fr34kec je napisal/-a:Imam Ford Focus 1.8 TdCi letnik '03. Če avto stoji celo noč in je zjutraj okoli 2 do -5 (manj letos še ni bilo), potem zjutraj ne vžge. "vergla pa vergla" in nič...šele v tretjem ali četrtem poizkusu potem s pomočjo gasa vžge. Če gasa ne dodam sicer vžge, ampak tudi takoj ugasne. Na servisu so preverili ogrevalne svečke (pravijo, da so OK), ter kompresijo motroja (je 26, se pravi tudi OK). Pravijo tudi, da so imeli več primerov s tem motorjem (1.8 TdCi), ki imajo isti problem in da je ena od strank probala z aditiv, ki je pomagal rešiti problem. Znano pa je tudi, da aditiv pri manj kot -6 ne pomaga (oz. se vsede na dno rezervovarja).
Zanima me, če kdo ve kako rešiti problem? Nočem namreč vsake 3 dni ko tankam dodajati aditiva.
lp
No evo še edn. Pr mojmu so ble tri svečke zanič in mi sedaj mnogo bolje užiga, vendar se še vedno zgodi, da v primeru ko avto stoji čez noč naprimer, mi zjutraj v prvo vžge, vendar po dveh, treh sekundah ugasne. A je možno, da nekje iz dotoka goriva med filtrom in vbrizgom čez noč uhaja nafta - pušča in posledično zjutraj po vžigu ugasne ker za trenutek zmanjka nafte? Al pri common rail dizlih to ni možno?