Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Kraj: ljubljana

Natočil bencin namesto dizla

Napisal/-a acom Sr maj 27, 2009 11:16 am

Sem mislil, da se mi to ne more zgoditi, pa se je. Malo zamišljen, še ročko za točenje sem gledal, da ne bo narobe, je bila črna! Moram it nazaj preveriti. Ponavadi je za bencin zelena.
Natankam polno (čez 50l), se peljem domov, avto na poti začne rahlo cukati, ravno toliko da sem se začel spraševati kaj bi lahko bilo, ampak pridem domov. Danes zjutraj komaj vžge, neenakomerno teče, klenka (logično). Ugasnem in pogledam na račun kaj sem natočil in glej ga zlomka, piše evrosuper 95. :(
Kaj sedaj? Je dovolj, da iz tanka s cevko potegnem bencin in natočim polno dizla ali moram kako cevko pri motorju snet, pa tam do konca bencin ven stočit? Imam pa Mondeo TDCI 2.0.
A lahko bencin, ki ga ven dobim natočim v drug avto, da ne bom katalizatorja uničil. Ker če ga bom imel samo za kosilnico, bom precej časa travo kosil da ga porabim :P .
Tine a greva v grapo? Ne k' gre d'ž.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr maj 27, 2009 11:22 am

Kak daleč si se pa ti to peljal?
Če nisi slučajno že naredil kako škodo na črpalki, šobah :?
Pomoje bi bilo dobro se to kje pozanimat pri kakih mehanikih kako pa kaj. Da ne narediš še več škode.
Če ne druga vsaj filter bi moral ali zamenjat ali nekak spraznat.

Žumi
Nov uporabnik

Napisal/-a Žumi Sr maj 27, 2009 11:22 am

mislim da ti ne bo uspelo. ker majo tanovi eno blokado v odprtini kjer vstaviš pištolo. mislim, da je v takem primeru najbolj poklicat amzs ki imajo posebne naprave. drgač se je pa men tud to zgodl. sam da sem samo pol nalil. potem sem kupil še pol litra dvotaktola, ga vlil v tank, naredil 150km in spet dotočil diesel. pa je blo vse ok! sam ne laufej avta preveč!!

El garco
Nov uporabnik

Napisal/-a El garco Sr maj 27, 2009 11:25 am

Ce se nikoli nisi kej takega delal naj ti to raje naredi kdo, ki zna.
In to cimprej, da se ne bos se mal navkol vozu dokler ne porabis pol tanka benza.

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 Sr maj 27, 2009 11:36 am

Žumi je napisal/-a:mislim da ti ne bo uspelo. ker majo tanovi eno blokado v odprtini kjer vstaviš pištolo. mislim, da je v takem primeru najbolj poklicat amzs ki imajo posebne naprave. drgač se je pa men tud to zgodl. sam da sem samo pol nalil. potem sem kupil še pol litra dvotaktola, ga vlil v tank, naredil 150km in spet dotočil diesel. pa je blo vse ok! sam ne laufej avta preveč!!

zakva si pa dvotaktol notr vliv?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr maj 27, 2009 11:39 am

pa a to majo loh na bencinski črno ročko za točenje kr za bencin oz. obratno (če prav razumem prvi post)?
Slika

Žumi
Nov uporabnik

Napisal/-a Žumi Sr maj 27, 2009 11:43 am

luke18. zato ker je konsistenca bencia zelo različna od diesla. bencin je zelo "suh", diesel je pa bolj oljnat. zato je treba dodati olje, da pokompenzirat mažo

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Sr maj 27, 2009 11:48 am

zato,da mu pumpa ne ribne, ker je bencin se bolj suh kot dizel

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Sr maj 27, 2009 12:10 pm

Isto moj fotr na golfu. Natanku poln kesl bencina. Pelu se normaln domu, drug dan ni užgal sploh. Pogruntal je da je tanku bencin, poklicu amzs k je član, in so mu pretankal bencin v sodček, pa je blo. Nobene škode. Bencin mamo še vedno pa za kosit :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Natočil bencin namesto dizla

Napisal/-a TrijoAdijo Sr maj 27, 2009 1:50 pm

acom je napisal/-a:Sem mislil, da se mi to ne more zgoditi, pa se je. Malo zamišljen, še ročko za točenje sem gledal, da ne bo narobe, je bila črna! Moram it nazaj preveriti. Ponavadi je za bencin zelena.
Natankam polno (čez 50l), se peljem domov, avto na poti začne rahlo cukati, ravno toliko da sem se začel spraševati kaj bi lahko bilo, ampak pridem domov. Danes zjutraj komaj vžge, neenakomerno teče, klenka (logično). Ugasnem in pogledam na račun kaj sem natočil in glej ga zlomka, piše evrosuper 95. :(
Kaj sedaj? Je dovolj, da iz tanka s cevko potegnem bencin in natočim polno dizla ali moram kako cevko pri motorju snet, pa tam do konca bencin ven stočit? Imam pa Mondeo TDCI 2.0.
A lahko bencin, ki ga ven dobim natočim v drug avto, da ne bom katalizatorja uničil. Ker če ga bom imel samo za kosilnico, bom precej časa travo kosil da ga porabim :P .

Vse mora it ven. Tank spraznit, cevi spraznit, menjat naftni filter. Pa potem nalit poln tank dizla. In če imaš srečo, boš lahko zelo vesel, da nisi uničil črpalke. Če si jo pa, potem pa pripravi € za novo črpalko, injektorje + skupni vod pa še za razne drobnarije poleg.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a acom Če maj 28, 2009 10:05 pm

Bencin sem stočil ven, celo več kot uradno drži tank. Potem noter dizel in pošlepal k mehaniku, ki je izpraznil črpalko, menjal filter... vse odzračil. Sedaj dela kot urca.
Tine a greva v grapo? Ne k' gre d'ž.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če maj 28, 2009 10:08 pm

Zdej lahka travo pokosiš vsem znancem ker imaš dosti bencina in se ti povrnejo z delom vsi stroški :vrum

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če maj 28, 2009 10:09 pm

acom je napisal/-a:Bencin sem stočil ven, celo več kot uradno drži tank. Potem noter dizel in pošlepal k mehaniku, ki je izpraznil črpalko, menjal filter... vse odzračil. Sedaj dela kot urca.

Če ti dela kot urca potem ni panike, bo tako tudi naprej. Važno je, da si zamenjal in spucal, kar so ti že predhodniki svetovali.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Trafika
Nov uporabnik

Napisal/-a Trafika Če maj 28, 2009 10:15 pm

Pomoje si ti to zmišljuješ, ker ročka za bencin sploh ne paše v dizle. Pa smo te dobili na laži!!!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če maj 28, 2009 10:19 pm

Trafika je napisal/-a:Pomoje si ti to zmišljuješ, ker ročka za bencin sploh ne paše v dizle. Pa smo te dobili na laži!!!

AJA, ja kje si pa to prebral, ker videl zgleda še nisi, res pa je, da so ponavadi posebaj za tovornjake večje cevi in "pištola"
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Trafika
Nov uporabnik

Napisal/-a Trafika Če maj 28, 2009 10:20 pm

No vidiš

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Če maj 28, 2009 10:22 pm

Trafika je napisal/-a:Pomoje si ti to zmišljuješ, ker ročka za bencin sploh ne paše v dizle. Pa smo te dobili na laži!!!

Ne,ravno obratno je dizelska je tista ki je širša... :idea:

Trafika
Nov uporabnik

Napisal/-a Trafika Če maj 28, 2009 10:35 pm

Ne vem točno samo pomoje si je to on izmislil.

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Če maj 28, 2009 10:46 pm

Pa zakaj bi si zmislil on to?!? to se lahko hitro zgodi še posebej npr. če imaš kot osebni avto bencinarja in v službi voziš kak kombi dizl..kr avtomatsko lahko narobe naliješ..

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če maj 28, 2009 10:51 pm

ja pa kake strelate danes :lol:
renault 5 ma ja skor pol manjšo luknjo ko kak kombi in on je natočil 95ko(ki se ponavadi tanka v R5, v kombi pa nafta)
pa zakaj bi si kdo sploh šel to zmislat, da je narobe tankal :?:
LP Rok
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov