Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Akumulator. Katere znamke?

Napisal/-a Vz_ace To jun 08, 2010 10:32 am

Kot že naslov teme pove, torej iščem nov akumulator. Ta stari, ki niti ni toliko star (dobri 2 leti) :evil: , je izdihnil. Bil je opevane znamke Moll,75Ah. Tedaj sem ga kupil ravno z namenom, pa čeprav ni bil med najcenejšimi, da bi zdržal občasne zagone avtomobila, katerega čez zimo ne uporabljam. No in ravno Moll, ki naj bi imel po raznoraznih testih in govoricah dobro vzdržljivost in še kaj, me je izdal....Tako dolgo verjamem, da bi mi tudi Topla delala...!

Da se vrnem nazaj k bistvu teme. Torej-kateri avtomobilski akumulator priporočate? Naj bo tam 75Ah, VZDRŽLJIV, in s čim višjim zagonskim tokom. Imate kakšne slabe-dobre izkušnje s katerim?napišite kaj.

:twisted: . Pa naj me ne stane celega regresa, ki ga najbrž itak ne bomo dobili...;)

Osebno ciljam na Exide premium. Kaj mislite?
lp,
Vlado
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jun 08, 2010 10:47 am

Zanimivo, namreč moj moll deluje že dobra 4 leta brez težav.

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor To jun 08, 2010 11:02 am

Jaz sem pred pol leta kupil TAB Magic.

http://www.akubat.net/category_items.php?category=21

Res, da se vozim vsak dan in zelo redko kratke relacije, ampak je pa akumulator zdržal tudi večkratno uporabo Webasta po pol ure (ob neprižganem motorju seveda) in mislim, da se je dobro odrezal. Pa še garancijo ima tri leta.
Slika

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace To jun 08, 2010 11:03 am

Ne vem. Meni je izdihnil. Res, da so bili kar hudi pogoji za baterijo, poleg tega tudi nisem uporabljal vzdrževalca baterij, ampak vseeno bi za moje pojme moral vzdržati malo dlje. Naletel sem tudi na kar nekaj komentarjev uporabnikov na tujih forumih, ki ne govorijo ravno tej znamki v prid. Saj pravim, če je temu tako, raj kupim domačo Toplo, ki bo ravno tako zanesljiva, tistih 30e razlike v ceni pa spustim po grlu!;)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jun 08, 2010 11:08 am

Pred parimi mesci je tašča ravno tako kupila nov akumulator, vzeli smo moll K2 za 80€, vesna je bila pa 70€, tako da odkar je padla cena svinca so se akumulatorji kar precej pocenili.

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace To jun 08, 2010 11:23 am

Jaz sem prav tako pred kratkim kupil novo Moll-ko K2 75 ah za 108 € (za drugi avto). Eno ekvivalentno toplo pa bi s kakim popustom dobil že za enih 80€ kje. No tedaj še nisem vedel, kaj se bo zgodilo, ker v tem primeru verjetno nebi znova kupil Moll. :p

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino To jun 08, 2010 12:15 pm

Jaz imam sedaj 5 leto akumulator Topla (55Ah),pa še vedno dela brez problemov

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc To jun 08, 2010 12:19 pm

ja če bi ga gdaj dal polnit nebi tudi nič škodovalo. čim se ga ne uporablja nekaj časa pride do sulfacije in si tm. tko da priklop usaj enkrat na mesc na štorm ga.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 To jun 08, 2010 1:28 pm

lahko tudi preveriš če ti avto dobro polni

če vrednosti pri prostem teku nihajo, je ziher ena ščetka fuč in akumulator ne bo dolgo zdržal

verjamem da nisi neumen, ampak vseeno preveri osnovne stravi.... pa vodo v akumulatorju in tako naprej

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To jun 08, 2010 2:17 pm

Če pa želiš res vrhunski aku pa kupi OPTIMA. Prišel pa te bo verjetno kr celi regres...

http://www.optima-batterien.eu/
Zastopnik pa mislim da je velog....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

RS84
Novinec

Napisal/-a RS84 To jun 08, 2010 2:55 pm

Tko kot ti je že nekdo svetoval, če dlje časa stoji ga je dobro mal dopolnit oz. ga priklopit na vzdrževalca akumulatorja (dobi se ga že za 20€). Na ta način boš bistveno povečal življensko dobo bilo katerega akomulatorja.

Akumulatorji od tople so po moje čist uredu nakup. V našem avtu je bil 7let potem smo pa prodal avto je pa držal še dobro leto vem pa zato, ker ga je znanec kupil.

Pa problem pri aku. je zaloga, nekje po trgovinah stojijo lahko po več mescev....že to je napaka. Lahko preveriš datum izdelave, ker naj bi bla odtisnjena na vsakem.

LP

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 To jun 08, 2010 3:10 pm

Kaj pa kak Bosh ali pa kak Banner mam ga že več kot 5 let pa dela vredu skoz..
Pa glede na to da sm bol v hribih doma in imamo mrzle zime in je avto skoz zunaj zmeraj obrne v prvo. Bosh majo pa starši v avtu in tudi zdrži.

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 To jun 08, 2010 4:44 pm

Kupi nekaj od TAB-a pa boš zadovoljen. So še edini v evropi, ki pastirajo svoje plate in so tudi kvalitetne, vse ostale samo še uvažajo iz kitajske. Sem bil že večkrat pri njih v proizvodnji in na servisu, kjer smo secirali in testirali cenovno konkurenčne baterije. Povem ti lahko samo to, da marsikatera baterija ne ustreza niti osnovnim kriterijem in standardom, ki so navedeni na etiketah, TABove pa zdržijo vse to in včasih še več. Včasih ne vidimo kvalitete, pa tut če jo imamo pred nosom. Itak se bolj fancy sliši če imaš baterijo z kakšnim bol kul tujim imenom kot pa recimo Topla.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To jun 08, 2010 5:57 pm

V traktorju imamo že 5. leto akumulator Delphi, 75 Ah. In zgleda da še zlepa ne bo odpovedal.
Zagon 65 KM dizla v traktorju je seveda malce težji kot v avtu, sploh predlansko zimo, ko sem ga na vso silo zaganjal s pregoretimi grelnimi svečkami. oops

Je pa res da ne vem kako trenutno stojijo njihovi novi izdelki.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS To jun 08, 2010 6:16 pm

Bosch,Varta,Fulmen.
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sasqa To jun 08, 2010 8:00 pm

Zdravo

Moj glas gre Boschu. Na prejšnjem avtomobilu (serijska vgradnja) izdahnil v osmem letu starosti. Nato kupil toplo, ki je izdahnila natanko po enem letu in osmih mesecih (po polnitvi imel še samo 30% kapacitete) - šla pod garancijo. Na zdajšnjem avtomobilu je pa prav tako Moll (tudi prva vgradnja v avtomobil) in mu teče četrto leto - do sedaj BP.

Na traktorju pa mi do sedaj še nikoli ni uspelo, da bi mi topla oz. vesna držala dlje kot 3 leta (ponavadi mi crkne ravno ko je dvo letna garancija mimo).

Jaz sem za Bosch :twisted:

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace To jun 08, 2010 9:42 pm

najprej hvala za odgovore. Ja, vem, da če bi bil avto v vsakodnevni uporabi, najbrž ne bi prišlo do tega, da je crknil. Res je tudi,da se mi je ene 2x skoraj popolnoma izpraznil. potem pa sem ga še polnil z enim no-name polnilcem iz lidla....Ampak-vseeno se mi zdi,da ne bi smel tako hitro odpovedati,tale super-duper moll;)

no itak sem že nabavil ctek-a, da se ne bom spufal na baterijah;) bom videl zdaj, kako se bo obnašal tale drugi.

Kljup raznim koristnim odgovorom, pa še nihče ni omenil EXIDE-a. recimo premium. ima kao nekaj več zagonskega toka glede na večino konkurence, pri enaki kapaciteti. bi bil to dober nakup?

hvala in lp.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr jun 09, 2010 7:06 am

Po mojih informacijah je najmanj reklamacij od navadne Varte iz Petrol pumpe, ne Silver model, navadni zadostuje. Sem imel prej Banner, pa ga je v 2,5 leta pojedlo. Mi je Trgoavto ponujal znatni popust za novega, pa sem raje kupil potem na pumpi Varta.Sem kupil rabljen avto za novo leto, notri je bil Moll 75 Ah, pa sem ga zamenjal za tega svojega Varta od jeseni. Zagonska toka pa sta nazivna enaka 645A

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Sr jun 09, 2010 7:22 am

A moll je odpovedal?

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr jun 09, 2010 8:03 am

Predlagam nakup na www.akumulator.si
Fulmen je npr. dobra izbira. Men je shodil tovarniški (5 let), tako da sem sedaj dal notr kar Banner in dela super.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov