batek je napisal/-a:Men se 100 € dela za lokalnega heroja zdi mal velik.
bruki je napisal/-a:Normativ je 4,40h,če to pomnožimo krat 20 eurov + davek,je tu nekje.
Pod to ceno pa ne more niti lokalni mehanik delati,saj je potrebno kar nekaj osnovnih sredstev za delo.
lp
valvoline je napisal/-a:batek je napisal/-a:Men se 100 € dela za lokalnega heroja zdi mal velik.
Heh..... včasih so tole domači majsterčki skup spravli za kkšnih 5-7 jurčkov lej pa danes.... Pol pa pravijo inflacija 5-10%,ja pa kaj še. Storitve so šle 100% gor zarad uvedbe evra,jebat ga. Avto počas res postaja luksuz če si ga ne znaš sam porihtat.
JEREMIJA79 je napisal/-a:valvoline je napisal/-a:batek je napisal/-a:Men se 100 € dela za lokalnega heroja zdi mal velik.
Heh..... včasih so tole domači majsterčki skup spravli za kkšnih 5-7 jurčkov lej pa danes.... Pol pa pravijo inflacija 5-10%,ja pa kaj še. Storitve so šle 100% gor zarad uvedbe evra,jebat ga. Avto počas res postaja luksuz če si ga ne znaš sam porihtat.
Ja samo "včasih" nisi imal toliko stvari za odklopit,umaknit ali odvit.Osebno poznam nekoga,ki je na Zastavi 101 zamenjal sklopko v 27 minutah...
valvoline je napisal/-a:bruki je napisal/-a:Normativ je 4,40h,če to pomnožimo krat 20 eurov + davek,je tu nekje.
Pod to ceno pa ne more niti lokalni mehanik delati,saj je potrebno kar nekaj osnovnih sredstev za delo.
lp
![]()
![]()
5ur za menjavo sklopke. Po mojem če neb majster bil fertik v manj k 2 uri je takoj na borzo in iska že drugega šihta. Jaz si jo sam zamenjam v manj k 3 ure. Brez dvigala al pa kanal da bi avto postavu gor. Le navadna avto dvigialka
valvoline je napisal/-a:bruki je napisal/-a:Normativ je 4,40h,če to pomnožimo krat 20 eurov + davek,je tu nekje.
lp
![]()
![]()
5ur za menjavo sklopke. Po mojem če neb majster bil fertik v manj k 2 uri je takoj na borzo in iska že drugega šihta. Jaz si jo sam zamenjam v manj k 3 ure. Brez dvigala al pa kanal da bi avto postavu gor. Le navadna avto dvigialka
target_practice je napisal/-a:valvoline je napisal/-a:bruki je napisal/-a:Normativ je 4,40h,če to pomnožimo krat 20 eurov + davek,je tu nekje.
lp
![]()
![]()
Kako bos pa prisel do vijakov od kosare, kako bos nacentrial sklopko ce lahko das menjalnik stran od motorja svoh 10cm, ker ti je v napoto most oz karoserija?
Bos takrat se pamtn?
Tako je bil moj fotr pamtn, kao 30 let mehanik nebo on rabu dajat motorja nc vn ipd pa sm nakonc jst moru motor in menjalnik moru dat ven ker je sla sklopka v falus. Ves arognca zna kostati....pazi da se ti nebo mascevalo.....
Jaz sem za menjavo sklopke in velik servis na 406ki pokuril cel dan, res da sem vmes se kolegu razlagal kaj je to in tisto torej ce potegnem crto, bi naredil vse v cca 6tih urah(torej od momenta ko avto parkiram do momenta ko ga odpeljem)
lp
![]()
![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov