vozim VW Polo Classic letnik 1998. Ne vem ce ima naslednji podatek kaksno vezo, ampak bom vseeno napisal; ziher je ziher. V soboto sem pri vulkanizerju menjal zimske gume z letnimi. Eden izmed delavcev tam mi je mimogrede dejal, da so slabe zavorne ploscice in da jih bo treba kmalu menjati oz. nekaj v tem smislu.
Nato sem se isti dan naredil slabih 100 km voznje brez problema. Okoli 60 km do Ljubljane ni bilo nikakakrsnih tezav. Avto je potem stal kaksni 2 uri, proti veceru pa sem se peljal nekomu na obisk (se tudi brez kaksnih opaznih tezav). Nazaj grede, pa so se zacele tezave.
Zacelo se je z rahlim hrupom po intervalih, glede na to kaksno hitrost sem imel oz. glede na vrtenje koles. Podobno kot smo kot mulci vcasih dajali kaksno palco med sprikle kolesa... Ko sem peljal recimo 50 km/h je bilo to "pokanje" hitrejse in obratno z ustavljanjem pred semaforjem upocasnjeno. Pomislil sem na menjavo gum ter da mi mogoce ni dobro pritrdil vijakov in nato kako bo kar naenkrat kolo odpadlo.

No tisti zvok je postajal glasnejsi, tako da mi ni preostalo drugega kot, da sem cim hitreje nasel primeren prostor za parkiranje. Ravno ko sem zapeljal na parkirisce vzdolz cestisca (takrat je bilo tisto pokanje ze res hrupno) je naenkrat mocno pocilo. Obcutek sem imel, da je nozna zavora prenehala delovati oz. skoraj ni delovala vec tako, da sem v tistem trenutku uporabil rocno, ker je bil cca 15 metrov naprej parkiran drug avto.
Zdaj pa ne vem, kaj tocno je narobe. Takoj ko sem stopil iz avta, sem opazil da je ena zadnja guma prazna (mislim da sem tudi cutil nizji avto takoj ob tistem zadnjem glasnem poku). Zelel sem preveriti ali nozna zavora res ne deluje vec, a nisem siguren saj s prazno gumo nisem zelel narediti vec kot par metrov naprej/nazaj na tistem parkiriscu ob cesti. Se mi pa zdi, da je stopalka bolj rahla kot obicajno.
Zdaj pa ne vem kaj naj storim. Uradnega servisa ne bi klical, saj vem da bo to stalo ogromno denarja ze samo, da avto odpeljejo. Tako mi avto stoji na eni izmed Ljubljanskih ulic.
Hvalezen bi bil za pomoc oz. kak vas nasvet.