Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Clio po treh cilindrih

Napisal/-a Perica To jun 02, 2009 3:31 pm

Najprej lep pozdrav vsem skupaj

Imam sledeč problem. Clio (1.4, letnik 99) mi čudno cuka ko stojim na mestu, iz avspuha rahlo poka in ko speljem je v prvi in drugi prestavi brez moči. Ko pride v obrate, deluje normalno. Pred približno enim letom je bila menjana vžigalna tuljava, menjani so bili kabli za svečke, menjane so bile tudi svečke (original renault svečke), menjan motorček prostega teka, ampak težava nikoli ni bila povsem odpravljena. Na vsake toliko časa je za trenutek zatrokiral vendar se takoj zavrtel normalno. Ne servisih niso ugotovili nič pametnega, tester ni pokazal nič. Danes pa se mi to dogaja že cel dan in očitno je zadeva postala bolj resna.

Ima kdo kaksno idejo kaj naj še preverim / zamenjam?

lp

Peter

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena To jun 02, 2009 4:27 pm

Ne verjamem, da gre ravno po treh cilindrih, ker ko se je meni to zgorilo je bilo zelo opazno in avto res ni bil vozen.

iro
Nov uporabnik

Napisal/-a iro To jun 02, 2009 4:46 pm

Resetiraj računalnik z odkopom štroma.Pri mojemu pomaga.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To jun 02, 2009 4:46 pm

belkaena je napisal/-a:Ne verjamem, da gre ravno po treh cilindrih, ker ko se je meni to zgorilo je bilo zelo opazno in avto res ni bil vozen.

Avto je tudi v primeru, da se "vozi po treh cilindrih" vozen. Preverjeno pri dveh avtih. Seveda je zlo švoh, zelo nemiren tek in posledično obilo vibracij.

iro
Nov uporabnik

Napisal/-a iro To jun 02, 2009 4:50 pm

Daedalus je napisal/-a:
belkaena je napisal/-a:Ne verjamem, da gre ravno po treh cilindrih, ker ko se je meni to zgorilo je bilo zelo opazno in avto res ni bil vozen.

Avto je tudi v primeru, da se "vozi po treh cilindrih" vozen. Preverjeno pri dveh avtih. Seveda je zlo švoh, zelo nemiren prosti tek in seveda obilo vibracij.

Ne dela po 3 cilindrih, problem je v tem da motor dobi premalo/preveč goriva in zatrokira.
Aja si mogoče opazil da če je avto zunaj in je temperatura 20 ali več stopinj da avto trokira, drugače pa ne.
Pomoje je nekaj v zvezi s temperaturo zraka. ali ecu ne dobi pravilnega podatka od senzorja za temp. vstopnega ali ni dobro napisan ecu mapa.

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica To jun 02, 2009 5:02 pm

Ko sem bil nazadnje na uradnem servisu, računalnik ni pokazal ničesar. Ko pa se je mehanik vsedel v avto in ga hotel odpeljati iz delavnice, pa je zacel trokirat, Je skocil iz avta in zacel odklapljati kable za svečke. pri enem izmed njih avto ni začel ugašati, kar pomeni da cilinder ni delal. So mi zamenjali svečko, ampak težava z občasnim kratkotrajnim cukanjem in pomanjkanjem moči s tem še vedno ni bila rešena. Počasi mi zmankuje idej, zamenjal sem že skoraj vse del.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To jun 02, 2009 6:26 pm

šobe si že menjal?

Uporabniški avatar
megane_coupe
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a megane_coupe To jun 02, 2009 7:24 pm

tuljave?...
bass, i love you:)

iro
Nov uporabnik

Napisal/-a iro To jun 02, 2009 7:25 pm

Glede na to da je to spraševal v eni temi bi rekel da so spucane.
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a tads To jun 02, 2009 7:40 pm

niso šobe, če bi ti šle šobe, bi ti obrati nihali od 500 pa vse do 1500. tako je na našmu peugeotu 206 1.4 . avto je delu po 3 celindrih, vendar sem vseeno prevozu 30km do doma. in taka vožnja ni več normalna, neprestano pisaknje, cukanje. tako da imaš nek drug problem.

iro
Nov uporabnik

Napisal/-a iro To jun 02, 2009 8:30 pm

Si probal z odklopom akumulatorja?

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica To jun 02, 2009 8:39 pm

evo, sem ravno prišel domov. Dopoldne, ko je stal 3 ure na soncu je cukal in bil brez moči, sedaj ko pa je bil parkiran doma, se je peljal čisto normalno. Prevozil sem okoli 20km brez problema.

Sicer pa šobe niso bile čiščene, ker sem kar malo pozabil na ta projekt. Bom res moral še to opravit z ultrazvokom.

Tole z odklopom akumulatorja bom poskusil naslednič ko se pojavi problem, sicer sem se pa odločil da se naslednjič takoj odpeljem naravnost na servis, da mi ga priklopijo na tester. Mogoče ravno v tistem trenutku tester pokaže kaj pametnega.

iro
Nov uporabnik

Napisal/-a iro To jun 02, 2009 8:43 pm

Če se ne prižge lučka serv računalnik nebo zaznal napake.

Nas je pa že več s tem problemom.
Torej potrjuješ mojo možnost da je povezano s temperaturo zraka.

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica To jun 02, 2009 9:00 pm

jah možnost problema zaradi temperature zraka obstaja, čeprav je bilo že velikokrat precej bolj vroče kot danes in nikoli ni bilo problemov. Če bi se zadeva pojavljala bolj pogosto ob vročih dneh, bi bilo lažje sklepati. Ker pa se mi je danes to zgodilo prvič, in to pri dokaj nizkih temperatirah (okoli 20 stopinj), še vseeno mislim da je problem kje drugje. Ko bi le vedel kje ..... :?

iro
Nov uporabnik

Napisal/-a iro To jun 02, 2009 9:11 pm

Pri meni se opazi če je avto stal na soncu kar prinese višje temperature.

Uporabniški avatar
jost
Nov uporabnik

Kraj: okolica kranja

Napisal/-a jost To jun 02, 2009 9:51 pm

Mi smo imeli tudi z našim Cliotom z enakim motorjem podobne težave. Sicer je bila pri nam težava še povišan prosti tek ( nekje med 1800 in 2100 obrati), avto pa je bil na čase tudi povsem brez moči. Poskusili smo vse mogoče, nazadnje pa smo odkrili, da je na 1. cilindru pri sesalnem kolektorju zanič tesnilo in je "vleklo fovž zrak" . Ko smo to zamenjali je avto deloval normalno.
lp

iro
Nov uporabnik

Napisal/-a iro To jun 02, 2009 9:56 pm

Pri meni so obrati noramlni cca 740-750.Tako da dihtunga na sesalnem kolektorju odpade.
Nekaj sem gledal po netu. Eni priporočajo da če začne cukat da se vgasne motor in ga ponovno prižge. Če to pomaga je v okvari eden od senzorjev.Po navadi lamda ali senzor temperature zraka ali pa temp. vode.

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica To jun 02, 2009 9:59 pm

jost je napisal/-a:Mi smo imeli tudi z našim Cliotom z enakim motorjem podobne težave. Sicer je bila pri nam težava še povišan prosti tek ( nekje med 1800 in 2100 obrati), avto pa je bil na čase tudi povsem brez moči. Poskusili smo vse mogoče, nazadnje pa smo odkrili, da je na 1. cilindru pri sesalnem kolektorju zanič tesnilo in je "vleklo fovž zrak" . Ko smo to zamenjali je avto deloval normalno.
lp

hmmm... tole se sliši dokaj obetavno :D Bom ob prvi prili dal zadevo preverit.

hvala

lp

igor0203
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a igor0203 To jun 02, 2009 10:19 pm

Pri meni je delovalo, da sem kable od senzorjev odklopil, jih spihal in dal nazaj. Prav tako sem odklopil motorček prostega teka, ga spihal in od takrat dela BP.

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Sr jun 03, 2009 1:38 pm

zivjo

No danes sem se peljal v LJ in nazaj. Avto je deloval brez problema, tako da res ne vem kaj je bilo včeraj. Upam da se ne bo več ponovilo, če se pa bo, se odpeljem pa direktno na servis. Saj bi se moral že sedaj, samo če motor teče normalno, se nikomur ne da z njim ukvarjat in me vsi gledajo v smislu: "kaj pa ta smrkavec zapravlja naš čas" :?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: clio05 in 14 gostov