tiguan je napisal/-a:Slab mesec po montaži novih zimskih gum Debica frigo se mi pojavi tresenje pri 110-120km/h, to se zelo zazna na AC. Pod 100km/h se tresenja ne zazna
Je to normalno, da se guma uleže in je potem še enkrat potrebno centriranje po 1000 km ali pa gre dejansko za kakšen pesek med profilom ali pa na notranji strani kakšen blat.
tiguan je napisal/-a:Slab mesec po montaži novih zimskih gum Debica frigo se mi pojavi tresenje pri 110-120km/h, to se zelo zazna na AC. Pod 100km/h se tresenja ne zazna
Je to normalno, da se guma uleže in je potem še enkrat potrebno centriranje po 1000 km ali pa gre dejansko za kakšen pesek med profilom ali pa na notranji strani kakšen blat.
tiguan je napisal/-a:Avto sem peljal še enkrat na centriranje in je zadeva veliko boljša, ampak malo se še čuti tresenje med 80-90km/h, vidi se ne da trese armaturko, ampak čutiš, vrjetno so krivi kamnčki v profilu.
Modelar je napisal/-a:Za zimske gume je pa zaenkrat še pretoplo. Vse kar je več kot 7 stopinj nad ničlo jih uničuje...
Polo78 je napisal/-a:Modelar je napisal/-a:Za zimske gume je pa zaenkrat še pretoplo. Vse kar je več kot 7 stopinj nad ničlo jih uničuje...
Se strinjam. Pa tudi sicer so s praktičnimi testi dokazali, da letne gume delujejo bolje tudi pri stopinjah krepko pod ničlo in to tako na suhi kot na mokri cesti. Zimske gume delujejo bolje le in samo na snegu ter ledu!
Se pa vseeno tudi strinjam z avtorjem teme, ker če dejansko voziš veliko po blatu in ne klepaš ravno ogromno kilometrov po avtocestah, ti zimske gume lahko pridejo prav. Navsezadnje se dostikrat pozablja, da tista oznaka M+S pomeni "mud & snow".
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov