Nasveti in napotki ter povpraševanja...

MiCkEySLO
Nov uporabnik

Zaščitna plastika za motor?

Napisal/-a MiCkEySLO To dec 08, 2009 5:41 pm

Pozdravljeni!

Imam Škodo Octavio l.99 in je spuščena. Vedno sem imel probleme z zaščitno plastiko, ki se nahaja pod motorjem, ker mi je kar naprej padala dol (sem jo kje zapel ali pa sem tolikokrat kje podrsal, da je popustila - imam relativno slabo makadamsko cesto do doma). Zadevo sma z očetom vedno popravila, nazadnje pa sem sredinski del plastike celo zamenjal za novega.
Zadnjič pa mi je zadeva ponovno padla na tla na asvaltu in je bil avto celo nevozen. Poklical sem AMZS in sem se na licu mesta odločil, da mi naj zadevo dol potrga, ker sem imel poln k**** teh problemov.

Sedaj pa me zanima, ali je zelo škodljivo za motor, če se vozim brez nje? Predvidevam, da bi lahko kakšna elektronika oz. jermen nosil posledice? Ima kdo kakšne izkušnje s tem oz. je kdo že imel kakšne okvare zaradi tega?

Lp Miha

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak To dec 08, 2009 5:53 pm

Jaz se vozim brez že kako leto brez problema. Eni avti pa se preveč grejejo, saj ima plastika kanale, skozi katere se usmerja zrak na motor- izredni primeri.

V glavnem umazanija zna biti edini problem.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To dec 08, 2009 5:55 pm

Dvigni avto na dvigalu ali še bolje pelji v delavnico pa ti naj zadevo pritrdijo kot je treba, ker če je plastika in vse ostalo celo, vsa pritrditvena mesta cela, potem tudi to ne pade kar tako dol. Če se boš pa brez plastike vozil okol, boš pa slej ali prej zajahal karter, kar pa si verjetno ne želiš.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black To dec 08, 2009 7:00 pm

Če boš prijel karter ga boš počil z plastiko ali brez...
Moje mnenje - vrži dol, kakšne posebne koristi itak ne daja...

LukL
Uporabnik

Re: Zaščitna plastika za motor?

Napisal/-a LukL To dec 08, 2009 7:17 pm

MiCkEySLO je napisal/-a:Pozdravljeni!

Imam Škodo Octavio l.99 in je spuščena. Vedno sem imel probleme z zaščitno plastiko, ki se nahaja pod motorjem, ker mi je kar naprej padala dol (sem jo kje zapel ali pa sem tolikokrat kje podrsal, da je popustila - imam relativno slabo makadamsko cesto do doma). Zadevo sma z očetom vedno popravila, nazadnje pa sem sredinski del plastike celo zamenjal za novega.
Zadnjič pa mi je zadeva ponovno padla na tla na asvaltu in je bil avto celo nevozen. Poklical sem AMZS in sem se na licu mesta odločil, da mi naj zadevo dol potrga, ker sem imel poln k**** teh problemov.

Sedaj pa me zanima, ali je zelo škodljivo za motor, če se vozim brez nje? Predvidevam, da bi lahko kakšna elektronika oz. jermen nosil posledice? Ima kdo kakšne izkušnje s tem oz. je kdo že imel kakšne okvare zaradi tega?

Lp Miha

Saj sem ti že povedal, da nima neke glavne veze al je gor al ne ;)
Če pa že resnično želiš jo imeti nazaj gor, jo pa tako pritrdi da bo držala, ampak ne tako kot si jo imel do zdaj, da se je bilo se potem treba zajebavat kako jo dol dobit ;)
v tvojem primeru ti je padla plastika dol zadaj(no ni padla, visela ti je dol) ko pa si peljal čez tisti jašek(ker je malo dvignjen) pred blokom vzvratno si jo pa zapel in ti je plastiko spodvihnalo ;)
Zadnjič spremenil LukL, dne To dec 08, 2009 7:19 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To dec 08, 2009 7:17 pm

black je napisal/-a:Moje mnenje - vrži dol, kakšne posebne koristi itak ne daja...

poglej si en avto kjer šparajo pa nima plastike in enega ki jo ima. ti dam lasten primer. na astri nisem imel zaščite in je veselo noter vse neslo s ceste (celo po haubi sem imel pošpricano ko je bil dež lol ),na touranu pa imam plastiko in je čisto tako kot mora bit. tako da korist že je od plastike,ampak le za tiste ki imajo(mo) radi čistočo tudi pri motorju.

če sem na tvojem mestu dam avto v prvotno stanje. škoda avta,da vlečeš po tleh vsepovsot,zaradi tistih par cm,ki si ga spustil da je kao lepši.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

MiCkEySLO
Nov uporabnik

Napisal/-a MiCkEySLO To dec 08, 2009 8:02 pm

Kar se karterja tiče tudi sam mislim, da če zajaham tak kamen, ki bi mi ga sesul, potem je čisto vseeno ali je tista plastika gor ali ni.

Saj sem ti že povedal, da nima neke glavne veze al je gor al ne Wink
Če pa že resnično želiš jo imeti nazaj gor, jo pa tako pritrdi da bo držala, ampak ne tako kot si jo imel do zdaj, da se je bilo se potem treba zajebavat kako jo dol dobit Wink
v tvojem primeru ti je padla plastika dol zadaj(no ni padla, visela ti je dol) ko pa si peljal čez tisti jašek(ker je malo dvignjen) pred blokom vzvratno si jo pa zapel in ti je plastiko spodvihnalo Wink

Hehe:) Še enkrat hvala... Prav zanimivo, da dobim odgovor tudi od rešitelja mojga problema. Še danes mi je hudo, ko spomnem, v kakšnem vremenu so te AMZSjevci spustil v akcijo pa še na nedeljo zvečer.

če sem na tvojem mestu dam avto v prvotno stanje. škoda avta,da vlečeš po tleh vsepovsot,zaradi tistih par cm,ki si ga spustil da je kao lepši.

Avto sem tak že kupil. Devat ga v original stanje se mi ne zdi smoterno. Vendar kljub temu, da je nizek avto lep in se tudi ceste drži bolje, moj naslednji avto ne bom spuščal. Glavni razlogi za to so dodatni stroški, podvozje bolj trpi in razne nevšečnosti (npr. plastika; kako bom zvozil na trajekt polno naložen,... :) ).

Ne bi pa se branil serijskega športnega podvozja.

Torej z izjemo od karterja in čistoče, kaj še lahko gre narobe.

Lp Miha

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To dec 08, 2009 8:09 pm

black je napisal/-a:Če boš prijel karter ga boš počil z plastiko ali brez...

aja :lol: zame je čist motor koristna zadeva 8)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To dec 08, 2009 8:11 pm

Če ti voda šprica po računalniku, drugih električnih delih tudi ni dobro.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black To dec 08, 2009 9:01 pm

Ne vem kakšne avte imate. Jaz se vozim 3 leta brez plastike spodaj, pa je čist motor.

A gre kej slabše če je umazano pod haubo :?: Aja sej res, če se mašina sveti imaš takoj 10KM več :lol:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To dec 08, 2009 9:08 pm

ce ni zasciten plastike se motor tezje ogreje,sploh zj v rteh mrzlih dneh.(ce mas dizla govorim).
ta plastika je tm z namenom,uni k govorite da ni poj velik veste.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc To dec 08, 2009 9:12 pm

Jaz pa bi rad imel kako plastiko oz. aluminij spodaj, pa ga nimam. Se da kje to naredit po naročilu, pa da ti našraufajo gor pa vse, za normalno ceno.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To dec 08, 2009 9:12 pm

abbe je napisal/-a:ta plastika je tm z namenom,uni k govorite da ni poj velik veste.

ne prbiji če neveš, tovarni vsak konec leta ostane veliko plastike, pa jo dajo tja kot neke vrste okras :!: pazi, ironija!
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To dec 08, 2009 9:49 pm

jay je napisal/-a:
black je napisal/-a:Če boš prijel karter ga boš počil z plastiko ali brez...

aja :lol: zame je čist motor koristna zadeva 8)

Pol si lahk pr men ogledaš kaj je to čist motor....Počas se že bojim da bodo bati ven pogledal tok je blok rjav :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To dec 08, 2009 9:59 pm

Mi ki vozimo makaronarje, ne rabimo teh plastik, ker olje itak nikjer ne pušča, da bi ga moral z okrasno plastiko skrivati, Za motor je pa bolje, da je umazan, vsaj vem da se nič ne skriva na njemu ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To dec 08, 2009 10:26 pm

abbe je napisal/-a:ce ni zasciten plastike se motor tezje ogreje,sploh zj v rteh mrzlih dneh.(ce mas dizla govorim).

Kaj ko bi ''poj'' malo začel uporabljati ločila, velike začetnice in prebral šeenkrat post preden ga objaviš ;)
Sej se tudi sam kdaj zmotim, samo tole tvoje je brez repa in glave.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To dec 08, 2009 10:41 pm

nevermind je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:ce ni zasciten plastike se motor tezje ogreje,sploh zj v rteh mrzlih dneh.(ce mas dizla govorim).

Kaj ko bi ''poj'' malo začel uporabljati ločila, velike začetnice in prebral šeenkrat post preden ga objaviš ;)

nebi bilo slabo,ce bi res zael bol razlocno pisat.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr dec 09, 2009 12:31 am

abbe je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:

nebi bilo slabo,ce bi res zael bol razlocno pisat.

:D :D :D

Je pa čist :D
Slika
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Romzis
Novinec

Kraj: okolica LJ

Napisal/-a Romzis Sr dec 09, 2009 7:44 am

Hehe, jest sem mel na petki tudi tako suh motor, da je bil karter že prav shrljivo rjast :D
-----------------------
Romzis

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr dec 09, 2009 7:47 am

Plastika je namenjena pravilnemu pretoku zraka skozi hladilnik in je pomembna zaščita, ko greš hitreje čez globljo lužo, zaradi česar lahko poči izpušni kolektor, lahko tudi blok. Kaj bi bilo pa na teh nestrokovno znižanih avtih športno, pa ne zastopim. Nekateri mladci, ki sedijo zdaj za sredinskim bangarjem in jim zadnji konec odskakuje od tal ko munjen že niso športni ampak prej kaj drugega.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov