TDIBORIS.. na tvojem mestu se nebi hecal. če z avtom ni vse v redu se ne sme vozit.
moji simptomi na passatu TDI s 162KM so bili oz. so še (čakam na servis) taki:
zadnjič sem se vozil domov in kar naenkrat turbina ni preijela pod 2000 obrati, potem hočem prehiteti traktor in avto ne gre nikamor niti do 3000 obratov. ker vidim da je nekaj narobe, začnem voziti zelo umirjeno. cukanja ni, vse deluje ok. le turbina se ne odpira in pač avto ne gre nikamor.
potem pridem domov in rečem sosedu, ki ima tester kaj je bilo in avto po parih urah prižgem in ga peljem do njega. zdi se mi, kot da spet malo boljše dela
tester pokaže previsok tlak polnjenega zraka (ker ga pač ta senzor in ventil zgelda da ne odvzameta dovolj... in pač sosed reče naj se ne vozim razen če nujno rabim avto, ker nima časa mi samo zbriše napako. zmeniva se za servis in avto roma v garažo z delujočo turbino.
včeraj moram nujno letet na brnik (30km) in stalno pazim da ne pohodim več kot 50% gasa. turbina se vedno kasneje vkljapla in nazaj grede vozim max 100 in ko pridem domov se turbina ne vklaplja sploh.. sedaj čaka na servis
na armaturi ni nikoli zasvetila nobena lučka. da je ta senzor kriv za to še ni potrjeno 100%. upam pa da se potrdi ju3. me pa zanima koliko stane če kdo ve? pa če ga je res tako lahko zamenjati..