Napisal/-a zk_eu Sr avg 31, 2016 5:43 pm
Sem še pogledal tudi v servisno knjižico, kjer točno pišejo katera servisna opravila se morajo opraviti na določen interval. Menjava tekočin je predpisana praktično za vse, razen za ročni menjalnik oz. je predpisana menjava olja samo pri avtomatskem menjalniku (avta istega modela), ne pa pri teh ročnih menjalniki.
Mnenja, kolikor pa sem uspel prebrati, so zelo deljena. Veliko jih je tudi imelo težave (ne ravno na tem avtu) po menjavi olja - verjetno zaradi slabe izvedbe. Zato sem imel malo pomisleke, saj se pri meni prestavlja res lepo, praktično lahko ročico s prstom porinem v prestavo in bo lepo padla notri, le pozimi, ko so res nizke temperature (pod lediščem) bo prva zjutraj težka (višje prestave niti ne toliko), ampak vse gre z občutkom.
Bom pa vseeno upošteval oba nasveta in olje zamenjal, vendar enkrat pred zimo, ker bom tako moral še olje motorja menjati, saj bom dosegel interval prej kot običajno. Najti moram le nekoga, ki je to počel že na teh Oplih, ker vsakemu res ne bi zaupal in je bila tudi kar kritika izrečena glede tega na pooblaščenih servisih, saj navadno tega ne počnejo.