dex123 je napisal/-a:Živel sem v zmotnem prepričanju, da so redno servisirani avti izpravni.
čare je napisal/-a:Kako nima veze če je rekel naj pogledajo kaj je blo z menjalnikom?Valjda da ma vezo in če je menjalnik tulil je tulil ležaj ki je šel zdaj u tri krasne.Škoda je edino to da na nalogu najbrž ni zabeleženo pod dodatna dela pregled menjalnika in ker ni nikjer napisano da je menjalnik OK oz. da so ugotovili da je OK.Tako bi zamenjal samo ležaj zdaj bo treba pša še kaj drugega.Lahko bi še napisal za kater avto se gre,ker nekateri so imeli napake na menjalnikih (Recimo Fiat Bravo in punto 1.2 16V,Golf IV 1,4 16V in 1,6 16V...)
dex123 je napisal/-a:...ker sem se samo 15 min prej vozil po avtocesti in se prevračanju verjetno ne bi izognil.
dex123 je napisal/-a:Za zadnji servis sem plačal 360 evrov. Okoli tega zneska se gibljejo tudi ostali servisi, ki jih seveda plačam v upanju, da imam potem mir. V primeru večjih servisov (vsak drugi), plačam še nekaj več. Sedaj mi očitno ne uide plačilo 1700 evrov za nov oz. 700 evrov za popravljen menjalnik (+ delo).
Na cesti sem dnevno in prevozim med 200 in 400 km. Ravno zato pri servisu ne varčujem in plačam vse kar je potrebno zamenjati. Problem bi prej pričakoval, če bi avto servisiral pri vaškem mehaniku in nikakor ne na pooblaščenem servisu.
Ni pa mi jasno zakaj v menjalniku niso preverili vsaj olja, če so sumili na problem.
P.S.: Ve mogoče kdo za kako bolj ugodno možnost za nakup oz. popravilo menjalnika od navedene? Menjalnik je za Seat Ibizo 1.9 SDI, letnik 2005.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov