Nasveti in napotki ter povpraševanja...

vwlike
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Originalne pnevmatike na novem vozilu deformirane - VW Toura

Napisal/-a vwlike Po jun 21, 2010 8:20 am

Pozdravljeni vsi.

Pred dobre pol leta nazaj sem tukaj v eni temi se odlocal o nakupu Tourana, in to se je tudi zgodilo. Konec decembra sem dobil avto, in seveda v istem trenutku premontiral na zimske gume. Original letne (torej popolnoma sveze) sem zlozil doma (ena na drugi po dve - 2x2). Zacetek aprila pa seveda nazaj (torej cez dobre tri mesece). Takrat pa je avto zacel tresti (cel avto, ne volan) pri 70 in 130km/h. Seveda sem posumil na vulkanizerja in sel nazaj. Po ponovnem centriranju nic novega, zato sem sel o drugo mnenje h drugemu vulkanizerju. Tam pa mi pravijo, da malo skkacejo. Takoj nazaj v VW strcuno, kjer njihov vulkanizer ugotovi enako. Vlozim reklamacijo in cakam, cakam... Nakar hoce uvoznik sam preveriti. Ponovno pripeljem avto ko v prico njega zmerijo koliko mm skacejo (ena je npr. bila nekaj cez milimeter - ceprav je bilo po obcutku pri prvem preverjanju se celo vec). Tip je reku, da mora preveriti ali je to v mejah normale.

Tukaj pa sedaj problem. Od tega je ze dva meseca in nic. Zdi se mi, da zavlacujejo in cakaj, ali sem bom premislil oz. ali bo sel problem stran. Kot so rekli, se bojo morda gume ulegle, ceprav zdej, ko je vreme spet malo hladneje, trese enako kot na zacetku (ko je bilo npr. 30 stopinj, je tresenje bilo skoraj neopazno).

Ker imam tega zavlacevanja dovolj, in se ne strinjam, da bi to lahko bilo v mejah normale (novi avto in nove gume majo da tecejo kot po maslu), me zanima kaksne so moje opcije. Ali lahko kontaktiram direktno VW in kako? Kako lahko uredim s prevoznikom, da se to hitro uredi? Je kaksna ideja? Kak predlog/nasvet?

Hvala!

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Po jun 21, 2010 8:41 am

Najbolje da kontaktiraš direkt na VW. Pred leti je znanec imel podoben primer pri Škodi, pa so mu jih potem zamenjali, kolikor se spomnim pa ni dolgo trajalo...

vwlike
Nov uporabnik

Napisal/-a vwlike Po jun 21, 2010 8:47 am

Hja, niti ne vem, kaj je to direkt VW... saj nimajo nekega naslova. Ne vem, kam tocno naj pisem.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jun 21, 2010 10:01 am

vwlike je napisal/-a:Hja, niti ne vem, kaj je to direkt VW... saj nimajo nekega naslova. Ne vem, kam tocno naj pisem.

Porsche Slovenija, bravničarjeva, Ljubljana ;)

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Po jun 21, 2010 10:15 am

Za reklamacijo:

PORSCHE SLOVENIJA
Oddelek reklamacije
Bravničarjeva 5
1000 LJUBLJANA

ga. KOKALJ Karmen
ga. KLEMENČIČ Mojca

Lp, Jaka

vwlike
Nov uporabnik

Napisal/-a vwlike Po jun 21, 2010 10:15 am

peroRS je napisal/-a:Porsche Slovenija, bravničarjeva, Ljubljana ;)

To je uvoznik, s katerimi sem se ze videl, saj so oni merili odstopanje, samo se nic niso pogruntali...

vwlike
Nov uporabnik

Napisal/-a vwlike Po jun 21, 2010 10:16 am

scottie je napisal/-a:Za reklamacijo:

PORSCHE SLOVENIJA
Oddelek reklamacije
Bravničarjeva 5
1000 LJUBLJANA

ga. KOKALJ Karmen
ga. KLEMENČIČ Mojca

Lp, Jaka

Hvala! Bo vseeno se poskusil pri omenjenih gospeh povprasati, kaksno je stanje.

vwlike
Nov uporabnik

Napisal/-a vwlike Po jun 21, 2010 12:47 pm

Ali kdo ve, kako je z garancijo pnevmatik? V knjigi ni nikjer napisano, da je potrebno pnevmatike menjati na VW servisu. Kaksne so sploh garancijske moznosti na original pnevmatikah. Odgovora pri nasem VW ne dobim, Porsche pa pravi, da ni garancije oz. bi morale biti menjanje v VW servisu. Tega nikjer ne pise v garancijskih pogojih.

Kdo ve kako je s tem?

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po jun 21, 2010 1:28 pm

Pismo kolk mutijo te prodajalci! Nabaviš avto za 20 k€ pol se ven vlečejo za tistih par 100€ in si delajo slabo ime.
Namesto, da bi brez besede in prijazno zamenjali, če je tovarniška napaka.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

vwlike
Nov uporabnik

Napisal/-a vwlike Po jun 21, 2010 1:45 pm

30k. Porsche je pa ponudil menjavo dveh najbolj kriticnih... :)

So pa vse skupaj z njihovim delo in delom njihovega vulkanizerja ze pokurili vec denarja/casa, kot so vredne gume... no ja, po drugi strani pa morajo neki delat, cene bi se vsak spomnil in menjal kar bi se mu zazdelo.

Je pa klinc, da ti guma pokvari veselje do voznje... :)

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po jun 21, 2010 2:00 pm

na pnevmatike je garancije 10.000km oz pol leta. samo vprašanje kako dokazat da niso naredile 10.000km glede na to da si takoj dal zimske gor, avto pa predvidevam da ima že več kot 10.000km.

vwlike
Nov uporabnik

Napisal/-a vwlike Po jun 21, 2010 2:01 pm

Ne, avto ima nekaj cez 6.000

Je garancija samo v primeru, da je bila menjana pri VW servisu?

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po jun 21, 2010 2:06 pm

gume so ble nove in majo garancijo. Kontaktiraj uvoznika gum, ki jih maš na avtu in še tam vprašaj.
LP Rok

vwlike
Nov uporabnik

Napisal/-a vwlike Po jun 21, 2010 2:08 pm

Ze brskal, pa ne najdem. Je pa Pirelli.

Morda ve, kdo je uvoznik? Sicer bom vprasal kakega vulkanizerja, ki jih prodaja.

B.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po jun 21, 2010 2:12 pm

B&F pneumatic je uvoznik za Pirelli. Samo dvomim da ti bojo tu lahko kaj pomagali, ker oni niso prodali teh gum tovarni, ampak jih je pirelli direktno. edina šansa ti je VW servis, da zrihtajo garancijo.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po jun 21, 2010 4:09 pm

Jaz bi iz lastnga ponosa si sam kupil gume, stare pa bi jim nesel sredi salona z lepimi pozdravi od razocaranega kupca, pa da vidim kaj bi nilo naprej tak za foro! Dnara ti ziher ne manjka če si kupil novega za 30t€.
lp.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po jun 21, 2010 5:09 pm

Sam bi (brez heca) čez šipo v salon zabrisal gume. In šel.

Sej pol bi me ganjal, sam občutek bi bil fenomenalen.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Po jun 21, 2010 6:01 pm

Če skačejo za em mm, dva al pa tri niso gume krive. Edino če si mislil napisati cm namesto mm

vwlike
Nov uporabnik

Napisal/-a vwlike Po jun 21, 2010 6:46 pm

black je napisal/-a:Če skačejo za em mm, dva al pa tri niso gume krive. Edino če si mislil napisati cm namesto mm

Oprosti, pri enem cm bi verjetno avto razpadel pri 100km/h. Take gume v zivljenju se nisem videl. Dva mm pa ze cutis pri trdi pnevmatiki.

Kaj pa bi lahko se bilo? Feltne so baje ok. Karkoli pa je je tudi ocitno odvisno od temperature.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po jun 21, 2010 7:10 pm

Hm a se takšna deformacija gume naredi,če avto dolgo stoji pri miru in guma postane jajčasta??
Drugače pa bi tudi mene orank razkurilo in bi bil vsak dan na servisu in vpričo potencialnih strank in obiskovalcev salona delal sceno in zahteval nove gume.Vrjem ni ga čez slabo reklamo in to se prodajalci zavedajo,Če pa narediš verbalno sceno v salonu ti pa nobeden nič ne more marsikateri kupec pa bi mogoče mal premislil.Še bolje pa je,da vzameš z sabo neki kolegov,ki bi se zanimali za nakup avtomobilov ti pa medtem uletiš in začneš delat sceno zaradi gum,kolegi pa naj pač neki časa zadevo gledajo nato pa odidejo češ,da to ni prav :) vrjem kmalu boš dobu nove gume.
No upam,da zadevo čimbolje in čimhitreje rešiš.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov