REPLICA je napisal/-a:Dobr to vem ampak me skrbi, kako naj vem če se nek polnilec sam isključi.
Čudno se mi zdi to, da ne smeš nič dlje pustit...ker vem da nekateri priklapljajo vedno čez noč in ne dežurajo zraven..
lancia hf je napisal/-a:REPLICA je napisal/-a:Dobr to vem ampak me skrbi, kako naj vem če se nek polnilec sam isključi.
Čudno se mi zdi to, da ne smeš nič dlje pustit...ker vem da nekateri priklapljajo vedno čez noč in ne dežurajo zraven..
Kaj pri mobitelu tudi dežuraš ko ga polnišTi samo priklopi, obvezno vsaj en pokrovček odvij, in obvezno morajo biti svinčene plošče potopljene v kislini, čene nalij destilirano vodo.
REPLICA je napisal/-a:Hvala za te odgovore.
Sprašujem se le še, kako je z to omejitvijo polnenja, če imaš na polnilcu napisano 12A polnilni tok, akumulatorji do 160Ah. Je to striktna omejitev ali pa lahko priklopim tudi večji akumulator, naprimer 200Ah?
In pa kolikšen je maksimalen tok, s katerim lahko polniš 45 ah ne da bi se pregreval. Slišal sem da je to petina kapacitete?
Polnilnik pravzaprav kupujem, ve kdo kje so najugodnejši?
REPLICA je napisal/-a:Dobro to če se bo polnilo dlje ampak to "trpenje" polnilnika ali je škodljivo zanj? Smemo to sploh delat?
REPLICA je napisal/-a:Stvar je taka, da imamo več vozil in da ne morem konkretno povedat, najmanjši akumulator bi bil okrog 50Ah, največji od tovornjakov pa kombajna pa sem videl da imajo tudi po 185Ah.
Zaenkrat sem si bežno ogledal tale polnilec v Bauhausu ki ima napisano mislim da nekje okrog 40 minimum in 160Ah maximum, polnilni tok pa se preklaplja med 8A in 12A...cena pa skoro 40 evrov. Mimogrede sem pogledal še v ostale podobne trgovine in je bil ta najmočnejši...drugje nisem gledal.
http://209.85.129.132/search?q=cache:QMQcqVoOa_UJ:produkte.quelle.de/200011365699-profi-batterie-ladegeraet-12u.html+cartrend+12u&cd=1&hl=sl&ct=clnk&gl=si&client=firefox-a
Zato me zanima ali lahk tu prekoračim kapaciteto ali pa naj kupim kaj drugega...za neko razumno ceno
Po forumu brska: motom in 8 gostov