Napisal/-a Sasqa Če mar 18, 2010 7:20 am
Pozdravljeni
Avtomobil: Audi A4 Avant Q 2.0TDI (140KM), letnik 6/2006, prevoženih 190.000km
Zjutraj se mi je zgodila nepričakovana težava. Problem je sledeč. Ponavadi ko avtomobil vžigam, počakam, da mi izpis OK zgine iz displaya, nato obrnem ključ in avto takoj vžge (kresne). Danes pa se vsedem v avtomobil, opravim enako proceduro, in glej ga zlomka, avtomobil zakašlja in ugasne. Počakam par sekund, in avto spet malo zakašlja, kot bi hotel zalaufati in spet nič. Nato sem parkrat zadevo ponovil in še vedno nič.
Nato pa sem ključ držal dlje časa obrnjen (v položaju za zagon), in avto je normalno verglal, ter po kakšnih 5 sekundah verglanja le zalufal. V točki ko je bil tik pred zagonom je malo zakašljal (kot bi malo potrokiral) nato pa tekel normalno. Pri tem 'verglanju' sem imel občutek, kot bi 'verglal' enega starega TAMIČA.
Posumil sem na ogrevalne svečke, vendar na armaturki simbolna lučka za ogrevalno tuljavico normalno ugasne. Je možno, da je samo katera od svečk odslužila?
V kolikor so problem svečke, me zanima, katere so najkvalitetnejš in najprimernejše za moj avtomobil, ter kolikšna je okvirna cena za vse 4.
Je možno tudi, da je glede na opisane simptome krivo kaj na dovodu goriva? Namreč podobna situacija se mi je že enkrat zgodila, vendar tam sem v drugem poizkusu avto normalno zagnal, potem je bilo do danes vse OK. Avto pa je drugače vedno v garaži na 15°C.
Hvala za odgovore.
Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)