Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

C4 samodenjo priziganje radija

Napisal/-a XFX Po jan 26, 2009 7:45 am

Zdravo,

Imam C4 coupe 1.6 HDI 16V, letnik 2005, problem pa je da se radio priziglja samodejno. Se pravi avto zaklenem, kljuce imam pri sebi in se po xy casu radio prizge sam od sebe?? In to se vedno ponavlja. Probu sem tudi odklopiti klemo za neki časa, vendar to ni rešilo problema.

Se komu sanja kaj bi lahko bilo? Oz kako se resetira računalnik pri C4, ker odklop klem ne resetira vsega.

\\Taki problemi se lahko pojavijo samo pri teh gnilih francozih....:(
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Re: C4 samodenjo priziganje radija

Napisal/-a xandrej Po jan 26, 2009 9:59 am

XFX je napisal/-a:\\Taki problemi se lahko pojavijo samo pri teh gnilih francozih....:(

Pa človek kaj pol kupuješ tak avto. Zate je samo golf pa boš srečen... Tukaj jokaš kak se ti ti ponavlja da pa bi do servisa stopil pa vprašal kaj je s tem pa ne. Seveda se pri drugih znamkah valjda to ne more zgodit. :roll:

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX Po jan 26, 2009 10:27 am

Kva je tvoj problem ? Če se pa res take banalne stvari dogajajo samo na francozih....

Kdo kaj joka, jaz sem lepo vprašu , če je kdo že imel ta problem in mogoče ve rešitev.

Ne piši, če nimaš kaj pametnega za napisat.
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Po jan 26, 2009 10:58 am

Idi na servis. Če ne pa prodaj. Kupi nefrancoza.

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX Po jan 26, 2009 11:06 am

Kva je tvoj problem človek ?? Če ne misliš kaj konstruktivnega napisat, raj ne piši!!

Glavno da si ti zadovoljen z tvojim 206 !!!!!
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Po jan 26, 2009 11:09 am

106 zmotil si se... ;)

Na servis idi... ;)

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po jan 26, 2009 11:11 am

štajerc, k štajerc.

mit 406
Nov uporabnik

Napisal/-a mit 406 Po jan 26, 2009 11:18 am

kupi golfa pa ti bo crknil vztrajnik, turbina, ključavnica za prtljažnik, štop stikalo..
jaz imam doma nemški radio (blaupunkt), ki ima iste simptome. sam od sebe se prižiga, mu snamem ploščico in še kar špila...:o :?

jaz sem za naše :D
LP, Mitja

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX Po jan 26, 2009 11:32 am

Pa kaj ste sami r*** tukaj ??

Eni se pač nekaj spoznamo na avtomobile in marsikaj sami naredimo, sam mislim, da je problem nekje v napeljavi in ne v samem radiju. In sem samo hotel vprašati, če je kdo že imel podoben problem pri temu avtomobilu, preden se spravim merit. (računalnik ne pokaže nobene napake )

A ste žal sami bedaki, ki ki nimate pojma in morete pisati nevmesne komentarje.
Slika

mit 406
Nov uporabnik

Napisal/-a mit 406 Po jan 26, 2009 11:36 am

problem je v radiu. težko napeljava (konektorji, kabli) crkne tako, da na random zajebava kadar je avto pri miru.

off: ti si začel z vojno
LP, Mitja

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Po jan 26, 2009 11:40 am

Majster zdaj pa tak...

Očitno si ti ono (kaj bi naj bili mi) pa ne razumeš, da si že za problem vprašal z enim idiotskim komentarjem, potam pa pričakuješ kaj? zdaj smo vsi mi butli ti pa si svetovni prvak.

-------------------------------------------------------

Še enkrat. Načeloma še nisem slišal, da bi se to dogajalo. Najbolje je da obiščeš URADEN servis. Če si v okolici LJ jerovšek v grosuplju ali pa Merlak na vrhniki pa ti bojo problem rešili. Če se to dogaja bodo vedeli zakaj gre drugače pa bodo popravili.

Zdaj pa se probaj malo umirit. ;)

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Po jan 26, 2009 12:06 pm

Pri francozih je tko vsaj pri PSA, čeprov renault tudi ima nekaj podobno kot PSA glede elektronike. Ko avto zakleneš, računalnik je vsaj še dve minuti buden preden se čisto ugasne. To se lahko vidi pri ''analognem'' števcu, kjer kasneje puščice padejo malenkost pod nulo.
Pri meni kjer ni original radio, se vsaj dve minuti ne ugasne, ker misli da avto oz. motor še laufa. Ali pa da še nisem dal ključa ven, kot recimo se to zgodi pri Oplu. Verjetno imaš tko naštiman, da ko daš na kontakt da se ti radio avtomatsko prižge. Mogoče bi uspel rešiti s tem, da izklopiš to avtomatski užig avtoradia. Preberi navodila od avtoradia, kako se to naredi.
Zdej če se ti res računalnik prižiga moreš ugotoviti zakaj, ker drgač se ti bo enkrat akumulator spraznil če bo dalj časa stal. Njega je dovolj da ga prižge, če vrata odpreš, če ga nisi prej zaklenil. Ali pa če si avto zaklenil in po 5 minutah spet pritisnil gumb za zaklenit, se ti bo spet prižgal.

Men je ta stvar super. Če mam ploščico od avtoradia gor, se le ta prižge in še preden se vsedem v avto on lepo prebere usb, ter veselo špila :)

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Po jan 26, 2009 12:13 pm

Aja pa še to, če imaš polnilec od mobitela za avto, ga ušteki da vidiš če ti bo njega tudi po nekem času polnil. Ker kot sem gor opisal, avto po dveh minutah je kot, da bi bil mrtev. Skoraj nikjer ni elektrike in če se ti elektronika aktivira bi se tudi polnilec moral.
Lahko pa da je pri tvojem vse drugače, kot pri mojem, sam vem da mal starejsi citroeni majo tko.

Uporabniški avatar
Villy
Nov uporabnik

Kraj: grosuplje

vw je zakon

Napisal/-a Villy Po jan 26, 2009 2:47 pm

Jaz ne vem kaj kupujete te francoske rogličke. Imam golf 5 2.0 tdi in vse dela kot urca. Imam ga že 2 leti in deluje brezhibno. Avto je lep pele se odlično.
Ne razumem kaj kupujete te šalabajzarske avte, ki sploh ne delajo. Ne morš nardit vato in jest žabje krake.
Prodaj ga in kupu golfa.
Meni dela odlično edin enkrat mi je šla turbina, pa še to ker naj bi bila italjanska. Sedaj mam pa nemško in deluje odlično.

Kupi VW
No tunning, No lifestyle!!!
No risk, No fun!!

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX Po jan 26, 2009 3:02 pm

Scorp84 je napisal/-a:Pri francozih je tko vsaj pri PSA, čeprov renault tudi ima nekaj podobno kot PSA glede elektronike. Ko avto zakleneš, računalnik je vsaj še dve minuti buden preden se čisto ugasne. To se lahko vidi pri ''analognem'' števcu, kjer kasneje puščice padejo malenkost pod nulo.
Pri meni kjer ni original radio, se vsaj dve minuti ne ugasne, ker misli da avto oz. motor še laufa. Ali pa da še nisem dal ključa ven, kot recimo se to zgodi pri Oplu. Verjetno imaš tko naštiman, da ko daš na kontakt da se ti radio avtomatsko prižge. Mogoče bi uspel rešiti s tem, da izklopiš to avtomatski užig avtoradia. Preberi navodila od avtoradia, kako se to naredi.
Zdej če se ti res računalnik prižiga moreš ugotoviti zakaj, ker drgač se ti bo enkrat akumulator spraznil če bo dalj časa stal. Njega je dovolj da ga prižge, če vrata odpreš, če ga nisi prej zaklenil. Ali pa če si avto zaklenil in po 5 minutah spet pritisnil gumb za zaklenit, se ti bo spet prižgal.

Men je ta stvar super. Če mam ploščico od avtoradia gor, se le ta prižge in še preden se vsedem v avto on lepo prebere usb, ter veselo špila :)

To se mi zdi zdi še najbližje rešitvi, nekako pa 2minutah se mi je danes prizgal. Radio je tisti original C4, in ga ne morem čist izklopit (ala power off)

@Villy:
ko bi ti vsaj tisto nemško turbino v riti razneslo.
Slika

mit 406
Nov uporabnik

Napisal/-a mit 406 Po jan 26, 2009 3:09 pm

ideološki beton. zadnjič so ga štemal pri hri-barju.
v glavah vseh zavednih slovencef je zabetonirana ideja, da so nemški avti nekaj božanskega, vse ostalo pa je "crap".. v času komunizma (stojadin in jugecev) je mogoče res bilo tako, danes pa?
saj ne rečem da je vw slab, pravim samo da ni nič boljši kakor PSA. prav tako ne moreš kontra trditi ti, ki v eni sapi hvališ in obenem priznaš da ti je v manj kot 2eh letih crknila turbina.
turbine dela garret, tako za nemce kakor francoze. proizvodnja pa je v sloveniji in na jugu (CIMOS).

po šestih PSA avtih doma in dveh vw je bilo največ težav pri nemcih okoli motorja in karoserije, pri francozih pa nekaj malega okoli štroma. več stroškov je bilo z nemcema.

avtorju teme:
vsaj še dve minuti, ne po dveh minutah. pri tebi je nekaj drugega pomoje
LP, Mitja

Uporabniški avatar
MSrougeZX
Novinec

Kraj: Lendava

Napisal/-a MSrougeZX Po jan 26, 2009 3:12 pm

XFX je napisal/-a:
Scorp84 je napisal/-a:Pri francozih je tko vsaj pri PSA, čeprov renault tudi ima nekaj podobno kot PSA glede elektronike. Ko avto zakleneš, računalnik je vsaj še dve minuti buden preden se čisto ugasne. To se lahko vidi pri ''analognem'' števcu, kjer kasneje puščice padejo malenkost pod nulo.

To se mi zdi zdi še najbližje rešitvi, nekako pa 2minutah se mi je danes prizgal. Radio je tisti original C4, in ga ne morem čist izklopit (ala power off)

@Villy:
ko bi ti vsaj tisto nemško turbino v riti razneslo.

Lahko ga izklopiš. Stisni tisti vrtljivi gumb, ki je za štelanje jakosti glasa.
Laguna coupe 2.0 dci 2013
C4 Cactus Shine 1.2T 110 2018

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX Po jan 26, 2009 3:21 pm

Ja, samo to ne reši problema, že probu ;) (Sem mislu, da ni kakega gumba, da bi ga res ugasnu ugasnu... )
Slika

Uporabniški avatar
mare rc
Novinec

Napisal/-a mare rc Po jan 26, 2009 3:21 pm

Vsak bo svojga konja hvalu,pa naj bo karkol.Pa se mi zdi d bo tko tut ostalo:)
M a R e

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX Po jan 26, 2009 3:56 pm

mare rc je napisal/-a:Vsak bo svojga konja hvalu,pa naj bo karkol.Pa se mi zdi d bo tko tut ostalo:)

Ni res, smo tudi ljudje ki lahko povejeo objektivno mnenje ;)
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov