čare je napisal/-a:Pumpo je nujno menjat!!Menjajo je ne samo nateguni ki ti jo računajo dvojno in si mislijo saj en let bo tastara še zdržala potem pa itak ni več garancije....Jaz jo menjam vsakemu kateri ima pogon le te na zobati jermen,če jo poganja mikro jermen je ne rabiš menjat dokler dela.
kiki13 je napisal/-a:Še eno vprašanje. Imam dva renaulta, pa sem slišal, da vodno pumpo žene mikro jermen. Ali jo je potrebno zamenjat? Kaj se zgodi, če spusti (je kakšna huda škoda)?
Doma imama dva cliota, ki sta stara šest (29tk) let in pet (87tk)let. Ali je smiselno menjati jermene (ne vozimo se po AC)?
chevy je napisal/-a:Jermen se menja na 5 let ali 120 000 km, odvisno. Jaz bi menjal na 90 000 - 100 000 km.
Če bi bila vodna črpalka gnana preko zobatega jermena se jo menja zato, ker če zariba nam ni treba opravljati istega dela še enkrat (v primeru, da zariba).
Če je gnana preko mikro jermena jo ni potrebno menjat. Menjaš jo kadar zariba.
LP
kiki13 je napisal/-a:Sem premišljeval, ali naj servis naredim pri lokalnem mehaniku in sam kupim dele, ali pa naj grem na renault servis. Ker sem pred par tedni povozil srno, sem šel na renault vprašat ali tudi popravljajo karoserijo (haubo). Ker so mi pritrdili sem se pozanimal, ali mi lahko zamenjajo samo pogonski jermen, napenjalce, vodno črpalko, mikro jermen, antifriz in zavorno olje (ostalo sem menjal sam). Imam tudi 10% popust na dele in delo pri zamenjavi jermena. Javim, koliko sem plačal (clio dci 60 kw).
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov