji so v večini na cesti in res na vsake 500 metrov stoji reno z odprtimi airbagi.... :lol:
Ker moorooon si, bog te nima rad....
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po okt 13, 2008 7:19 pm

Kael ne more bit tiho in more v vsaki temi pluvat čez vse kar nima na nosu njegove priljubljene znamke in s tem začne prerekanje. Če ni on, se dobi pa kak drug omejenc. Malo poguglaj kael, pa boš videl da imajo podobne probleme tudi pri drugih znamkah.

Kot sem že zgoraj napisal.. pri vsakem proizvajalcu bodo prisluhnili in pregledali avtomobil, ker to je res izreden dogodek..

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Re: NENADNO SPROŽENJE AIRBAGA

Napisal/-a Fan Po okt 13, 2008 7:58 pm

brioni je napisal/-a:Zgodilo se mi je danes, ko se mi je med vožnjo sprožil stranski airbag v cliotu 1.6 02 letnik. Počilo je kot petarda in zasmrdelo. Avto ni bil servisiran na uradnem servisu zadnje dve leti drugače avto nikoli razbit.

Kaj mi svetujete kako naj postopam?

Pozdravljeni
Peljite vozilo na večji pooblaščen servis in zahtevajte ( mirno plačajte ) diagnostiko vozila z izpisom napak - ( naprintan ) - ker tester bo pokazal napako, zakaj se je to zgodilo, ko imate papir in na njem žig in podpis lahko uveljavljate svoje pravice za reklamacijo ( če obstajajo ). Do takrat pa ne podirat vozila ali kako drugače ugotavljat razloga zakaj se je sprožila varnostna blazina. Izpis diagnostike je pravno formalno mirodajen.

Oborožite se z dobrimi živci in v akcijo.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov