Gotty je napisal/-a: poizvedbe pri citroen servisu (gre za avto citroen) in pravijo da je olje večno in se ne menja!
spet na tretji strani slišiš kako se bi naj menjalo olje npr. pod določenimi obrati in prestavah.
Lp
zcmr je napisal/-a:@cruiser1 a ti hočeš reči da stvar obvladaš ?![]()
Kdo bo pa olje iz variatoja spustil ?
Tako delate površno in v bistvu menjate samo polovico olja- polovica pa ostane starega![]()
Pri mercedesovih 5 stopenjskih menjalnikih gre noter samo 4 litre olja če delo spacaš tako kot pišeš ti ,če pa delo opraviš pravilno in menjaš olje tudi v variatorju ga gre noter 8 litrov +- pol litra, podobno velja tudi za 7G tronic.......
Sonny je napisal/-a:Zanimivo, potem nisem edini. Meni so tudi za selespeed v prejšnjem avtomobilu dejali, da ni potrebno. Kar se nekako normalnemu človeku ne zdi logično, kako je lahko olje za vedno...
Majand je napisal/-a:Pri rocnem menjalniku pa pri nekaterih avtih menjava olja ni predvidena tko da tvoji mehaniki verjetn niso tolk mim usekal.
lp
GorazdO je napisal/-a:Majand je napisal/-a:Pri rocnem menjalniku pa pri nekaterih avtih menjava olja ni predvidena tko da tvoji mehaniki verjetn niso tolk mim usekal.
lp
Tega nikoli ne bom razumel... vsako olje se znuca... naj bo še tako večno; pri vseh avtih ki se mi jih imel dosedaj so mi menjali olje v menjalniku,... od Hyundaia do Volvota... pri Subaruju pa itak.. na 50.000 km;
Gotty je napisal/-a: Slučajno sem vmes vprašal glede menjave olja v menjalniku in (še enkrat pri isti avtotrgovini pooblaščeni za citroene) dobim dogovor da olje v menjalniku se da menjat ampak je komplicirano, zato se kao ne priporoča oz. ne izvaja.... WTF?!?![]()
Lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov