hladni je napisal/-a:Kako se to obnese...če se?
hvala
sicer malo starejše tema a vseeno:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 878b54fadc
hladni je napisal/-a:Kako se to obnese...če se?
hvala
joztom je napisal/-a:Lamel se ne obnavlja. Da prideš do lamele, moraš sneti menjalnik, kar je dokaj drago in nima smisla polovičarsko delati. Menja se košara, lamela in potisni ležaj v kompletu, pregledaš tudi semering na gredi menjalnika in vzvode vilic za odmikanje. Zelo dobro je preventivno menjati semering na glavni gredi za vztrajnikom, to pa je zaradi posebnosti delo za prave mojstre.
čare je napisal/-a:Ejejej polovičarji moji.zakaj ne menjate samo tiste ploščice ki je najbolj znucana??Čez 2 tedna pa naslednjo najbolj znucano??TRS je dobro napisal ampak jaz takega ki mi prinese samo lamelo samo odslovim.Pa ni menjalnik dol vržt 5 minut dela,sicer pa ja hvala bogu če ostalo crkne čez 2 tedna pa gre lepo še 100€ za delo (še enkrat) in kje je računica??
din je napisal/-a:Po mojih izkušnjah, je ravno obnovljena (SINTER) boljša kot originalna. Potisna plošča, potisni ležaj, vztrajnik...... se menjava po potrebi in ne kar na pamet, potem bi lahko kar vse po vrsti menjaval, da bi bilo bolj ziher
lisko je napisal/-a:din je napisal/-a:Po mojih izkušnjah, je ravno obnovljena (SINTER) boljša kot originalna. Potisna plošča, potisni ležaj, vztrajnik...... se menjava po potrebi in ne kar na pamet, potem bi lahko kar vse po vrsti menjaval, da bi bilo bolj ziher
Pol mene ne poznaš....Če se menja se menja vse....če zašteka en zav. cilinder se obnovi oba....če se menja ploščice se menja vse.....Prav tako je sklopka. Pri mojem recimo je 8 ur dela (normna postavka) in zakaj bi trgal dvakrat če lahk s prve menjam in potem mirno spim?
valvoline je napisal/-a:lisko je napisal/-a:din je napisal/-a:Po mojih izkušnjah, je ravno obnovljena (SINTER) boljša kot originalna. Potisna plošča, potisni ležaj, vztrajnik...... se menjava po potrebi in ne kar na pamet, potem bi lahko kar vse po vrsti menjaval, da bi bilo bolj ziher
Pol mene ne poznaš....Če se menja se menja vse....če zašteka en zav. cilinder se obnovi oba....če se menja ploščice se menja vse.....Prav tako je sklopka. Pri mojem recimo je 8 ur dela (normna postavka) in zakaj bi trgal dvakrat če lahk s prve menjam in potem mirno spim?
Ej.pa sej ne menjaš gume pa da morš kr obe naenkrat jbga
din je napisal/-a:Avto ima npr. prevoženih 20k km, crkne lamela in boš šel menjavat vse po vrsti lamelo, potisno ploščo, potisni ležaj, semeringe, skratka vse kar ti pride na misel. To za mene ni mehanik, če ne zda postavit defektaže. Menjavat zna vsak - to so za mene navadni vzdrževalci in ne mehaniki.
Joj daj ti raje beri ta forum.Pisat ne rabiš,ker take kot jih pišeš je bolje da jih ne.valvoline je napisal/-a:Včasih so novi deli slabši k tisti k so gor na avtu. Primer cordoba od moje sestre. Navadni 1.9d motor. Prvi servis sm zamenjal zobati jermen šponer pustil noter. Avto lepo šel 40tkm. Potem smo na 150tkm spet zamenjal zobatega in smo preventivno dal novi šponer. Sestra naredla 15tkm po tem in je nov šponer začel tulit. Sprobal zategnit,popustit nič ni pomagalo.Pa smo dal stari šponer noter in še danes dela k urca. Ne morš verjet.
Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov