Napisal/-a Jerch_ To okt 27, 2009 10:58 pm
zelo dober post.. CUPRA
sicer imam 130konjskega passata, pa vseeno.. ne dolgo nazaj sem pisal podobno.. da imam suho turbino- nemastno, da sem menjal senzor n75, pa potem n75 itd. težava ni bila rešena. no izkazalo se je da ker je avto dolgo stal (pač imel treninge v tujini) in bil vožen malo in v nizkih oratih se je zamašila turbina.. avto je slabše vlekel v niskih obratih in potem začel doživljati black-oute. delal je občasno v safe mode. in ker sem b****r malo čakal in hodil do lokalnih mehanikov, ki z neoriginalnim testerjem niso rešili problemov ampak pač povzročili stroške in nakupe senzorjev po nepotrebnem se je zaradi tega zgodil niz dogodkov. zamašil se je še merilec pretoka zraka LMM, pa potem turbina. pa na variabilni lopatici je bila za nitko velika razpoka itd..
sicer ima avto že 200.000 ampak vsega tega nebi bilo, če bi prej ukrepal. imam srečo, da se je turbina sestavila iz neke druge prav tako poškodovane na drugem mestu, ker drugače se te lopatice ne dajo dobiti kot rezervni del..
na koncu sem kar dobro čez prišel. čiščenje turbine je bilo 150eu, lmm okoli 100, delo in to je to. mehanik ni hotel dat čistiti slo firmi b** ampak je poslal vse skupaj v ITAlijo, ker naj bi bilo tam ceneje. ugotovili so še tisto majhno razpoko in brez nekih velikih stroškov iz ene druge turbine namestili ta del..
če imaš take težave ti lahko predlagam dobrega serviserja. ker če boš delal napako kot jst na začetku.. boš dajal denar, avto pa še vedno nebo ok. ob predpostavki da ti senzor ne kaže napake. sicer pa naj strokovnjaki povejo..