Danes sem opazil, da mi avto pri nizkih obratih(1200-2000 recimo) spušča nek čuden ropot pri pospeševanju....recimo v 4. prestavi, ko pri 45-50km/h recimo pritisnem gas do konca in iz nizkih obratov začne pospeševati mašina spušča takšen nevem kako bi opisal ampak čuden zvok(kot neko mletje) in to se mi zdi da do tja nekje blizu 2000 obratov....motor je 2.0 TDI 140ps....ma kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo??
no in kaj bi lahko spuščalo takšen zvok??vem da ni zdravo ampak slučajno sem ko sem se v hrib peljal to opazil in sem potem malo poskušal pa sem videl da to iz nizkih obratov ko malo bol gas pritisnem to dela...pri normalnem gasu ali pa če pač hitreje peljem pri višjih obratih seveda pa nič...najbolj me zanima je to kaj narobe al je pač tko če nevem pri 1500 obratih stisneš gas do konca...
To je blo pri passatih ja, mislm , da avspuh nekam tolče ob določeni frekvenci tresljajev. Mal poglej še na tdi club forum, ali pa na vortex, vem, da sem enkrat bral več tem okoli tega.
nevem nevem res to sem prej popoldan prvič opazil, ker sem se kot sem rekel z odprtim oknom pač peljal v hrib in z nizkih obratov malo pohodil plin pa je tko tak čuden zvok spuščal do nekje 2000 obratov mogoče malo manj...predvidevam da dokler se turbina ne odpre ornk al kaj vem...ker pol sem probaval dal v nižjo in pol gas pa vse pa se nič ne sliši samo tko če pri sej pravim 40km/h ko je recimo v četrti pospešujem recimo in se tam pri 45km/h oglasi pa tja do neki 60km/h recimo....
aha sam to se tko spredaj sliši se mi zdi....a tko da bi blo z mašino kej narobe je mogoče??ker drugače je vse normalno kot sem že rekel....normalno pospešuje pa vse...
joztom je napisal/-a:Za dizel ni težav s temi obrati in polnim gasom. Ali se kje auspuh kaj dotakne.
kaj ni problem?
da v 4. prestavi pri 1200 obratih gas pohods do konca,pa se v hrib?
p.s. drgac se pa men pojavlja isti zvok ce ga z nizkih obratou prtisnem,pa vem da ni normalno,sam nisem pogruntal vzrok,sumim pa menjalnik
ja pa kaj je zdej narobe pišuka pač pelu sem se v hrib in sem pri nevem 50kmh stisnil gas malo bolj ker ne rabim v 3 devat ker lepo vleče(pa tud hrib ni bil nevem kakšen grozen) in sem pač opazil čuden zvok potem sem pa po ravnem malo probaval kdaj se sliši to in ugotovil kar sem napisal....zanima me pa samo če je to kaj narobe z mašino lahko al kaj....avto je pa drugače DSG oziroma menjalnik je DSG in če da menjalnik v 4 prestavo pač da kaj mu naj jaz...pol sem pa sam probaval sem imel na tiptronic pač in probaval kaj je to...tukaj pa sprašuem da ne hpdim brez veze na servis kjer mo bodo po možnosti menjali pol mašine brez veze....ker z avtom je drgač vse ok
tisti prvi del posta je bil jozotomu namenjen ne tebi.
to da mas dsg bi prej povedal.no sj nima veze.
tzreba dat avto na dvigalo pa mal pogledat da ni kaka stvar se odlosala al pa da se dotika izpuh karoserije...
pri meni se to enako dogaja. poleg tega sem opazil, da če je avto v leru tudi na momente ruži, pa tudi če naprimer peljem v 1 prestavi z nizkim gasom v koloni.
testiral sem še sklopko in če jo stisnem nekje do polovice tudi nekaj rožlja, nisem pa ziher da je to enak zvok kot če se avto pelje.
Jaz sem imel isti problem, sicer pri drugem motorju in je bila ena kovinska zaščita od avspuha zakrivljena in je avspuh tolkel po njej, tako da preden kaj šravfaš poglej najprej avspuh, če je kaj losano.
Za hec poskusi stisnit pedal zavore in poslušaj če je kaj bolje. Če je, bo problem na vakuumski črpalki ali pa glavnem zavornem cilindru.
Enak problem smo namreč imeli pri Transporterju T4, vendar nismo nikoli dali popravljat. Zavore so delovale normalno, vsaj še tistih 30.000 km dokler ga nismo prodali.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!
kolko pa stane vztrajnik in kolko delo? a se splača peljat na original servis al je ok kar neoriginalni del in nepooblaščen servis? pozna kdo koga iz MB (+ okolica) ki bi pogledal avto in to zamenjal?
hvala.
Vztrajnik ni ravno poceni, z delom skupaj seveda, če avto ni v garanciji je najbolje, da pelješ k kakšnemu popoldancu to zamenjat, ker na pooblaščenemu servisu te bodo obrali