Nasveti in napotki ter povpraševanja...

avtoman
Nov uporabnik

Kraj: Lj okolica

Dragi rezervni deli za VW

Napisal/-a avtoman To dec 22, 2009 1:21 pm

Včeraj sem šel v eno od prodajaln rezevnih delov, ter želel kupiti filter goriva za novješi TDI motor skupine VW. Ko mi je prodajalec prinesel filter, sem videl, da je to pravzaprav samo vložek filtra. Za starejše motorje TDI so bili ti v alu ohišju, stali pa so okrog 20€.
Dobro sem si mislil, sedaj je verjetno cenejši, če je samo vložek, saj je res neumno zamenjati vse z ohišjem vred. Toda glej mojo britko zmoto, vložek je sedaj dražji in stane kar 34€!!! ( Tisti ki se borijo za 600€ plače, mora delati zanj kakšne 4 dni) .
Izgleda, da je koncern VW, ugotovil, da lahko kaj več zasluži z rezervnimi deli, če mu prodaja avtomobilov pada.
Na netu sem malo pogledal cene filtrov za gorivo in kaže da je povprečna cena tam okrog 15€, če se ne motim.
Znanec se je tudi potožil, da hočejo za tak motor, za ogrevalne sveče sedaj 20€ po komadu, do sedaj pa je dal za vse štiri 39€.
V bodoče bom malo bolj pomislil pri nakupu avtomobila, koliko stane vzdrževanje. Prijatelj je zelo zadovoljen s cenami servisa za C5. Kakšne so vaše izkušnje?

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi To dec 22, 2009 1:28 pm

Mislim da je to politika marsikaterega prodajalca. Z raznimi akcijami in ugodnostmi zbijajo cene avtomobilov, potem pa si to notri prinašajo z dragimi rezervnimi deli. Mislim da tukaj najbolj prednjači GM z Oplom, Chevroletom, kjer so nadomestni deli svinjsko dragi.

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Re: Dragi rezervni deli za VW

Napisal/-a montezemolo To dec 22, 2009 1:36 pm

avtoman je napisal/-a:Včeraj sem šel v eno od prodajaln rezevnih delov, ter želel kupiti filter goriva za novješi TDI motor skupine VW. Ko mi je prodajalec prinesel filter, sem videl, da je to pravzaprav samo vložek filtra. Za starejše motorje TDI so bili ti v alu ohišju, stali pa so okrog 20€.
Dobro sem si mislil, sedaj je verjetno cenejši, če je samo vložek, saj je res neumno zamenjati vse z ohišjem vred. Toda glej mojo britko zmoto, vložek je sedaj dražji in stane kar 34€!!! ( Tisti ki se borijo za 600€ plače, mora delati zanj kakšne 4 dni) .
Izgleda, da je koncern VW, ugotovil, da lahko kaj več zasluži z rezervnimi deli, če mu prodaja avtomobilov pada.
Na netu sem malo pogledal cene filtrov za gorivo in kaže da je povprečna cena tam okrog 15€, če se ne motim.
Znanec se je tudi potožil, da hočejo za tak motor, za ogrevalne sveče sedaj 20€ po komadu, do sedaj pa je dal za vse štiri 39€.
V bodoče bom malo bolj pomislil pri nakupu avtomobila, koliko stane vzdrževanje. Prijatelj je zelo zadovoljen s cenami servisa za C5. Kakšne so vaše izkušnje?

ja to je zelo priporočljivo...

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ To dec 22, 2009 1:49 pm

Predno se kupi avto je res vedno najbolje pogledati še koliko pride servis avtomobila in koliko približno stanejo servisni deli, ker kot kaže še ne pomeni da če je avto med najcenejšimi je potem tudi servis med najcenejšimi.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To dec 22, 2009 5:14 pm

Deli za VW ter audi so med najdražjimi,če še nisi ugotovil (govorim seveda o originalnih delih,da ne bo pomote)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To dec 22, 2009 5:18 pm

Ko sem spraševal za zavorne ploščice za Transporter T5 TDI, so mi na Porsche MB povedali ceno okoli 175 € za komplet sprednjih in okoli 75 € za komplet zadnjih ploščic.
Nepooblaščeni mehanik nam je potem vgradil enakovredne za skoraj polovično ceno.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 To dec 22, 2009 5:30 pm

lahko je to politika slovenskih servisev. v nemčiji so cene v primerjavi z našimi dosti nižje (od 30 do 200%).

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto To dec 22, 2009 5:49 pm

RedBull™ je napisal/-a:Deli za VW ter audi so med najdražjimi,če še nisi ugotovil (govorim seveda o originalnih delih,da ne bo pomote)

Prednjači Renault.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To dec 22, 2009 6:03 pm

moj-avto je napisal/-a:
RedBull™ je napisal/-a:Deli za VW ter audi so med najdražjimi,če še nisi ugotovil (govorim seveda o originalnih delih,da ne bo pomote)

Prednjači Renault.

Sigurn? Liter olja za zadnji dif za jeepa 42 evrov....disk ( SAMO EN!!) 117 evrov....Amortizer (neoriginal monroe) 130 evrov....Sklopka 300 evrov...Samo delo za menjavo sklopke (8ur) 500 evrov...Kugla (komad) 72 evrov (so pa štir) ...tesnilo glave 200 evrov....komplet obročki in ojnični za en cilinder 130 evrov....Pečka za gretje kabine...300 eur...kiler...800 eur +DDV....

Govorim seveda za pooblaščen servis.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To dec 22, 2009 6:11 pm

avtoman.. kaj če bi ti povedal koliko si imel plače 5,6, 7 let nazaj. se ti je do pred krize povečala za vsaj 30%? torej je bila inflacija tudi kriva? namreč nisem prepričan (sploh mi dol visi za značke), da ni nasplošno tako. ker servis je dosti bolj dobičkonosen posel kot prodaja. nekje nas pač moraj omolzt

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To dec 22, 2009 6:19 pm

Cene grejo vedno gor. ČE ti je predrago original vzami nachbau, nevem zakaj bi kupoval drage dele za stari avto.
Najbolj noro pa mi deluje da si ljudje kupijo drage avte pa nimajo dnara za servis.
Opažam koliko ljudi kupi novi avto pa niti za zimske gume nimajo, žalostno.
Jaz vedno pravim tak, kupi takšen avto ki ga lahko vzdržuješ.
lp

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power To dec 22, 2009 6:23 pm

Cene nadomestnih delov in potrošnega materiala zelo varirajo od trgovine do trgovine, tako da se zelo splača povprašat malo naokoli preden kaj kupiš

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 To dec 22, 2009 6:42 pm

moj-avto je napisal/-a:

Prednjači Renault.

Če primerjaš recimo avtomobil enakega razred npr. golfa 6 in megana 3 in greš na uradni servis, bo večino delov ter storitev sigurno dražjih pri golfu. Pa naj vagovci govorijo kar hočejo.

Glede cen delov v ostalih trgovinah pa so ogromne razlike. Pri nas imamo trgovino z avtodeli, kjer so res ugodne cene v primerjavi z drugimi trgovinami.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To dec 22, 2009 7:10 pm

kiki13 je napisal/-a:
moj-avto je napisal/-a:

Prednjači Renault.

Če primerjaš recimo avtomobil enakega razred npr. golfa 6 in megana 3 in greš na uradni servis, bo večino delov ter storitev sigurno dražjih pri golfu. Pa naj vagovci govorijo kar hočejo.

Glede cen delov v ostalih trgovinah pa so ogromne razlike. Pri nas imamo trgovino z avtodeli, kjer so res ugodne cene v primerjavi z drugimi trgovinami.

s tem se jaz nikakor nebi strinjal.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo To dec 22, 2009 7:16 pm

@avtoman: ..tud citroen ni lih pocen ;) npr.: za mojega saxo-ja je vzmetna noga(del kamor se utakne armotizer in pesto diska) brez amortizerja je cca 500€ ,z amortizerjem nanese malo čez 600€,da o bočnih plastikah sploh ne govorim :x ..govorim pa za vts-ovo različico ;)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To dec 22, 2009 8:14 pm

Vsak avtomobil ima določeno stvar eno dražje drugo ceneje, za mojega "makaronarja" je tudi prednja luč 500€, 4 original Integrale Abarth platišča 1000+€ pa še kaj bi se našlo.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To dec 22, 2009 8:22 pm

@ lisko... pusti ti amerikance pa eksote :D ti so itak razres zase :lol:

hja... primerjava:

- termostat za audi a 3 (slabih 50 €)
- termostat za mb E - je komplet z ohišjem ter tipalom (55 €)

- luftpumpa za a3 (čez 300 €)
- lufpumpa za mb E (isti denar)

pa je classa e višjega ranga,kot a3
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: Dragi rezervni deli za VW

Napisal/-a sašo5 To dec 22, 2009 8:46 pm

avtoman je napisal/-a:Včeraj sem šel v eno od prodajaln rezevnih delov, ter želel kupiti filter goriva za novješi TDI motor skupine VW......

za audija (novi CR motor) je bil septembra filter na pooblaščencu 19 eur.....(ni vložek, ker je filter podoben kot za bencinski motor, le da je 3x večji....
takšen je:
Slika

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo To dec 22, 2009 8:53 pm

se mi zdi, da ima fiat dokaj poceni servise. redni servis pri pooblaščenem serviserju za novi bravo pride okoli 150-160€, menjava prednjih ploščic pa 88€ (za bencinarja 150KM). meni se to ne zdi nevem kako drago. kolikor vem pride redni za toyoto (samo menjava olja, filtrov,...) približno 300€. za bmw serije 3 (letnik 2007) pride okoli 380€. seveda pa lahko samo upam, da ne bom prevečkrat obiskal serviserja... :)

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 To dec 22, 2009 9:02 pm

abbe je napisal/-a:
kiki13 je napisal/-a:
moj-avto je napisal/-a:

Prednjači Renault.

s tem se jaz nikakor nebi strinjal.

O js se pa kar strinjam. Vag je dejansko najdražji, pa čeprav Renaut ni kaj dost boljši.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 8 gostov