INFINITI je napisal/-a:Ne drži da CR niso neproblematični PD pa da so.
Ravno obratno, na VAG servisih se valjajo sami novi CR dizli o bi bilo je pa seveda vprašanje kateri PD, ker nekateri so tudi problematični.
4motion je napisal/-a:Pozdravljeni
Tolk eni komplicirate o teh 2.0 tdi motorjih. Sploh niso tako kritični kot jih vi prikazujete. Če bi bili pol nebi bilo nobenga passata ipd na cestah.
@AXioN
Ti pa nasploh govoriš tumarije. Gre se za oznako glave motorja najmanj kritični so prav tisti z oznako C.
Patrik_A3 je napisal/-a:trafo66 samo dize ne crknejo pri malo večji kilometrih. nič ni neuničljivo. sploh pa ko folk kupi pri hendleru 5 let star avto , kateri je že vido 2 preprodajalca v slo in enega v italiji in ima sedaj na števcu 108 - 135 000km , seveda magičnih, potem zna bit problem s crkovanjem ja.
trafo66 je napisal/-a:Patrik_A3 je napisal/-a:trafo66 samo dize ne crknejo pri malo večji kilometrih. nič ni neuničljivo. sploh pa ko folk kupi pri hendleru 5 let star avto , kateri je že vido 2 preprodajalca v slo in enega v italiji in ima sedaj na števcu 108 - 135 000km , seveda magičnih, potem zna bit problem s crkovanjem ja.
govorim o pasatu z pravilnimi kilometri. avto je kot nov ampak na 100000 crkne ena diza potem na 120000 še druga ,ostaneta še dve. nobeni preprodajalci niso krivi ampak zanič motor.tdi motorji so najslabši dizli trenutno.
peroRS je napisal/-a:Jaz lahko o 2.0TDI napišem samo pohvale. Imam izkušnje s starim 2.0TDI PD 16V v Škodi Octavii in je motor odličen. Nikoli ni bilo nobenih problemov z njim. Čipan pri RSR-u, 150.000km prevoženih, zadeva delala brez problema. Zmogljivosti vrhunske, poraba majhna (5.5-6l pri moči 180KM!), edino kar je znal popiti malo olja (cca 1l /30.000km, odvisno koliko ga teraš).
Znanec ima v novem Superbu 2.0TDI PD 8V DPF (čipan pri RSR-u na 180KM). Sedaj ga ima skoraj leto in pol, vsak dan se vozi v službo v LJ (60.000km) in ravno tako ni nobenih težav, pa tudi olja ne pije skoraj nič.
Oče ima tudi novega Superba 2.0TDI 16V CR 170 z DSG menjalnikom. Vozi ga nekaj manj kot leto dni, 12.000km. Je precej tišji od PD motorja, olja zaenkrat ni popil popolnoma nič, poraba zelo ugodna.
Tako, da 2.0TDI (vsaj v Škodah) od mene dobi čisto desetko
p.s: CR in PD motor se lahko loči po plastiki na motorju (PD ima tiste izbokline na plastiki ravne, medtem ko ima CR poševne)
PD:
CR:
Pipita je napisal/-a:Hm....2.0 gor....2.0 dol.... nič ni nepokvarljivo. Tudi sam vozim Passta 2.0. Zaenkrat nobenih težav.... (že trkam na les). Vsi avtomobili se kvarijo....tudi najboljši...nekateri prestižnih znamk znajo tudi zagoreti. Če bi gledali le na to, potem bi lahko servise določenih znamk kar zaprli, če se češ nič ne kvari....
Skratka, če si želiš kupiti ta motor, ga kupi.... naša mnenja so seveda neko vodilo, ampak, če bi jaz bral vse to preden sem kupil ta avto, bi kar kolo raje kupil (hec). Če bo crknila šoba...pa naj crkne....jaz sem z z avtom zaenkrat zadovoljen...kar se motorja tiče.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov