Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Kam izginja olje?

Napisal/-a lexus02 Pe jan 15, 2010 5:49 pm

Mam en problem :roll:

Za novoleto se mi je lucka za olje prizgala (300km prej sem pogledal in je bil na sredini, malo vec kod minimum). Ker je bil skoraj cisto prazen, sem natocil cca. 2l not tako da je bil na maximumu.

Zdaj sem ze naredil okoli 400-500 km in olje je spet skoraj na minimumu... Spodaj ne kaplja nic, neka dihtunga je vrjetno popustila (se ne spoznam prevec) ampak vseeno bi rad vase mnenje preden ga v ponedeljek peljem k mehaniku. Rad bi nekaksno predznanje

Letnik je 99 bencinar 1.4.

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Pe jan 15, 2010 5:52 pm

Za kateri motor točno gre?

marvin
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a marvin Pe jan 15, 2010 5:53 pm

Daj en karton pod avto zvečer. Zjutraj boš videl kje se ti dela lužica in pol sam tm pogledaš kje je mastno. Al pa mehaniku pokažeš tist karton :)
Totaln zelenc, ne me tepst:)

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 Pe jan 15, 2010 5:55 pm

exide je napisal/-a:Za kateri motor točno gre?

vw golf 4. 1.4 16v

marvin je napisal/-a:Daj en karton pod avto zvečer. Zjutraj boš videl kje se ti dela lužica in pol sam tm pogledaš kje je mastno. Al pa mehaniku pokažeš tist karton :)

ni lužice spodaj... nobenega fleka ni :?

[KEKEC]
Novinec

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a [KEKEC] Pe jan 15, 2010 6:00 pm

Papa ga! :)

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 Pe jan 15, 2010 6:01 pm

motor ti gre v masino in cez avspuh ven. po vsej verjetnosti kaka dihtenga ne dela vec dobr. sm mel isto tezavo pri prejsnjem avtu, na konc je slo pa vse od hladilnika do batov v maloro. priporocam cimprej na servis

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 Pe jan 15, 2010 6:02 pm

[KEKEC] je napisal/-a:Papa ga! :)

to se pravi je konc z motorjem? Papa ga lahko en cajt pol bo mel vedno vecji zalogaj na koncu pa . . .

perko84 je napisal/-a:motor ti gre v masino in cez avspuh ven. po vsej verjetnosti kaka dihtenga ne dela vec dobr. sm mel isto tezavo pri prejsnjem avtu, na konc je slo pa vse od hladilnika do batov v maloro. priporocam cimprej na servis

Hvala. Sem si tud mislil da mam resen problem

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Re: Kam izginja olje?

Napisal/-a mITJA122 Pe jan 15, 2010 6:18 pm

lexus02 je napisal/-a:Mam en problem :roll:

Za novoleto se mi je lucka za olje prizgala (300km prej sem pogledal in je bil na sredini, malo vec kod minimum). Ker je bil skoraj cisto prazen, sem natocil cca. 2l not tako da je bil na maximumu.

Zdaj sem ze naredil okoli 400-500 km in olje je spet skoraj na minimumu... Spodaj ne kaplja nic, neka dihtunga je vrjetno popustila (se ne spoznam prevec) ampak vseeno bi rad vase mnenje preden ga v ponedeljek peljem k mehaniku. Rad bi nekaksno predznanje

Ta motor, je tk al tk znan po tem, da rad pije olje..
Sam 2l na 400-500 km...skor nemogoče..razn, da je motor tk močno obrablen, da bi olje dobesedno teklo mim batnih obročkov pa teflonov..sam to je pa spet..

Zdei če ni vidnih oljnih madežev..da bi npr. kaka dihtnga na oljnem koritu, al pa tesnilo na glavi šlo, al pa olje spuščalo pri vijaku(za izpust), oljnem filtru...pa da ni vidna oljna "lužica" na tleh al pa kei takega...pol lahk da je dihtnga prebila na kakmu oljnem kanalu, pa teče olje navznoter..se pravi v valj motorja(ponavad, prebije tk na enmu kanalu, posledično teče v en valj)..motor lahk "meša" olje in hladilno tekočino...

Poglei, če so v hladilni tekočini vidni sledovi olja...

Drgač pa zapel k mehaniku..pa kompresijo zmerit, pa se bo vidl..kk pa kei..
Pa olje nalit, da ne bo kei zaropotal..

LP

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe jan 15, 2010 6:32 pm

Če bi ga res tako močno pil, potem se more pošteno modro kadit pa še bolj smrdet.
Se kaj kadi?

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Re: Kam izginja olje?

Napisal/-a lexus02 Pe jan 15, 2010 6:38 pm

mITJA122 je napisal/-a:
lexus02 je napisal/-a:Mam en problem :roll:

Ta motor, je tk al tk znan po tem, da rad pije olje..
Sam 2l na 400-500 km...skor nemogoče..razn, da je motor tk močno obrablen, da bi olje dobesedno teklo mim batnih obročkov pa teflonov..sam to je pa spet..

Zdei če ni vidnih oljnih madežev..da bi npr. kaka dihtnga na oljnem koritu, al pa tesnilo na glavi šlo, al pa olje spuščalo pri vijaku(za izpust), oljnem filtru...pa da ni vidna oljna "lužica" na tleh al pa kei takega...pol lahk da je dihtnga prebila na kakmu oljnem kanalu, pa teče olje navznoter..se pravi v valj motorja(ponavad, prebije tk na enmu kanalu, posledično teče v en valj)..motor lahk "meša" olje in hladilno tekočino...

Poglei, če so v hladilni tekočini vidni sledovi olja...

Drgač pa zapel k mehaniku..pa kompresijo zmerit, pa se bo vidl..kk pa kei..
Pa olje nalit, da ne bo kei zaropotal..

LP

Rezerva je vedno v prtljazniku ;) V posodi za hladilno tekocino je rdeckasta tekocina

miško: Dim je skozi bel

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe jan 15, 2010 6:50 pm

Žre ti ga, a avto kadi?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe jan 15, 2010 6:55 pm

Sepravi tankaš olje, in občasno dotočiš bencin ;)
Drugače ti ga pa sigurno toliko pije, če praviš da je motor suh, in da ti ga z vodo ne meša.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Pe jan 15, 2010 7:22 pm

lancia hf je napisal/-a:Sepravi tankaš olje, in občasno dotočiš bencin ;)
Drugače ti ga pa sigurno toliko pije, če praviš da je motor suh, in da ti ga z vodo ne meša.

Pa če bi spil 2 litra na 400-500km...kk kadit bi se to mogl(tk ko na starih APN 6 "štirkah", če si premočno mešanco naredu, ko se je kadil za tabo ko nwm ka..pa kk šele smrdet..tk, ko je že prei "mišek" reku..
Pa avto bi tud laufo ko traktor...zarad tk močno obrablenga motorja....

Razn, če je kaka višja sila umes... :lol:

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 Pe jan 15, 2010 7:22 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Žre ti ga, a avto kadi?

Navadno kadi... pač zjutri ko je minus je mal več belega dima pri speljevanju ampak dim je skoz bel

aja pa še to: ko dodam gas npr. ko imam v trejtji in so obrati malo nad 2000 in ko pritisnem recimo gas do konca (pospesevanje) se avto zelo pocasi odziva... tud k delam to iz 4. v 5. predstavo... nekak ni eksploziven, ne pričakujem preveč sam vem kako je prej predel kako pa zdej... Nekak so mi na pamet padle da bi lahko blo kej do svečk sam nč ne cuka :roll: Sej ne da to skoz delam, sam kaksnega puntota ki spelje pred mano ulovim cez nekaj metrov

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Pe jan 15, 2010 7:41 pm

lexus02 je napisal/-a:
Strokovnjak je napisal/-a:Žre ti ga, a avto kadi?

Navadno kadi... pač zjutri ko je minus je mal več belega dima pri speljevanju ampak dim je skoz bel

aja pa še to: ko dodam gas npr. ko imam v trejtji in so obrati malo nad 2000 in ko pritisnem recimo gas do konca (pospesevanje) se avto zelo pocasi odziva... tud k delam to iz 4. v 5. predstavo... nekak ni eksploziven, ne pričakujem preveč sam vem kako je prej predel kako pa zdej... Nekak so mi na pamet padle da bi lahko blo kej do svečk sam nč ne cuka :roll:

Ja bel dim, pa če je zuni mrzl..to je itak normaln...

Sam najbol čudn je to...govorimo o gromozanski porabi olja, okoli 2litra na 400-500km..
Vidnih madežev, da bi olje kje spuščalo ni..motor je torej suh, olje nikjer ne spušča.
Vidno pa tudi ni, da bi avto kadil(modro-pač značilen dim, ko je olje vmes)..ker če je res to, da bi požrl tolk olja na tolk kilometrov..bi;
1.Kadil ko nwm ka..
2.Smrdelo bi po zažganem olju...

Predlagam, da avto zapelješ do mehanika..pa nei zmeri kompresijo...pa se bo vidl, kolk kompresije je...pa če so res batni obročki, tolk obrabljeni...da je taka poraba olja...al pa če so tefloni hin, da olje lepo scurlja mim ventilov pa lepo zgori...

Če si dobil občutek, da avto ni več tako "eksploziven"kot praviš..se pravi da se ne odziva, tk ko bi se mogu, ko prtisneš pedal za plin..to je pa spet nova tema..
Svečke..
Zabit zračni filter...pa še velik različnih stvari..

Lahk je pa povezava z "gromozansko porabo olja, kot jo omenjaš"
Pač batni obročki močno obrabljeni..kompresije ni več tk dobre..pa smo tam.

Lei ne komplicirat...zapel se do mehanika..edino on ti bo znal povedat..v čem je problem, ker tkle prek net-a..je res težk kei povedat...

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo Pe jan 15, 2010 7:43 pm

Klice po generalki ti motori so znani po tem da pijejo olje,...olje ti bo zabilo katalizator in se bo se ta uničen ,cimprej ukrepaj, poisci drug motor oz menjaj batne obročke in se ostalo ni tok drago več pride delo. Pa to ni pretirano,pa se vedelo se bo kaj imas. Lp
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 Pe jan 15, 2010 7:45 pm

mITJA122 je napisal/-a:Ja bel dim, pa če je zuni mrzl..to je itak normaln...

Sam najbol čudn je to...govorimo o gromozanski porabi olja, okoli 2litra na 400-500km..
Vidnih madežev, da bi olje kje spuščalo ni..motor je torej suh, olje nikjer ne spušča.
Vidno pa tudi ni, da bi avto kadil(modro-pač značilen dim, ko je olje vmes)..ker če je res to, da bi požrl tolk olja na tolk kilometrov..bi;
1.Kadil ko nwm ka..
2.Smrdelo bi po zažganem olju...

Predlagam, da avto zapelješ do mehanika..pa nei zmeri kompresijo...pa se bo vidl, kolk kompresije je...pa če so res batni obročki, tolk obrabljeni...da je taka poraba olja...al pa če so tefloni hin, da olje lepo scurlja mim ventilov pa lepo zgori...

Če si dobil občutek, da avto ni več tako "eksploziven"kot praviš..se pravi da se ne odziva, tk ko bi se mogu, ko prtisneš pedal za plin..to je pa spet nova tema..
Svečke..
Zabit zračni filter...pa še velik različnih stvari..

Lahk je pa povezava z "gromozansko porabo olja, kot jo omenjaš"
Pač batni obročki močno obrabljeni..kompresije ni več tk dobre..pa smo tam.

Lei ne komplicirat...zapel se do mehanika..edino on ti bo znal povedat..v čem je problem, ker tkle prek net-a..je res težk kei povedat...

Lep pozdrav

Hvala ti Mitja, res si car ;)

Avto sem mislil zapeljat ze danes sam je mel guzvo pa ga bom naslednji teden, pa sem se odlocil da malo povprašam na forumu v čem je stvar, ker si ze cel dan belim glavo s tem...

Še enkrat hvala!

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 Pe jan 15, 2010 7:50 pm

Hribo je napisal/-a:Klice po generalki ti motori so znani po tem da pijejo olje,...olje ti bo zabilo katalizator in se bo se ta uničen ,cimprej ukrepaj, poisci drug motor oz menjaj batne obročke in se ostalo ni tok drago več pride delo. Pa to ni pretirano,pa se vedelo se bo kaj imas. Lp

Hvala. Bom peljal k mehaniku, pa vam sporočim kaj je šlo pa kako naprej

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Pe jan 15, 2010 8:21 pm

Zapekle oljne obročke. Znana napaka pr vseh VW 1.4 mašinah.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Pe jan 15, 2010 8:21 pm

vsak ki se spozna na dizel motor ti bo povedal da bel dim pomeni da pije olje

obročki ?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov