Nasveti in napotki ter povpraševanja...

2580
Nov uporabnik

Kraj: BLED

WV POLO CRKNIL MED VOŽNJO!NUJNO POMOČ!!!

Napisal/-a 2580 So dec 27, 2008 8:37 pm

Najprej prejmite vsi lep pozdrav.Kakor je že razvidno iz naslova mi je med vožno crknu avto.Pregledal sem že skoraj vse;cinkšpulo,računalnik,razdelilno kapo in kablne ampak nič od tega ni narobe iskre pa nikakor ne da iz cink špule,nato sem še probal dat svojo cinkšpulo na drug avto in obratno njegovo na mojega polota pa šekar ni iskre.Nato sem zamenjal še računalnik pa še kar nič!Ker nevem več kaj naj naredim vas prosim še za kakšen pameten nasvet.l.p Andrej. :?:

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy So dec 27, 2008 8:52 pm

Senzor vziga. Verjetno ga ima tvoj model samo na glavni gredi.

To je prvo kar mi pade na pamet.
Always looking for another

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer So dec 27, 2008 8:57 pm

Prvo kot prvo, se navede letnik avtomobila in moč motorja. :?
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Matjaž87
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Matjaž87 So dec 27, 2008 9:07 pm

Lahko ti je odpovedala pumpa za bencin. Drgač bi pa res loh povedu ker letnik pa mašina.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So dec 27, 2008 9:32 pm

Če pravi, da ni iskre. Kaj ti kaj po benzu smrdi iz avspuha?

Uporabniški avatar
hondacivicc
Nov uporabnik

Napisal/-a hondacivicc So dec 27, 2008 11:21 pm

POtem pa ti je šel tist rotor v razdelilni kapi, morda celo komlet. Ampak bodi previden, kolikor vem je potrebno potem pravilno nastavit predvžig nazaj.
Preveri še to.

Uporabniški avatar
Element88
Nov uporabnik

Napisal/-a Element88 So dec 27, 2008 11:47 pm

Kakor je meni znano je avto vw polo letnik 99 1.0..

2580
Nov uporabnik

Kraj: BLED

Napisal/-a 2580 Ne dec 28, 2008 10:20 pm

najlepša hvala za nasvete je pa POLO 1.0 LETNIK 98 Kot pravim so varovalke cele po bencinu ne smrdi iz avspuha,in sicer mam problem da neda iskre direkt iz cinkšpule,sepravi da nepride niti do razdelilne kape iskra,ker je vse mrtvo.PROBAL SEM;MENJAVA RAČUNALNIKA,VAROVALKE CELE,CINKŠPULA DELA NA DRUGEM AVTU SEPRAVI DA JE VREDU,BOM PA JUTR PROBOV ŠE EN RAČUNALNIK KER MAM OBČUTEK DA MI JE TIP DAL POKVARJEN RAČUNALNIK!?!Aja pa svoj računalnik sem dal tud v drugega polota pa tud ne vžge zato imam na sumu da mi je tip uvalil pokvarjrn računalnik.Bomo vidl kva pa kako bo jutr pokazal.L.p.Andrej.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne dec 28, 2008 10:38 pm

Pozdravljeni
V koliko obstaja možnost bi bilo dobro vozilo priklopiti na tester.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po dec 29, 2008 7:53 am

To se je meni isto dogajalo, da je kar na vsem lepem pri recimo 120-130 km/h na avtocesti crknil (s tem da je bil moj polo letnik 2001 1.4 75km). Včasih je vžgal nazaj, ko pa ni hotel (samo verglal je v prazno) je bilo pa treba menjat en del pri elektroniki, ne spomnim se več točno kaj je bilo. Če najdem račun, sporočim.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Po dec 29, 2008 10:36 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
V koliko obstaja možnost bi bilo dobro vozilo priklopiti na tester.

Lep pozdrav

no to bi tudi js taprvo neredu verjetno bi dosti več vedel kot tako probivlat lp :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po dec 29, 2008 11:59 am

Ma blokado motorja? Kolegu je isto nardil....z rezervnim ključem je vžgal ko šus.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

shearer
Nov uporabnik

Re: WV POLO CRKNIL MED VOŽNJO!NUJNO POMOČ!!!

Napisal/-a shearer Po dec 29, 2008 1:30 pm

zdravo folk! jst mam tud en problem...imam renault megan l97 model98..motor 1.6 90 konjev...men se je tud ze dvakrat zgodilo da mi je avto med vožnjo crknu(nenadoma izgubi moč ko pritisnem po gasu)...avto ustavim in ga probam ponovno vžgat sam vergla vžge pa ne....šel do mehanika in ugotovu da mi je pregorela varovalka...zamenjam in spet čež nekaj dni isto zgodi...in to se mi ponavlja od takrat ko mi je na avtocesti kamenček razbil desni žmigovc...tok da bi lepo prosu če ima kdo nasvet kaj bi to blo...lep pozdrav

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Po dec 29, 2008 1:30 pm

@shearer: meni se je zgodilo identicno kot tebi in je bla kriva cinspula oz. vzigalna tuljava pravilno slovensko. naj ti to en mehanik ko ve kaj dela pogleda. sem pa jaz se razdelilno kapo zamenjal zgolj iz preventive.

edit: to z smernikom sem cisto spregledal - samo vseeno, ne vem koliko lahko smernik vpliva na zagon motorja...ali pac?

shearer
Nov uporabnik

Napisal/-a shearer Po dec 29, 2008 1:34 pm

pa ti je isto pregorevalo varovalko?

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Po dec 29, 2008 1:41 pm

Ne, vzigalna tuljava je sla.

shearer
Nov uporabnik

Napisal/-a shearer Po dec 29, 2008 1:48 pm

ker men pregori tud varovalko....čudno je vse to....odpeljal sem ga tud električarju...pa nč ugotovu

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po dec 29, 2008 2:03 pm

Meni je pri podobnem motorju (LUPO l. 98 1.0) šel senzor vrtljajev motorja. Motor se je enostavno ugasnil, še prej pa je zasvetila neka lučka na armaturki.

lp

MATRJAL
Nov uporabnik

Napisal/-a MATRJAL So sep 19, 2009 4:56 pm

shearer je napisal/-a:zdravo folk! jst mam tud en problem...imam renault megan l97 model98..motor 1.6 90 konjev...men se je tud ze dvakrat zgodilo da mi je avto med vožnjo crknu(nenadoma izgubi moč ko pritisnem po gasu)...avto ustavim in ga probam ponovno vžgat sam vergla vžge pa ne....šel do mehanika in ugotovu da mi je pregorela varovalka...zamenjam in spet čež nekaj dni isto zgodi...in to se mi ponavlja od takrat ko mi je na avtocesti kamenček razbil desni žmigovc...tok da bi lepo prosu če ima kdo nasvet kaj bi to blo...lep pozdrav

živjo! podoben primer. mam megana coupe 97' 1.6 - 90 konjski, in vsakič ko se avto segreje (ala od semaforja do semaforja) avto zgubi 70% moči, začnejo nihat obrati v prostem teku, in cuka na povn šus. avto j biu na testerju pa ni nč pokazal, preveru sm cink špule, računalnik, kable ipd. Dons sm pa dobiu namig nj k začne cukat, cink špule polivam z vodo d se shladijo pa d vidm če se pregrevajo. res tu nardim in avto je delu k urca. sicer nevem če j to to ampak je varjanta d mi ena cink špula ne dela zmer?

LP David

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So sep 19, 2009 5:24 pm

MATRJAL je napisal/-a:
shearer je napisal/-a:zdravo folk! jst mam tud en problem...imam renault megan l97 model98..motor 1.6 90 konjev...men se je tud ze dvakrat zgodilo da mi je avto med vožnjo crknu(nenadoma izgubi moč ko pritisnem po gasu)...avto ustavim in ga probam ponovno vžgat sam vergla vžge pa ne....šel do mehanika in ugotovu da mi je pregorela varovalka...zamenjam in spet čež nekaj dni isto zgodi...in to se mi ponavlja od takrat ko mi je na avtocesti kamenček razbil desni žmigovc...tok da bi lepo prosu če ima kdo nasvet kaj bi to blo...lep pozdrav

živjo! podoben primer. mam megana coupe 97' 1.6 - 90 konjski, in vsakič ko se avto segreje (ala od semaforja do semaforja) avto zgubi 70% moči, začnejo nihat obrati v prostem teku, in cuka na povn šus. avto j biu na testerju pa ni nč pokazal, preveru sm cink špule, računalnik, kable ipd. Dons sm pa dobiu namig nj k začne cukat, cink špule polivam z vodo d se shladijo pa d vidm če se pregrevajo. res tu nardim in avto je delu k urca. sicer nevem če j to to ampak je varjanta d mi ena cink špula ne dela zmer?

LP David

Dej reci raje vžigalna tuljava, ker "cink špula" ni za nikamor. :?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov