Nasveti in napotki ter povpraševanja...

pushte
Nov uporabnik

Kraj: polzela

Servis DIZEL motorja

Napisal/-a pushte Pe okt 31, 2008 7:16 am

Sem novi lastnik dizlaša pa me zanima kaj je potrebno zamenjat na rednem servisu razen olja in filtra ker vsi pravijo da je servis dosti dražji od bencinarja :?: :?:
imam fiat stilo multijet MV letnik 2006

valvoline
Stalni uporabnik

Re: Servis DIZEL motorja

Napisal/-a valvoline Pe okt 31, 2008 8:46 am

pushte je napisal/-a:Sem novi lastnik dizlaša pa me zanima kaj je potrebno zamenjat na rednem servisu razen olja in filtra ker vsi pravijo da je servis dosti dražji od bencinarja :?: :?:

Kdo ti je pa povedal da je servis dražji ? :D
Verjetno je hotu povedat popravila so dražja,v primeru če je večja okvara.
Redni servis in ostalo je popolnoma enak kot pr bencinarju.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe okt 31, 2008 8:58 am

pushte je napisal/-a:Sem novi lastnik dizlaša pa me zanima kaj je potrebno zamenjat na rednem servisu razen olja in filtra ker vsi pravijo da je servis dosti dražji od bencinarja :?: :?:

Hja, če je bil teran boš menjal še vodno pumpo pa kak lagar ( ležaj) in pakne spredaj mogoče tud zavorne diske, če je preko 120tkm :shock: :P ali pa zbiti na 68.000km pa jih im realnih 160.000km :D ;) :idea: :twisted:

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power Pe okt 31, 2008 9:00 am

Moja ženička vozi svojega Stilota JTD h Kavčiču, redni servis z vsemi filtri pride okrog 140€, če si pa član Fiat-kluba pa imaš še dodaten popust ;)

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Pe okt 31, 2008 9:21 am

Ivan36 je napisal/-a:

Hja, če je bil teran boš menjal še vodno pumpo pa kak lagar ( ležaj) in pakne spredaj mogoče tud zavorne diske, če je preko 120tkm :shock: :P ali pa zbiti na 68.000km pa jih im realnih 160.000km :D ;) :idea: :twisted:

Ja to je še en razlog zakaj se splača imeti dizelaša. Zbiješ kilometre in ga spet takoj prodaš naprej za dobr keš. :lol: Pa tut če je realnih 150-200tkm ga takoj prodaš.
Medtem k bencinc z 200tkm nobedn ga ne pogleda.

pushte
Nov uporabnik

Napisal/-a pushte Pe okt 31, 2008 9:46 am

Moj stilo jih ima realnih 63000 super ohranjen potem so to samo govorice nekaterih kak so dragi servisi

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Pe okt 31, 2008 9:55 am

Sam res, v SLO kupci ''na žalost'' še vedno ne pogledajo avta, če je bil vožen več kot 15k km letno... :twisted:
Pred 3 leti sem prodajal takrat 7 let starega clia. Avto je biu redno servisiran, brezhiben, praktično brez praske... in pa 170k km. Prodajal sem ga cca 2 mesca. Ko sem objavil koliko km ima, ni bilo nobenega odziva... zatem sem zbrisal km-je iz oglasa, posledično veliko zanimanja, samo 100k km je imel prevec... :evil:
No našel se je pa en ''diler', ki mi je že ob nakupu povedal da bo prevrtel števec ( sicer me ni zanimalo kaj bo počel z avtom) in glej ga zlomka, čez 4 dni me že kliče novi lastnik avta. Na avtu je bilo 89k km, kupil ga je pa za 20% višjo ceno, kot sem ga jaz prodal... :roll: Torej resno razmišljam,da ob naslednji prodaji plačam tisth 100€, da mi prevrtijo števec pri 5 let starem dizlu na 75k km, in obenem dobim za stari avto kakšnega jurja več.... :twisted: ;)

Uporabniški avatar
Vido85
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a Vido85 Pe okt 31, 2008 9:56 am

Sploh ni res da je servis drazji od bencinarja, to ponavad pravjo uni k nikol se mel niso dizla... Ce primerjas 2.0 bencinarja pa 2.2 diesla, bos vidu da je za dizla cenejsi servis. Je pa res da ni pr vseh znamkah tko, nekje je res drazje za dizla, in to kr dost, za 30-40%.
Honda=stroj !!! I love to drive her ...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe okt 31, 2008 10:14 am

Mah buče....pr bajti mamo dva dizla (1.9SDI, 1.8 TDCi) in enga bencinarja (1.6 16V). Za vse tri stane en servis približno enako (euro gor-dol)...In kaj naj bi bilo pri dizlu dražje? Tisti naftni filter,ki se menja na 60kkm in stane en približno tulk kot 4 svečke za bencinarja? Cena za olje je tu-tu (eur ali dva gor-dol), filter za zrak- morda kak eur razlike, oljni prav tako...
Sicer pa je primer, da je servis za dizla dražji od bencinarja za celo bogastvo....in sicer če primerjaš yugo 45 servisiran doma pod kozolcem in pa na drugi strani recimo bmw x5 servisiran na pooblaščenem servisu :D

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

pushte
Nov uporabnik

Napisal/-a pushte Pe okt 31, 2008 11:13 am

Kakšno je pa najboljše olje za dizle jaz sicer olju dodajam olju aditive metabond super zadevahttp://www.metabond.si/

pushte
Nov uporabnik

Napisal/-a pushte Pe okt 31, 2008 12:25 pm

Ta je sproban z moje strani 100% v avtu in v službi ko stroji delajo 16 ur na dan z 7000 obrati

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power Po nov 03, 2008 4:14 pm

Za Stilota 1.9 multijet, je predpisano olje Selenia WR 5w-40

slovenc
Nov uporabnik

Napisal/-a slovenc To nov 04, 2008 3:23 pm

Volvo power je napisal/-a:Za Stilota 1.9 multijet, je predpisano olje Selenia WR 5w-40

Ki sploh ni tako drago-nazadnje sem dal zanj okrog 14 eur za 2 litra.[/img]

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Pe nov 07, 2008 10:37 am

No imam eno butasto vprašanje.Kr se ne spoznam ravno na motorna olja me zanima neki: v golfu V tdi so mi na servisu dal motorno olje shell 505 01, doma mam pa še pol litra castrola txt softec 5W 40.Pa me zanima ali lahko nalijem castrola v motor kjer je shell, se ta olja mešajo? Vrjetno se,sam neb rad kake neumnosti naredu :twisted:
Hvala in lp!

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Pe nov 07, 2008 10:41 am

4vale6 je napisal/-a:No imam eno butasto vprašanje.Kr se ne spoznam ravno na motorna olja me zanima neki: v golfu V tdi so mi na servisu dal motorno olje shell 505 01, doma mam pa še pol litra castrola txt softec 5W 40.Pa me zanima ali lahko nalijem castrola v motor kjer je shell, se ta olja mešajo? Vrjetno se,sam neb rad kake neumnosti naredu :twisted:
Hvala in lp!

Olja drugih podjetij se vsekakor lahko mešajo, vendar kolikor vem ne enake viskoznosti kot imaš sedaj v mašini. V knjigi imaš napisano katera olja se lahko mešajo oz dolivajo

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Pe nov 07, 2008 11:08 am

4vale6 je napisal/-a:No imam eno butasto vprašanje.Kr se ne spoznam ravno na motorna olja me zanima neki: v golfu V tdi so mi na servisu dal motorno olje shell 505 01, doma mam pa še pol litra castrola txt softec 5W 40.Pa me zanima ali lahko nalijem castrola v motor kjer je shell, se ta olja mešajo? Vrjetno se,sam neb rad kake neumnosti naredu :twisted:
Hvala in lp!

pust tiste pov litra olja za kaj drugega kot pa da mešaš no vsaj js na tvojem mestu nebi lp :D :D :D :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Pe nov 07, 2008 11:23 am

Hvala in lp!

Dokler imas dovolj olja v masini, ti ni potrebno nic dolivat. Torej, da ga imas nad minimumom.

Pomembno je tudi to, kdaj si sel gledat nivo olja. Najbolje je takrat, ko je masina hladna - recimo cez noc, da se celotno olje zlije. Ce ga preverjas takoj po voznji, je se cca pol litra olja razmetanega v masini.

A dieselasi uporabljate olje za diesel motorje?

lp
Slika

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Pe nov 07, 2008 6:07 pm

Ja miru sm ko je bil hladen motor, pa je blo mal pod polovico.Sm mislu čist preventivno nalit k grem jutri z avtom na daljšo pot(cca. 900 v obe smeri).Nč bom pustu, pa kupu shellovo olje ko bo potrebno.Hvala in lp!

Aja drgač pa jst še zmer ko sm kupavu motorno olje za dizla,sm kupu pač posebi za dizla, nevem če sm te prow zastopu,al si kej druzga mislu kixs?

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe nov 07, 2008 6:44 pm

kixs je napisal/-a:
Hvala in lp!

Dokler imas dovolj olja v masini, ti ni potrebno nic dolivat. Torej, da ga imas nad minimumom.

Pomembno je tudi to, kdaj si sel gledat nivo olja. Najbolje je takrat, ko je masina hladna - recimo cez noc, da se celotno olje zlije. Ce ga preverjas takoj po voznji, je se cca pol litra olja razmetanega v masini.

A dieselasi uporabljate olje za diesel motorje?

lp

Off: Premisli preden kaj podobnega napišeš.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe nov 07, 2008 7:02 pm

Servisi NISO dražji za dizla in filter olja se menja vsakič. Menjaj olje, filter olja in podložko na oljnem koritu. 1x letno menjaj filter zraka in kabine na 50.000 do 60.000 km filter nafte. Pogonski jermen (veliki servis) pa kot predpisuje proizvajalec. Priporočljivo na 100.000 km ali 5 let menjava zavorne tekočine na 3 leta pa še plin v klmatski napravi. Drugega nimaš kaj tikat dokler se ne obrabi oziroma pokvari.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov