Nasveti in napotki ter povpraševanja...

unkn0wn_
Nov uporabnik

VW Golf IV vžge samo za hip

Napisal/-a unkn0wn_ So okt 18, 2008 12:48 pm

Imam VW Golf IV SDI, letnik 2000. problem je sledeč: ko obrnem ključ avto vžge le za hip in potem vgasne takoj. Serviser mi je rekel, da je računalnik pokazal napako na ključu. pred kakimi tremi meseci, je ta problem že bil, ampak je čudežno izginil in je avto normalno vžigal. sedaj pa imam zopet ta problem. avto ne vžge tudi po 1000 poskusih. prosim za pomoč oz. vaše mnenje.
če me prav ne razumete, lahko posnamem, pa da se točno vidi kaj dela.

Lp,Mario

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So okt 18, 2008 1:11 pm

Motorni rač. ne prebere kode ključa.....probaj z rezervnim ključem.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

unkn0wn_
Nov uporabnik

Napisal/-a unkn0wn_ So okt 18, 2008 1:24 pm

lisko je napisal/-a:Motorni rač. ne prebere kode ključa.....probaj z rezervnim ključem.

tu pa je problem... oni ki je prodal ta avto, je očitno neki napizdant in ni poslal rezervnega ključa, kot je bilo dogovorjeno :?
pa vseeno tnx za odgovor

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA So okt 18, 2008 2:26 pm

mogoče bom govoril bedarije, ampak...kaj pa če je samo slaba baterija v ključu, predvidevam da imaš centralca, ti normalo odklepa , zaklepa...pa je že baterija slaba pa mogoče računalnik ne prebere....al kaj podobnega....

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun So okt 18, 2008 3:50 pm

TOYOTA je napisal/-a:mogoče bom govoril bedarije, ampak...kaj pa če je samo slaba baterija v ključu, predvidevam da imaš centralca, ti normalo odklepa , zaklepa...pa je že baterija slaba pa mogoče računalnik ne prebere....al kaj podobnega....

to nima veze z kodo kljuca.
kot je lisko napisal,racunalnik ne prebere kode kljuca-verjetno bo treba na novo programirat kodo.

Luky

Napisal/-a Luky So okt 18, 2008 4:21 pm

ko daš kontakt počakaj da vse lučke izginejo( s tem mislim na ono lučko k sveti rumen ključ) in potem vžgi, če ta ne ugasne potem ne boš oživel avta doma

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain So okt 18, 2008 4:25 pm

to se tebi samo zdi da ugasa, gotovo prehitro spustis sklopko, to je vw, to se ne kvari, nemsko - kvaliteta
Slika

unkn0wn_
Nov uporabnik

Napisal/-a unkn0wn_ So okt 18, 2008 5:23 pm

am...Rain..definitivno je nekaj s kodo na ključu, saj kot sem rekel, je tudi na računalniku pokazalo napako na ključu...
Luky...lučke vse vgasnejo...
ni ona baterijica v ključu samo za tisto diodico v ključu? drugač pa mam centralno zaklepanje ja....
mogoče kdo ve klko bi koštalo novo programiranje kode?
pa hvala vsem za odgovore

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden So okt 18, 2008 6:30 pm

mi smo mel na octaviji isti problem. včasih ni vžgal, ker ni prebral kode ključa. sam neboš mogel nikakor to narest. je potrebno nekaj v ključavnici zamenjat, se ne spomnem kaj, je bilo par let že nazaj. od tedaj se to več ni pojavilo. naj te ne skrbi, ni drago. vendar sam neboš nič naredil. mislm da je blo takrat par 1000 sit. dvomim da je sedaj dosti dražje.

pojdi na pooblaščeni servis.

unkn0wn_
Nov uporabnik

Napisal/-a unkn0wn_ So okt 18, 2008 6:37 pm

mevden je napisal/-a:mi smo mel na octaviji isti problem. včasih ni vžgal, ker ni prebral kode ključa. sam neboš mogel nikakor to narest. je potrebno nekaj v ključavnici zamenjat, se ne spomnem kaj, je bilo par let že nazaj. od tedaj se to več ni pojavilo. naj te ne skrbi, ni drago. vendar sam neboš nič naredil. mislm da je blo takrat par 1000 sit. dvomim da je sedaj dosti dražje.

pojdi na pooblaščeni servis.

upam da je samo to ja...tnx

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy So okt 18, 2008 8:36 pm

lisko je napisal/-a:Motorni rač. ne prebere kode ključa.....probaj z rezervnim ključem.

Drugače pa poskusi sneti - klemo, da se resetira elektronika.
Še prej pa preveri varovalke. Folcvageni imajo verjetno vsi posebno varovalko za kodni ključ (2A). Drugače pa servis vabi, sam ne boš uspel.....wellcome to the VW club ;)

Uporabniški avatar
ronnie
Novinec

Re: VW Golf IV vžge samo za hip

Napisal/-a ronnie Po okt 20, 2008 8:52 am

unkn0wn_ je napisal/-a:Imam VW Golf IV SDI, letnik 2000. problem je sledeč: ko obrnem ključ avto vžge le za hip in potem vgasne takoj. Serviser mi je rekel, da je računalnik pokazal napako na ključu. pred kakimi tremi meseci, je ta problem že bil, ampak je čudežno izginil in je avto normalno vžigal. sedaj pa imam zopet ta problem. avto ne vžge tudi po 1000 poskusih. prosim za pomoč oz. vaše mnenje.
če me prav ne razumete, lahko posnamem, pa da se točno vidi kaj dela.

Lp,Mario

Ne odkrivaj tople vode

Če ti je kaj do avta potem zamenjej ključavnice in novo kodo.
Pooblaščeni servis vabi.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po okt 20, 2008 10:02 am

Tako je, ne prebere kode. Baterija nima nič pri tem. V ključu obstaja tak čisto majhen čip. Odpri ključ in poglej, če ga imaš sploh noter. (Moji ta stari je ključ enkrat padel po tleh in se razletel. Sestavila ga je nazaj, vendar je pri tem odletel tisti čip vn in avto ni več vžgal...na srečo smo čip našli), lahko pa se ti je samo razkodiral.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Po okt 20, 2008 10:39 am

obvolanska kljucavnica?

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po okt 20, 2008 6:56 pm

verjem, da je ključ

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Po okt 20, 2008 7:07 pm

Bo kar kljuc ja, meni se je isto zgodilo pri galaxy-ju. Zvecer mi je padel kljuc na tla, in to v luzo, zjutraj je avto normalno odklenil, vzgal za sekundo in takoj ugasnil...
Na servisu so takoj ugotovili da ne prebere kode in mi zamenjali kljuc (baje se ni dalo
popravit). Kostalo me je pa 200 eur, pred dobrim letom...
Lep dan!

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po okt 20, 2008 8:05 pm

Jst sem ravno zadnjič naredu nov ključ + zakodiral mi ga je kar majster, ki izdeluje ključe in popravlja pač čevlje in take podobne stvari. Dal sem 55 €

unkn0wn_
Nov uporabnik

Napisal/-a unkn0wn_ Po okt 20, 2008 8:06 pm

bom šel na servis ja... vglavnem avto mi je zaj po nevem kolko poskusih vžgal...potem sem ga pustil laufati 5min, in sem ga ugasnil, probal vžgat nazaj, in je vžgal v drugo...za tem pa je še blo nekaj poskusov in je vredu vžgal. tak da se bom zaj en dan odpeljal do serviserja in bomo vidli kaj bo rekel...

unkn0wn_
Nov uporabnik

Napisal/-a unkn0wn_ To okt 21, 2008 4:28 pm

Cash je napisal/-a:Jst sem ravno zadnjič naredu nov ključ + zakodiral mi ga je kar majster, ki izdeluje ključe in popravlja pač čevlje in take podobne stvari. Dal sem 55 €

kje si dal to delat?

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand To okt 21, 2008 7:56 pm

A sedaj ko avto ne vžge utripa lučka za blokado motorja ali ne utripa?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov