sedLshakk je napisal/-a:Le pozdrav.
Imam VW 1.4 16V in ima eno veliko težavo. Pije mi ogromno olja!! Dolivati ga moram skoraj vsakih 21 dni :s.. Kaj bi lahko bilo narobe in koliko približno bi me stalo popravilo (če se sploh da popravit)?
Hvala!
Vz_ace je napisal/-a:Ja razdreti boste morali motor. mogoče pred tem samo še preveriti kompresijo na vseh valjih. lahko da so batni obročki slabi (kateri počil?), obrabljeni valji, ali otrdeli tefloni.
koliko ima avto prevoženih km? kako se pelje?
lancia hf je napisal/-a:Za 1000e moraš peljati h zlatarju, ne pa vaškemu mehaniku. Ko sem jaz na delti menjal teflone leto nazaj, sem za komplet (10 teflonov) dal 12e, so isti kot od Stilota, in za tesnilo glave in 2x pokrov ventilov še cca 30e. Kupljeno je pa bilo vse pri pooblaščencu za vozila Fiat,Alfa,Lancia. Tako da nevem kašno ogromno odstopanje cen za nemce niti nemore biti.
LinuxFuter je napisal/-a:lancia hf je napisal/-a:Za 1000e moraš peljati h zlatarju, ne pa vaškemu mehaniku. Ko sem jaz na delti menjal teflone leto nazaj, sem za komplet (10 teflonov) dal 12e, so isti kot od Stilota, in za tesnilo glave in 2x pokrov ventilov še cca 30e. Kupljeno je pa bilo vse pri pooblaščencu za vozila Fiat,Alfa,Lancia. Tako da nevem kašno ogromno odstopanje cen za nemce niti nemore biti.
Kaj pa malo večji bati (honaje), brušenje cilindrov, obročki, glavni in ojnični ležaji, torej prava generalna, ne sm druga dihtnga glave pa novi tefloni.
Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov