Mogoče 2-ka pred dvojko ga nima posebej.mišek je napisal/-a:čare je napisal/-a:Clio nima posebej regulatorja zavorne sile ampak jih ima v zadnjih zavornih cilindrih!!
Kako nima? Kolikor vem ima, sej se vidi pri zadnji aksi, kjer je tak komad, ki se potem razteguje glede na nagibanje.
Zadnji cilindri so pa čist navadni.
Fan je napisal/-a:.................. Najprej rešite težavo s sprednjimi zavorami, ker se lahko zgodi, da vam zadnje ne primejo preveč- temveč so edine, ki pravilno delujejo na vozilu.
Lep pozdrav
mišek je napisal/-a:A ni tako, da zadnje zavore nikakor ne smejo blokirati?
Meni se namreč zgodi, da tudi na suhi cesti lahko zadnje zablokirajo.
Sej pravim, drugače kar dobro zagrabi, samo pri močnem zaviranju ga začne kaj postrani vlečt.
Samo me pa res zanima, kdo bi mi lahko te bremze zrihtal tako kot je to Fan napisal.
Se mi zdi, da se mojem mehaniku ne bo dalo to tako delat. Tisto razdirat cilindre pa brusit, itd.
Če bom šel pa na orginal servis, tam bi pa itak vse menjali, bom pa plačal, kot cepec, kako bo pa na koncu delalo še pa vprašanje.
Res prosim za nasvet kje naj najdem kakega mojstra za zavore - tu nekje v okolici Celja.
Iščem po netu pa vsi zavorni servisi nekje v Ljubljani pa eden v Novem mestu. Ni hudič no, da ne bi bil kak servis bližje. Da bi se več kot 100 km v Lj. vozil je pa spet malo preveč. Pa še med tednom ne morem v soboto pa tako verjetno ne delajo kaj preveč. Avta pa tudi ne morem tam pustit. Tako da iščem servis, na katerega pridem počakam - najbolje da sem zraven, da vidim kaj delajo, in odpeljem.
Prosim za nasvete
xsara je napisal/-a:ma ti jih kar prej poklič in vpraš če lahko počakaš, jest sm bil do zdej zmeri zravn, pa al so mi menjal ventil na kolesu al pa obnavljal komplet zavore, zakva pa ne bi bil zravn, vsaj vidš kaj ti nardijo in če ti pošten nardijo, saj računal ti bodo itak najbrž pošten......
Po forumu brska: danci1973 in 10 gostov