zcmr je napisal/-a:V menjalnik gre 7 ali pa 9 litrov olja odvisno ali imas se starejso 5 ali novejso 7 stopensko avtomatiko, za zamenjavo porabis eno uro do maximalno 1.5 ure.
Zares zanimivo lopovstvo se dogaja v Sloveniji.
Zaposlen sem na uradnem Mercedes servisu v Italiji,pri nas je ura je 48 € ,place imamo mehaniki okrog 1.600 do 1.800 €. Ce imajo na Avtokomercu uro 57€ potem imajo tamkajsnji mehaniki placo 2.000 € mesecno ? Torej se pa takoj vrnem delati v to banana republiko ...![]()
![]()
joztom je napisal/-a:Tudi pri nas dobre mehanike za zahtevna dela fejst plačajo, če jih hočejo imet, če bi 700€ dobivali, bi material kradli.
smugler9 je napisal/-a:te dni sem na vozilu mecedes c 22o cdi- avtomatik (2008) opravil redni servis (na 68000 km). servis sem opravljal pri pooblaščenem serviserju (avtocommerce).
presenetil me je končni znesek računa-skupaj 889 e. najbolj me prsenečata višini postavk:
-delo (skupaj 270 e + ddv)- skupaj 4,7 ure po 57,50 E/ura
-menjava olja v menjalniku (218 e + ddv)- to je 14 litrov olja po 15,62 e/l.
BOKI81 je napisal/-a:po moje absolutno predrago
moj primer za audi a4 .l2008 2.o tfsi ročni menjalnik.
Servis delan na porsche verovškovi cena 450 eur z ddvjem
-menjano 5 l olja castrol 0-30w plus liter za sabo cena 28 eur/l skupaj 6l
-filter olja
-filter kabine
-svečke
i to je to![]()
smugler9 je napisal/-a:te dni sem na vozilu mecedes c 22o cdi- avtomatik (2008) opravil redni servis (na 68000 km). servis sem opravljal pri pooblaščenem serviserju (avtocommerce).
presenetil me je končni znesek računa-skupaj 889 e. najbolj me prsenečata višini postavk:
-delo (skupaj 270 e + ddv)- skupaj 4,7 ure po 57,50 E/ura
-menjava olja v menjalniku (218 e + ddv)- to je 14 litrov olja po 15,62 e/l.
opravili so še menjavo zavornih plođščic (84 e)- na mojo zahtevo, redno menjavo olja (90 e) in druge drobnarije
ker sam nisem nek ekspert v tej smeri me zanima, če ima kdo podobne izkušnje, oz. če mi lahko kdo pove ali se res porabi 14 litrov olja za menjalnik.
račun bom definitivno preveril še pri nekom, vendar me najprej zanimajo vaše izkušnje.
za odgovor se najlepše zahvaljujem. lp
Gyga je napisal/-a:BOKI81 je napisal/-a:po moje absolutno predrago
moj primer za audi a4 .l2008 2.o tfsi ročni menjalnik.
Servis delan na porsche verovškovi cena 450 eur z ddvjem
-menjano 5 l olja castrol 0-30w plus liter za sabo cena 28 eur/l skupaj 6l
-filter olja
-filter kabine
-svečke
i to je to![]()
Kaj ni tudi to pretirano!?
vuko je napisal/-a:
svečka 8€/kos
-------------------
skupaj: 134€ za materijal -> OPALIJO, FINO OPALIJO banda (vsi uradni servisi so takšni, da ne bo pomote)
Z delom za tak enostaven servis 180€ max!
vuko je napisal/-a:Ma to je definitivno pretirana cena za servis, samo tako pač je. Čudi me, da so že pri 68k km menjali olje v menjalniku in ja, čudna je litraža.
Na 10 let stari marei sem prvič menjal olje v menjalniku pri 330.000 km in je šlo v paketu s prvo menjavo sklopke za 330e na poobl. servisu.
Kako to da mercedesov menjalnik zahteva menjavo pri taki kilometraži? Vedno bolj se nagibam mnenju, da se je vredno izogibati uradnim servisom, ker gre za navadno krajo.
Tudi lastniki ceedov so spoznali, da z razliko v servisih med poobl. in nepoobl. v dobi garancije, privarčuješ znesek, ki bi ti pokril eventuelno najdražjo okvaro na avtu, ki se po vsej verjetnosti ne bo zgodila - vsaj pismenemu vozniku ne.
sašo5 je napisal/-a:vuko je napisal/-a:
svečka 8€/kos
-------------------
skupaj: 134€ za materijal -> OPALIJO, FINO OPALIJO banda (vsi uradni servisi so takšni, da ne bo pomote)
Z delom za tak enostaven servis 180€ max!
svečka za tega audija (menja se na 90.000) stane skoraj 40 eurov (ngk platinasta)
Gyga je napisal/-a:Kako si rešil 'zadrego' z računom?
Si se šel pregovarjat?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov