Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

VW jetta-okvara izpušnega sistema,ali?

Napisal/-a tdk Po jan 03, 2011 1:15 pm

Zdravo!

Žena ima VW Jetta,benzinar 1.6,letnik 8/2008,prevoženih 25k km;danes po cca. 25 km vožnje parkira na parkirišču;čez cca. 15 min avto vžge,spelje 2-3 m,avto ugasne,prižgani ostaneta lučki ECP in rumena oznaka poleg te(gor narisana nekaj kot pumpa...);pogledam v navodila za avto,javlja okvaro motorja ali izpušnega sistema.Avto seveda že izven garancije,drugače servisiran,zadnji servis pred mesecem dni;človek ima sicer VW servis,ni pa pooblaščen VW servis.
Kličemo kolega,pride z notesnikom,napako odpravi,po nekaj km vožnje avto zatrokira(pocuka),kot če bi bilo nekaj narobe z gorivom.Se ustavimo,zopet resetira napako;sedaj je avto doma;vendar se bo napaka verjetno spet ponovila.
Sumim na gorivo;včeraj je tankala;tank je bil skoraj prazen,nalila je pol tanka.Od tankanja prevozila cca. 50km ali manj.

avto peljat k serviserju ali počakat kaj bo?imel kdo podobne težave?

lp tdk

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Re: VW jetta-okvara izpušnega sistema,ali?

Napisal/-a tdk Po jan 03, 2011 4:18 pm

....torej avto občasno nima med vožnjo prave moči(ne vleče kot je prej);en kolega sicer pravi,da naj bi občasno delovali samo trije cilindri(sam nisem slišal ali probal avta).Ugasnjen zelo težko vžge;odpeljan je bil k mehaniku;ta ima dopust teden dni...bo pa na njega potem priklopil tester,tako pravi.je imel kdo oz.njegov avto podobne simptome?

lp tdk

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. Po jan 03, 2011 4:30 pm

podobni problem oz isti problem samo drug motor in sicer ibiza 1.2 kriva lambda pred katalizatorjem
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Po jan 03, 2011 4:37 pm

lambda sonda?koliko stane ta zadeva?
In če je lambda..pri avtu,starem 2 leti,prevoženih 25k km,prva lastnica,avto kupljen nov...

lp tdk

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. To jan 04, 2011 2:46 pm

za moj avto je ba 250eu orginal se dobi pa tudi neorginal veliko ceneje
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk To jan 04, 2011 3:00 pm

Hm,zadnje info...vceraj avto odpeljan do mehanika;ki je vceraj in danes naredil nekaj km,avto ugaševal in startal...in vse deluje kot mora.Čedalje bolj(jaz osebno)sumim na benzin;aha,tester ne najde nobene napake...pa da ne bom komu stopil na žulj...preveč na žulj.
Vsak(skoraj) vsak proizvajalec da na avto garancijo več kot 1 leto(na laguni imam 3 leta,Kia vem,da daje 7 let....)toliko opevani VW pa eno leto...pa naj si to vsak po svoje razlaga;iz tega sledi samo kreganje,pa ni potrebno;vsak naj svoje mišljenje vsak obdrži zase...jaz ga imam :evil:

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak To jan 04, 2011 4:15 pm

Tako pač je, živimo v času neoliberalne ekonomije in vsaka okvara en dan po preteku garancije še dodatno dvigne vrednost delnic katerekoli firme. No ker sem v enem tednu videl že dva novejša in cela pasata na šlep-tovornjačku, zdaj pa preberem še zgodbo o jetti, me je kar malo zasrbelo po prstih.
FolCvagen je bil resnično pojem kvalitete in to za časa golfa 1, 2 in pasata 2. Zdaj so samo povprečni in precej pokvarljivi avti z nadpovprečno ceno (davek na norost) in nesramno visoko vrednostjo rabljenih, ki jo vzdržuje še naša stara balkanska mentaliteta (san svakog seljaka je golf). Njihov emblem je povsem prevzel arhetip večvrednega avtomobila, vendar se je navidezna večvrednost zgubila v nebrzdani želji menedžmenta (Piech-ali nevem kako se že napiše) za večjim dobičkom in globalizacijo proizvodnje. Da se bo to spremenilo, mora preteči še precej časa, saj se mentaliteta naroda težko spreminja, do takrat pa bomo videli še precej omenjenih vozil na šlep službi ali ob cesti.
Izrazil sem samo svoje mnenje in upam, da s tem nisem užalil lastnikov folCvagnov, čeprav opažam, da se po vsakem negativnem postu, ki obravnava omenjeno firmo, vsuje cel kup užaljenih "Wojščakov", ki vsako kritiko jemljejo, kot grob napad nase.

Sam večinoma vozim stara ničvredna fiatova j***a, ki imajo skromnih 340.000 km in prvo turbino. Edino kar mi je crknilo v 11 letih, je ena grelna svečka in senzor vrtljajev in dvomim, da bi me taka blaženost doletela z enako starim golfom.

LP

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To jan 04, 2011 4:43 pm

marjan novak je napisal/-a:No ker sem v enem tednu videl že dva novejša in cela pasata na šlep-tovornjačku, zdaj pa preberem še zgodbo o jetti, me je kar malo zasrbelo po prstih.
FolCvagen je bil resnično pojem kvalitete in to za časa golfa 1, 2 in pasata 2. Zdaj so samo povprečni in precej pokvarljivi avti z nadpovprečno ceno (davek na norost) in nesramno visoko vrednostjo rabljenih, ki jo vzdržuje še naša stara balkanska mentaliteta (san svakog seljaka je golf).

Sam večinoma vozim stara ničvredna fiatova j***a, ki imajo skromnih 340.000 km in prvo turbino. Edino kar mi je crknilo v 11 letih, je ena grelna svečka in senzor vrtljajev in dvomim, da bi me taka blaženost doletela z enako starim golfom.

LP

No ko si že tok pameten in direkten, da nebi jast, govoril o drugih znamkah na šlep službah. Seveda vsi vidimo samo tisto kar nam je všeč in očitno je tebi fetiš gledanje kje se je kaki vw pokvaril, da greš lahko na forum in se izpoveš kako si ponosen sam nase, ker si videl vw-ja ob cesti stat. :roll: :roll: :roll: :roll:

Tastar moj je že celo življenje na vw pa vem, da je z njimi zelo zadovoljen. Ali ima samo golo srečo ali pa so vsi delali kot urca. ;) ;) ( no seveda so bili vmes tudi kakšni problemi, ki pa glej ga zlomka niso botrovali k temu, da bi za cesto stal in klical amzs.

Ne dolgo nazaj ( par let) je prodal starega sharana uvoženega iz nemčije leta xxxx ( ne vem ) in na njemu je pissalo 400.000 plus kilometrov in tudi na njemu je porabljal denar samo za redne servise in seveda potrošnji materjal. No seveda res pa da se mu je celo kompresor klime pokvaril pri teh kilometrih. Ostalo vse prvo.

Će pa si ti iz nekega principa ne kupiš novega oz. rabljenega drugega vozila in se ves srečen voziš v 11. let starem fiatu, ki mimogrede dela pa je to tvoja stvar.

Pa le dan ti želim @marjan novak

lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 04, 2011 5:52 pm

marjan novak je napisal/-a:Sam večinoma vozim stara ničvredna fiatova j***a, ki imajo skromnih 340.000 km in prvo turbino. Edino kar mi je crknilo v 11 letih, je ena grelna svečka in senzor vrtljajev in dvomim, da bi me taka blaženost doletela z enako starim golfom.

LP

Ja pri nas je Transporter l. 93 naredil 500k km brez generalke in brez posebnih težav(pač obrabljenost delov, nikoli obstal ob cesti), večinoma kot delovna živina, pa tudi ob delni "upokojitvi" še vedno ni bilo strahu pred vožnjo 8ih ljudi in prikolice polne kanujev ali kakšnim par sto kilometrov dolgim izletom. Po 12 delovnih letih je še vedno veljal za petino novega Golfa 1.9 TDI, ki je imel do trenutnih 115k km težave "le" z dvomasnim vztrajnikom(pri tem VW nažalost ni osamljen). Passatu je od 90 do 150k km odpovedal oz. začel ropotat EGR ventil. Ni ravno zanesljivo kot tvoj Fiat, je pa svetlobna leta pred našo bivšo Frontero.

Ravno Stilo je kolegu obstal na avtocesti, med tem, ko sem šel s podobno starim in motoriziranim Passatom, prekritim s spotoma nabranim ledom cca. debeline palca mimo. Pa daleč od tega, da bi bil edini Fiat, ki sem ga videl tako obstati ali potovat na avtovleki, kot niso bili osamljeni niti Renoji, Mercedesi, Jaguarji, VW-ji, ... še Toyote niso "brez greha". Kakšni Saabi, Lancie ipd. so verjetno najbolj zanesljivi, ker jih najmanj tako vidiš, a? :D

Dokler izkušnje ostajajo tako dobre in VW-ji v določenih razredih ponujajo za dani denar po mojem okusu in zahtevah(kar si ostali želijo, me ne zanima preveč) sorazmerno veliko oz. vsaj dovolj v primerjavi z ostalimi in mi še subjektivno odgovarjajo, jim bom ostal naklonjen. Ne vidim razloga, da ne bi.

Ti pa s svojim totalnim OFF-om namenjenim le izkazovanju navdušujoče izkušnje(Passata na šlep službi) nisi kaj dosti boljši od tistih pacientov, ki VW oz. katerokoli znamko poveličujejo, tudi če vsi vključno s statistiko in precej zagretimi ljubitelji govorijo kontra. Pač le druga skrajnost. Res me zanima, kaj povzorča toliko razburjenja nad tem VW pri nekaterih v naši razgledani deželici, da se morajo "pohvalit" s takšnim prizorom, kot si ga doživel ti, nekateri preberejo tudi vse članke, se vtaknejo v vsako temo, le da lahko najdejo kaj za "šinfat", pa tudi če se gre za tako banalno stvar, kot je ura v novem Passatu. Balkanska mentaliteta? Verjetno maš prav ja! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli To jan 04, 2011 6:12 pm

dejte no, ne že spet... :roll:

tdk je napisal/-a:...pa naj si to vsak po svoje razlaga;iz tega sledi samo kreganje,pa ni potrebno;vsak naj svoje mišljenje vsak obdrži zase...jaz ga imam :evil:

koliko moraš biti inteligenten, da dojameš citiran stavek in željo avtorja teme???

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk To jan 04, 2011 7:49 pm

torej jetta je bila pregledana s strani mehanika,ugotovil ni nobene napake s testerjem;se je tudi nekaj vozil;vse normalno.Omenil sem moznost goriva;pravi,da ni to vzrok za probleme.Avto je doma,verjetno se bo v naslednjih dneh pokazalo kako in kaj.Bomo videli;sporocim kako bo naprej.

lp tdk

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 04, 2011 7:57 pm

Mogoče en malce banalen nasvet, ampak če ni nobene napake, bi jaz za foro probal (dotočit npr. 100 oktanski bencin do polnega tanka,) ogrel avto in mu potem na cesti "dal duška" z malo višjimi obrati. Mogoče je kak senzor zapacan oz. mu je mraz ponagajal.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 04, 2011 8:03 pm

tdk je napisal/-a:Vsak(skoraj) vsak proizvajalec da na avto garancijo več kot 1 leto(na laguni imam 3 leta,Kia vem,da daje 7 let....)toliko opevani VW pa eno leto...pa naj si to vsak po svoje razlaga;iz tega sledi samo kreganje,pa ni potrebno;vsak naj svoje mišljenje vsak obdrži zase...jaz ga imam :evil:

1 leto garancije??? Da ne bo brez veze vroče krvi. VW je imel prej 2 leti splošne garancije, zdaj ima pa 4 leta jamstva brez omejitve kilometrov (kar je v bistvu garancija). ;)

http://www.volkswagen.si/novice/novice/ ... VO%204Plus

Yetta je 2008 letnik, pa ni servisiran na pooblaščencu, tako da je v vsakem primeru izven garancije

p.s. 1: zamenjaj mehanika! Matr dandanes so vsi mehaniki pametni z laptopom, če pa je treba fizično napravit diagnozo je pa tema. :roll:
Če sumiš na gorivo, naj ti izčrpa ven ves bencin in natoči drugega. Potem naredit enih 100 malo hitrejših km (najbolje na AC preterat), pa se bo takoj videlo, če je to krivo. ;)

p.s. 2: je malo možnosti, vendar vseeno....preveri, če dela štop luč. Včasih so bli primeri, da je štop stikalo šlo po gobe in se je prižgala EPC lučka, avto je pa brez gasa (npr. na semaforju) crkoval.
Zadnjič spremenil peroRS, dne To jan 04, 2011 8:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk To jan 04, 2011 8:14 pm

peroRS je napisal/-a:
tdk je napisal/-a:Vsak(skoraj) vsak proizvajalec da na avto garancijo več kot 1 leto(na laguni imam 3 leta,Kia vem,da daje 7 let....)toliko opevani VW pa eno leto...pa naj si to vsak po svoje razlaga;iz tega sledi samo kreganje,pa ni potrebno;vsak naj svoje mišljenje vsak obdrži zase...jaz ga imam :evil:

1 leto garancije??? Da ne bo brez veze vroče krvi. VW je imel prej 2 leti splošne garancije, zdaj ima pa 4 leta jamstva brez omejitve kilometrov (kar je v bistvu garancija). ;)

http://www.volkswagen.si/novice/novice/ ... VO%204Plus

Yetta je 2008 letnik, pa ni servisiran na pooblaščencu, tako da je v vsakem primeru izven garancije

p.s: zamenjaj mehanika! Matr dandanes so vsi mehaniki pametni z laptopom, če pa je treba fizično napravit diagnozo je pa tema. :roll:
Če sumiš na gorivo, naj ti izčrpa ven ves bencin in natoči drugega. Potem naredit enih 100 malo hitrejših km, pa se bo takoj videlo, če je to krivo. ;)

Glede garancije;v rokah sem imel garancijski list(preden sem klical pooblaščeni servis),kjer piše 1 leto garancije.Prvo sem poklical na pooblaščeni servis-prodajalca,povedal podatke in takoj so mi dali vedeti,da je eno-letna garancija potekla.
V tem enem letu je bil avto servisiran enkrat pri pooblaščenem servisu,kjer je bil avto tudi kupljen.Kasneje je bil res servisiran na servisu,kjer se servisirajo VAG avti,a ni pooblaščen servis.
Bomo pa probali z benzinom;jaz osebno še vedno menim,da je problem v gorivu;bomo videli;sporočim,ko bo kaj novega.

lp tdk

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 04, 2011 8:27 pm

tdk je napisal/-a:Glede garancije;v rokah sem imel garancijski list(preden sem klical pooblaščeni servis),kjer piše 1 leto garancije.Prvo sem poklical na pooblaščeni servis-prodajalca,povedal podatke in takoj so mi dali vedeti,da je eno-letna garancija potekla.
V tem enem letu je bil avto servisiran enkrat pri pooblaščenem servisu,kjer je bil avto tudi kupljen.Kasneje je bil res servisiran na servisu,kjer se servisirajo VAG avti,a ni pooblaščen servis.

Svašta :jao:
Da vas ni prodajalec nategnil? Kako je imel lahko Polo/Golf/Passat isti letnik (pa še starejši letniki) 2-letno garancijo, Yetta 2008 letnik pa 1 leto. To ni logično :?

Tista lučka poleg EPC pomeni "kontrola izpušnih plinov". Ponavadi se prižge, če se avto vozi samo na kratke razdalje in počasi. Morda je treba očistit loputo v motorju.
Drugo skoraj nima bit kaj...drug bencin, preterat, po potrebi očistit loputo, morda štop stikalo, lambda pa dvomim, da je šla pri teh kilometrih in starosti.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk To jan 04, 2011 8:33 pm

peroRS je napisal/-a:
tdk je napisal/-a:Glede garancije;v rokah sem imel garancijski list(preden sem klical pooblaščeni servis),kjer piše 1 leto garancije.Prvo sem poklical na pooblaščeni servis-prodajalca,povedal podatke in takoj so mi dali vedeti,da je eno-letna garancija potekla.

Svašta :jao:
Da vas ni prodajalec nategnil? Kako je imel lahko Polo/Golf/Passat isti letnik (pa še starejši letniki) 2-letno garancijo, Yetta 2008 letnik pa 1 leto. To ni logično :?

Kot pravim;na garancijskem listu piše eno leto.Tudi meni se je zdelo čudno;ampak tako piše.Pa tudi ob tel. klicu mi je bilo povedano,da je garancija eno leto in je avto izven garancije.
Pa to ni sedaj niti tako pomembno;avto je star 2 leti in 2 ali 3 mesece;tudi če bi pisalo gor dve leti bi bil izven.Upam,da je krivo gorivo;majhna zafrkancija pa bo OK;no upam vsaj,da ni kaj hujšega.

lp tdk

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Pe jan 07, 2011 7:38 pm

No torej z avtom je spet vse v redu.
Žena pravi,da avto sedaj bolje potegne;pa tudi poraba se je povečala;prej je bila povprečna poraba 7,3 litra benzina;takoj ko je avto bil pripeljan od mehanika,je bil resetiran BC;porabo sedaj kaže liter več(8,3).Drugače žena resetira BC po vsakem tankanju;je pa danes žena tankala;tank je bil praktično prazen.
bomo videli,kako bo naprej

lp tdk

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jan 07, 2011 7:42 pm

A je bil potem bencin kriv al kaj? Kje pa ste tankali takrat ko so se pojavile težave?

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk So jan 08, 2011 11:06 am

Sicer nocem kritizirati nobenega prodajalca v SLO; tik pred težavami je bil avto tankam na OMV;sedaj in tudi vedno prej na Petrolu.
Drugace pa še ena resnica glede goriva(beri nafte).
Brat dela v Avstriji in tudi tam tanka diesel v svoj avto že nekaj let.In tudi precej znancev,ki delajo v Avstriji tanka tam.In vedno so govorili,da avto z avstrijsko nafto troši;nisem verjel,dokler se nisem sam prepričal nasprotno.
Torej prejšnja laguna III mi je s SLO nafto trošila cca. 7l;zadnje leto dni sem tankal konstantno v Avstriji;poraba je padla na 6,2 do max 6,4 litra.Avto vožen enako na enakih relacijah.Čista resnica,preizkušena z moje strani.Enaka poraba je bila na BC-ju;tudi pisni izračun je pokazal enako.
Pa poleg tega je nafta v Avstriji cenejša;pri enem tanku sem prišparal med 3-6 evri;sicer ni veliko;manjša poraba...o standardu in plači v Avstriji in pri nas pa ne bi;druga zgodba.
In tudi sedanjo laguno bom tankal v Avstriji;pa ne samo zaradi cene.

lp tdk

p.s.O jetti pa bom še poročal

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster So jan 08, 2011 12:09 pm

brat je imel podobne težave na P206 1.6 16V. ko se je peljal na morje, so se na počivališču ustavili in ga je pač hotu pustit minuto ali dve da se mašinca malo ohladi, pa kr naenkrat ogasne in kaže neko opozorilo (tudi glede izpuha). ga nazaj vžge je po pol minute spet ugasno in izpisalo isto napako. po 15 minutah ga je kr prižgal in se peljal, pa je potem blo vredu spet nekaj časa (2 tedna). potem je kr naenkrat spet začel avto zajebavat, tokrat bolj resno- avto treslo, kot bi bil na treh celindrih in potem spet ugasne in izpiše isto napako glede izpuha. se pelje do mehanika in tuhtajo ter skačejo z laptopu in brišejo napake. zadeva se hit ponovi, se pelje nazaj. tokrat bil stari mehanik zraven in je potem on pogledal (seveda brez laptopa). na koncu so ugotovili, da je en nosilc motorja zanič in kabli precvikani na lambdi sondi.pred katalizatorjem (vrjetn kak maček glodal).
Lep pozdrav :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 12 gostov