Nasveti in napotki ter povpraševanja...

jazbecbenjamin
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Lažja prometna

Napisal/-a jazbecbenjamin Ne jun 20, 2010 2:54 pm

Pozdravljeni
sem nov na forumu. Včlanil sem se ker sem že dolgo razmišljau in danes je privedlo do tega da sem to tudi storil. Bila je mokra cesta in jst sem vozil okoli 40km/h, ko sem ršel do ovinka in zavil je avto še vedno šel naprej. Šel sem naravnost proti drevesu vedar je v zadnjem trenutku avto zavil in sem le brutalno oplazil drevo z sprednjim desnim delom. Ko sem se ustavil in ocenil škodo sem videl da sem prebil rezervoar za tekočino za pranje stekel, ter udaril meglenko inzlomil njene nosilce. Ta škoda me niti tolko ne zanima kot to da ko sem peljau naprej sem mogu volan držat rahlo ampak zelo narahlo v levo da je vzil naravnost. Na oko ocenjeno je sem volan držal za dobre 5mm v levo. Sedaj me zanima ali bi laho bila zvita prema ali pa je le zvita feltna. Pozabilsem omeniti da je avto Peugeot 308 SW 1.6 bencin 2009.
Upam da mi boste lahko pomagali da bi to okvaro/problem rešil karseda hitro in poceni.
Za odgovore in pomoč se vam že vnaprej zahvaljujem.
LP beni

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne jun 20, 2010 3:16 pm

KASKO??? glede na to da je avto skoraj nov

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne jun 20, 2010 3:25 pm

Glede na to, da je Pugi ne bo poceni, sploh novo original :?
http://www.silux.si/spletna-trgovina/sv ... eugeot/308
http://www.silux.si/spletna-trgovina/ka ... eugeot-308

In sedaj smo tam okol pravih moških 8)
Zadnjič spremenil Ivan36, dne Ne jun 20, 2010 3:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne jun 20, 2010 3:25 pm

Če bi imel kasko verjetno ne bi spraševal. Nevem sicer zakaj ga ne bi imel, jaz bi ga imel pri recimo nad 3-4k EUR vrednem avtomobilu skoraj vedno, sploh ko ga lahko dobiš dokaj ugodno z raznimi bonitetami itd ampak ok niti ni pomembno.

Torej, v kolikor je kasko, potem na zavarovalnico in potem na uradni in to je to.

Če pa kaska ni..nevem.. Vsekakor na uradni, da najprej od oka ocenijo škodo (že zaradi same garancije mislim da moraš tja peljati), potem boš pa videl. Mogoče ne zgleda tako hudo, ampak dandanes si zelo hitro na 1.000 EUR popravila.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne jun 20, 2010 3:27 pm

nekoč.. že dolgo nazaj sem z viso imel podoben karambolček. pa sem volan držal za dosti več kot 5mm v stran da je naravnost vozila in se je na optiki vse rešlo.
optika+meglenka+prednji odbijač z barvanjem+mogoče še kakšno barvanje in klepanja? tam od 400eunaprej..

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Ne jun 20, 2010 3:57 pm

optika obvezna, pa podroben pregled podvozja. a volan ti normalno vrača?
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Ne jun 20, 2010 4:04 pm

OFF:
Ivan36 je napisal/-a:Glede na to, da je Pugi ne bo poceni, sploh novo original :?
http://www.silux.si/spletna-trgovina/sv ... eugeot/308
http://www.silux.si/spletna-trgovina/ka ... eugeot-308

In sedaj smo tam okol pravih moških 8)

Jap res je ti si pravi moški. Samo ti. Nihče drug. Drugače pa dober podpis, predvidevam da potemtakem voziš tole http://www.youtube.com/watch?v=wpACr-L0rs8 ? Samo moraš imeti pa močne noge, to gre verjetno kar po zadnji, ko štartaš z 285Nm a? pravi moški kaj naj rečem. Samo tisto zračno vzmetenje se mi ne zdi najbolj zanesljivo, ker predvidevam, da je pogojeno s kakšnim pasuljem :?

ON:
Za vlečenje volana, pojdi najprej na optiko pa ti bo majster tam hitro povedal kaj in kako. Kar se tiče rezervoarja in meglenge, pa pojdi pogledati na kakšen avto odpad, sej je 308ica že zadosti časa zunaj da je kakšna razbita in pobereš dol kar rabiš.

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

jazbecbenjamin
Nov uporabnik

Napisal/-a jazbecbenjamin Ne jun 20, 2010 4:10 pm

Volan mi vrača dokaj normalno.

Kaskega nebi koristu v primeru da bi bil strošek popravila majhen.
Poleg tega tudi ne vem kaj zgubim če uveljavim kasko ali bi mi lahko to prosim razložili ?

Optiko majo na vsakem pooblaščenem servisu ali moram peljat do kakšnega posebnega vulkanizerja ?
Prosil bi če mi lahko poveste čim več informacij ker sem v takih stvareh malo neizkušen
LP beni

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne jun 20, 2010 4:13 pm

kaj zgubis/dobis pri uveljavitvi kaska bos vidu ko preberes zavarovalno polico.tm ti pise.ker se to zlo lahko razlikuje.
optiko imajo skoraj vsi pooblascenci,vendar je veliko drazja kot pri kakem vulkanizerju.tko da ti svetujem da gres do vulkanizerja...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne jun 20, 2010 4:16 pm

ze ki si iz kopra...meni so na axle koper naredili optiko. je blo dobro narejeno, ce se ne motim pa je bla cena okoli 40-50 eurou

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Ne jun 20, 2010 4:21 pm

glede na to, da je avto letnik 2009, torej dost nov, se ti bolj splača kasko koristit, ker stroški kvalitetnega popravila, dvomim, da bi bli nižji od par sto €, kokr bi meu naslednja 3 leta višje zavarovanje oz. bi padu v višji razred. potem je pa tuki še problem garancije, ki jo ma avto.. če bi bil avto starejši, bi se splačal, da bi sam neki popravlu, tko pa dvomm - tko vsaj jst mislm.

Lp

jazbecbenjamin
Nov uporabnik

Napisal/-a jazbecbenjamin Ne jun 20, 2010 4:21 pm

_furby_ hvala kaj mi lahko še poveš ali je blo to pri lesnini ali v šalari ? pa prideš takoj na vrsto

drugače pa huda laguna sem jo že parkrat gledau :)
p.s. poznaš aljaža titoriča iz kajakaštva ?

torej za kasko pa moram pa prebrat zavarovalno polico tako da sem bom tega lotu takoj ko pridem domov
LP beni

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Ne jun 20, 2010 4:25 pm

he he...ne mores me falit :lol: poznam ga ja, oz. vse tri.
on...jaz sem prisel dol, reku rabim optiko in je blo v 15 minutah reseno. zdej odvisno kolko je guzve. to pa sem delal tam pri lesnini.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne jun 20, 2010 4:30 pm

pomagalo bi že, če bi nam zaupal pri kateri zavarovalnici imaš kasko.. verjetno, če ni posebnosti in avto ni le rahlo podrsan bi bilo bolj pametno uveljavit kasko. še posebaj pa če imaš namen avto prodati kmalu.

jazbecbenjamin
Nov uporabnik

Napisal/-a jazbecbenjamin Ne jun 20, 2010 4:31 pm

super to bom jaz ju3 poklicau na axle pa se bom pozaniumal kdaj majo kej časa
drugače na optiki vidijo če je prema zvita ali samo če so feltne in gume ok ?

p.s. te pozdravljajo titoričevi :P
LP beni

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Ne jun 20, 2010 4:34 pm

he he...pozdravi nazaj. :)
ja po mojem bi to morali videt, sej ce ti ne more lepo nastelat, pol se tkoj ve da se neki ne stima.

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 Ne jun 20, 2010 4:34 pm

Jaz sem delal optiko v Salari in pride 42e

jazbecbenjamin
Nov uporabnik

Napisal/-a jazbecbenjamin Ne jun 20, 2010 4:42 pm

uglavnem zavarovanje in kasko imam pri adriatic slovenici

avto mislim še met nekaj let sej ima 1 leto in 11.300km in je biu od moje mame in res nikoli udarjen lepo vzdrževan dokler se mi ni zgodila ta nesreča

drugače pa kot sem reku (kar sem jazvidu) je uničen nosilec od desne meglenke in rezervoar od vode za pranje stekel drugače odbijač in blatnik pa sploh nista neki ful podrsana le spodaj tam kjer je una črna plastična obroba pod odbijačemtam je par belih prask drugače ato je pa take mišje sive barve
LP beni

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne jun 20, 2010 5:50 pm

Če imaš zavarovanje, zakaj ga nebi uveljavil ?
Pa naj se serviser potem ukvarja s tem kaj in koliko je zvito.

jazbecbenjamin
Nov uporabnik

Napisal/-a jazbecbenjamin Ne jun 20, 2010 6:00 pm

odločil sem se da bom uveljavil kaskno ma ne še zdej ki mam doma neke težave in nočem prilivat olja na ogenj

drugače pa ta teden zdej ki pride grem na optiko da vidim če je samo feltna zvita ali pa je kaj resnega kot kakšna prema
LP beni
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov