Nasveti in napotki ter povpraševanja...

kstelc
Novinec

AUDI A3 2.0 TDI DSG OKVARA

Napisal/-a kstelc So mar 20, 2010 1:11 am

Imam omenjen avto in mi je danes enostavno crknil...peljal sem se lepo po mestu 30km/h in je nekaj zaropotalo in avto se ni več premaknil...bil je v D ampak šel ni nikamor....potem sem se ustavil in avto ugasnil in sedaj ne prižge več...samo še "vergla"....drugače pa menjalnik gre lepo v p r n in d ni nič zablokiral recimo da bi vb načinu D zablokiral ga lahko normalno ko dam kontakt prestavljam.....nasveti zelo dobrodošli!ali je mogoče menjalnik še v tri pi.... vendar mi je čudno to saj avto ne vžge...nevem zakaj zaradi menjalnika nebi vžgal ali je mogoče kakšna druga napaka?mehanik mi ga bo pregledal šele v ponedeljek vendar je rekel da je napaka mehanska saj tester ni pokazala ničesar in da je po njegovem verjetno na pogonu in ne menjalniku!PROSIIM ZA KAKŠEN ODGOVOR ALI NASVET DA VEM NA KAJ SE LAHKO PRIPRAVIM saj popravilo menjalnika je 1000 evrov + :S:S

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist So mar 20, 2010 2:55 am

koliko kilometrov pa imaš? jermen si že menjal?
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB So mar 20, 2010 4:50 am

Če ti je zružilo menjalnik lahko računaš 2000€ +.
Defitnirtivno je tu vprašanje koliko ima avto realnih kilometrov. če nisi prvi lastnik zna biti problem.
Morda in celo najbolj sumim da je preskočila veriga ( namesto zobatega jermena) in če je lahko računaš na menjavo celotnega motornega dela, ki pa zna biti še dražji kot popravilo oziroma menjava menjalnika.

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 So mar 20, 2010 7:11 am

Pa kaj je res potrebno prec pa nabijat o realnih kilometrih? Pa kaj mislte da sam tist avto crkne, ki nima realnih kilometrov? :roll:
GQ

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB So mar 20, 2010 9:02 am

gepl83 je napisal/-a:Pa kaj je res potrebno prec pa nabijat o realnih kilometrih? Pa kaj mislte da sam tist avto crkne, ki nima realnih kilometrov? :roll:

90% višjeklasnih avtomobilov se danes vozi po sloveniji z nerealnimi kilometri....seveda uvoženih.

Uporabniški avatar
Cruisin
Novinec

Napisal/-a Cruisin So mar 20, 2010 9:12 am

WMB je napisal/-a:
gepl83 je napisal/-a:Pa kaj je res potrebno prec pa nabijat o realnih kilometrih? Pa kaj mislte da sam tist avto crkne, ki nima realnih kilometrov? :roll:

90% višjeklasnih avtomobilov se danes vozi po sloveniji z nerealnimi kilometri....seveda uvoženih.

In kaj ima to zdaj veze s to temo? Človek sprašuje, kaj bi lahko bilo narobe z njegovim avtomobilom ne pa koliko procentov avtomobilov višje klase ima nerealne kilometre.

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek So mar 20, 2010 9:12 am

Dvomim, da ti avto ne bi prižgal, če bi šel menjalnik po gobe - ali pač? Koliko sem gledal posnetke okvar DSG-manjalnikov so vsi prižgali, samo v prestavo se ni dalo prestaviti. Saj bo mehanik povedal.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB So mar 20, 2010 9:30 am

Cruisin je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:

In kaj ima to zdaj veze s to temo? Človek sprašuje, kaj bi lahko bilo narobe z njegovim avtomobilom ne pa koliko procentov avtomobilov višje klase ima nerealne kilometre.

Sprašujem ga glede kilometrov, kajti kolega je imel isti problem, ko mu je verigo strgalo in je šel motor v franže....je imel pa nerealne kilometre...kao 115.000km....

Sem pa napisal, da sumim na odtrgano verigo...ne vem zakaj si tako zapel na moje vprašanje glede kilometrine....je pa fajn to izvedet, da vejo tudi ostali vozniki takih avtomobilov, da se ne zgodi tudi njim, da preventivno prečekirajo zadevo...

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 So mar 20, 2010 10:42 am

WMB - 2.0 tdi ima zobari jermen ...tako da tvoja teorija o ketni tukaj ne velja...

...tudi meni je čudno da motor ne vžge in nebi delel menjalnik, sploh če ga lahko pretikas......drugače pa ..ali je bilo olje v dsg-ju menjano??....

tukaj ti bojo težko pomagali kaj je narobe... v vsakem primeru avto na servis in ti bodo povedali...

dej vsaj napiši ker letnik je avto... če je 2004-2006 je lahko ena od serijskih napak... počena glava, šoba itd... sumim po tem da avto ne vžge...

ugodno rešitev...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So mar 20, 2010 10:47 am

ce bi ble sobe bi tester pokazal,ce bi bla pocena glava bi avto verjetno prizgal..
lahko da je kaj z menjalnikom pa ma elektronika vaovalo in ne dovoli zagon motorja(samo to bi tester vrjetno pokazal)
jermen se verjento ni strgal ker pravis da avto vergla(kako pa vergla,normalno al ma ksn drgacn zvok kot ponavadi).lahko da je jermen preskocil?
@wmb ta avto nima ketne,niti pa ni to avto viskega ranga kot ti navajas...
Ni vse res kar napišem

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc So mar 20, 2010 11:32 am

avto ima realne kilometre definitivno in sicer 160k pri 150k je bil narejen glavni sevis in pa tudi servis menjalnika....tako da servisiran je avto redno!

aja pa vergla avto normalno

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So mar 20, 2010 11:39 am

Nafta je v rezervoarju? vem da se sliši butasto, ampak ko dobiš klic z dunaja, da je zaribal motor, vzok pa je prazn rezervoar, vprašaš vse.
Po vsej vrjetnosti je napaka na dovodu nafte.
LP Rok

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc So mar 20, 2010 1:36 pm

avto ima poln tank:Dje letnik 2004 ima 160k prevoženih in kot sem že rekel 8000 km nazaj je bil narejen glaven servis ter servis menjalnika!crknil pa je pri čisto počasni in normalni vožnji!nekaj je zaropotalo in to je bilo to!sedaj pa nevem res ali je menjalnik ali kaj naj bi bilo ker kot sem že rekel tester ne pokaže nobene napake

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So mar 20, 2010 2:19 pm

kstelc je napisal/-a:aja pa vergla avto normalno

No, to me je zanimalo. Če bi recimo na nek način DSG crknil in da bi ne glede na tvoje pretikanje ostal v poziciji D, potem se ti ob obratu ključa ne bi zgodilo nič, niti verglal ne bi. Tko da je mislim, da nima menjalnik nič tukaj.
Sam laično mnenje pač, lah da se motim.

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc So mar 20, 2010 2:22 pm

to mi je tudi mehanik rekel da težko da je menjalnik...no sej to mi je ubistvu najbolj pomembno ker mislim da bi bilo popravilo menjalnika najdražja stvar....samo je pa vseeno mi čudno kaj bi lahko bilo:S

Uporabniški avatar
Motul
Nov uporabnik

Napisal/-a Motul So mar 20, 2010 3:27 pm

Preveri črpalko v tanku, oz. na vrhu ohišja filtra za goriva imaš vijak, ga malo popusti, nekdo naj da kontak, če priteče nafta ven je pumpa dobra.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So mar 20, 2010 6:58 pm

Pozdravljeni

Vozilo priklopite na tester, pobrišite napake ( pred tem jih shranite ), resetirajte motorno elektroniko ( ECM ), nato še enkrat preverite ali motor prižge in kakšne napake pokaže tester. Preverite stikalo na zavorni stopalki in stikalo menjalnika na poziciji P.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc So mar 20, 2010 7:19 pm

tester ne pokaže nobene napake:S

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck So mar 20, 2010 8:39 pm

Kaj pa ce ti je jermen preskoco ? .. tak je blo na nasem avto , sicer je cist drugi (omega), ampak samo ideja ?

Isto je pri nas verglal ampak vzgal ni..

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So mar 20, 2010 8:39 pm

šoba ali pa pumpa v rezervoarju. napako na šobi pokaže samo če je električna, če je mehanska, potem ne. če je pa črpalka v rezervoarja hin je tut tester največkrat ne pokaže.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov