Napisal/-a vwlike Po jun 21, 2010 8:20 am
Pozdravljeni vsi.
Pred dobre pol leta nazaj sem tukaj v eni temi se odlocal o nakupu Tourana, in to se je tudi zgodilo. Konec decembra sem dobil avto, in seveda v istem trenutku premontiral na zimske gume. Original letne (torej popolnoma sveze) sem zlozil doma (ena na drugi po dve - 2x2). Zacetek aprila pa seveda nazaj (torej cez dobre tri mesece). Takrat pa je avto zacel tresti (cel avto, ne volan) pri 70 in 130km/h. Seveda sem posumil na vulkanizerja in sel nazaj. Po ponovnem centriranju nic novega, zato sem sel o drugo mnenje h drugemu vulkanizerju. Tam pa mi pravijo, da malo skkacejo. Takoj nazaj v VW strcuno, kjer njihov vulkanizer ugotovi enako. Vlozim reklamacijo in cakam, cakam... Nakar hoce uvoznik sam preveriti. Ponovno pripeljem avto ko v prico njega zmerijo koliko mm skacejo (ena je npr. bila nekaj cez milimeter - ceprav je bilo po obcutku pri prvem preverjanju se celo vec). Tip je reku, da mora preveriti ali je to v mejah normale.
Tukaj pa sedaj problem. Od tega je ze dva meseca in nic. Zdi se mi, da zavlacujejo in cakaj, ali sem bom premislil oz. ali bo sel problem stran. Kot so rekli, se bojo morda gume ulegle, ceprav zdej, ko je vreme spet malo hladneje, trese enako kot na zacetku (ko je bilo npr. 30 stopinj, je tresenje bilo skoraj neopazno).
Ker imam tega zavlacevanja dovolj, in se ne strinjam, da bi to lahko bilo v mejah normale (novi avto in nove gume majo da tecejo kot po maslu), me zanima kaksne so moje opcije. Ali lahko kontaktiram direktno VW in kako? Kako lahko uredim s prevoznikom, da se to hitro uredi? Je kaksna ideja? Kak predlog/nasvet?
Hvala!