Napisal/-a reber Po avg 15, 2011 11:02 am
Že pri montaži sem rekel mehaniku, ki mi je to montiral, da se mi to ne zdi v redu, pa je rekel, da to ni nič, da je ok. No, ker ga osebno poznam, sem mu verjel na besedo, čeprav sem še vedno dvomil. Želel sem se prepričati, želel sem dati možnost času, če se bo kaj spremenilo, pa se očitno ni.
Poskusil sem z bolj nafilanimi gumami, poskusil sem z manj nafilanimi gumami in rezultati so taki, da pri bolj nafilanih trese še bolj, kar je logično, saj je guma bolj trda in bolj drži svojo nepravilno obliko.
Vprašanje sem postavil, da se prepričam, da vidim mnenja drugih, čeprav po moji logiki je tako, kot pravi večina, ampak ziher je ziher, preden grem težit in zahtevam druge gume.
Pri montaži je bil en vajenc, ki je delal pri mehaniku, pa je možno, da je kaj narobe naredil. Menda so na gumi ene oznake, eni zeleni krogci, ki naj bi označevali, da naj bi bilo to v bližini ventila. No, teh oznak ni upošteval... Ali je vajenc naredil kaj narobe ne vem, bil sem zraven in se videl, da je delal enako kot vsi, ni bilo videti, kot da bi delal prvič ali da ne bi znal, težko rečem. Centriranje je opravil mehanik sam, ne vajenc, ker je rekel, da naj bi centriral postopno levo in desno bočnico, če gre za več uteži, npr več kot 30 ali 40 g
Platišča so nepoškodovana in brez udarcev, samo eno platišče je imelo eno prasko, tako da platišča ne bi smela biti kriva, ampak tudi to bomo preverili, recimo, da poberemo gume dol in preverimo platišča, v kakšnem stanju so.
Starost avta je dobrih 9 let, platišča so original Škoda octavia RS, šlo pa je za prvo menjavo gum, prej so bile gor še tovarniško vgrajene Michelin pilot sport istih dimenzij in niso bile jajčaste niti malo, za razliko od zimskih 15" na jeklenih platiščih, kjer je ena res postala malce jajčasta, ampak po 7 letih... kakšna pa bo. Ja, pozno sem menjal gume, pač niso bile obrabljene in ne delam veliko kilometrov. Na starih pnevmatikah Michelin, je bila največja utež 25g.
Zaenkrat hvala za dosedanja mnenja, če bi kdo še kaj napisal, bom zelo vesel, kako pa bo po obisku monterja in pregledu gum in kakšna bo rešitev, pa bom tudi napisal.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info