Nasveti in napotki ter povpraševanja...

DEJANMB
Nov uporabnik

CLIO 3 BENCINSKI MOTOR

Napisal/-a DEJANMB Pe dec 23, 2011 3:11 pm

Pozdravljeni,sem lastnik cliota 2011 z motorjem 1.2 16v in imam problem z vžigom-včasih sploh noče vžgati oziroma vžiga na dolgo,imam prevoženih 2000 km in sem že bil na servisu in so kvazi rekli naj tankam 100 bencin in da bojo poklicali kadar dobijo nekakšen program.......sedaj čakam že 2.meseca in nič se ne premakne zadeva,zanima me ali ima kdo enak problem????

Sba
Novinec

Re: CLIO 3 BENCINSKI MOTOR

Napisal/-a Sba Pe dec 23, 2011 3:28 pm

Čakaj, sedaj imaš 2000 km, koliko si jih imel potem pa se je težava pojavila? Ali ga že od samega začetka serje?
Bodi malo bolj vztrajen (in to ne mislim, da bodi vztrajen s čakanjem) ali pa pojdi še na kak drug servis. Garancijo lahko uveljavljaš na kateremkoli pooblaščenem servisu.

Težave sicer ne poznam, ampak, da ti skoraj nov avto tako nagaja in moraš na popravilo čakat več kot 2 meseca ...

DEJANMB
Nov uporabnik

Napisal/-a DEJANMB Pe dec 23, 2011 3:36 pm

Težava se je pojavila pri 800 km prevoženih,bil sem na servisu in so pač rekli naj tankam 100 bencin in ko bojo imeli program sicer nevem kakšen da me bodo obvestili.......sem pa bil na Štajerskem avtodomu v mb......sicer napaka ni vedno prisotna ampak na vsake nekaj časa,aja pa pritljažna vrata se odpirajo zelo težko.........

.Dk.
Nov uporabnik

Napisal/-a .Dk. Pe dec 23, 2011 5:28 pm

to je napaka verjetno na računalniku oz software pač učasih noče užgat ko pa tak stežga drži obrate mu sam malo joh drži na 1500 pol pa bo ok

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Pe dec 23, 2011 5:36 pm

mogoče nasvet za prihodnjič: ne kupuj renaulta !!!

jaz bi na tvojem mestu pisal odgovornim ter dal zgodbo v medije. če bi meni pri novem avtu to delalo, ga ne bi peljal iz servisa dokler ne popravijo. za ta čas pa zahteval nadomestno vozilo

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Pe dec 23, 2011 5:40 pm

a4 je napisal/-a:mogoče nasvet za prihodnjič: ne kupuj renaulta !!!

jaz bi na tvojem mestu pisal odgovornim ter dal zgodbo v medije. če bi meni pri novem avtu to delalo, ga ne bi peljal iz servisa dokler ne popravijo. za ta čas pa zahteval nadomestno vozilo

Ne pretiravej...to se ti lahko zgodi na vsakmu.

Se pa strinjam glede servisa, ima da popravjo to, ne pa da čakaš da te pokličejo. Ker te ne bodo.
Slika

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user Pe dec 23, 2011 5:59 pm

Tisti ki reče: tankaj 100 in bo to rešilo težave... No, tako z lahkoto izveš kater mehankar je šalabajzer... :D
To so te tovarniške napake na teh mašinah, jaz se že od novega borim z raznimi napakami, da ne govorim, da mi je že dvakrat prišla voda v zadnje lampe itd itd...

Mene je izučilo in zase lahko rečem: Jaz ne kupim Renaulta nikoli več!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe dec 23, 2011 6:01 pm

DEJANMB je napisal/-a: 2.meseca in nič se ne premakne zadeva,zanima me ali ima kdo enak problem????

Pozdravljeni

Vozilo odpeljite na pooblaščenca, uveljavljajte reklamacijo, pustite vozilo na servisu in čez 46 dni se oglasite po novo vozilo....................tega pa ne vzeti.
Točite pa to gorivo, ki je v knjižici napisana.......................noben servis nima pravice zamenjati tovarniških priporočil.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Pe dec 23, 2011 6:21 pm

Fan je napisal/-a:
DEJANMB je napisal/-a: 2.meseca in nič se ne premakne zadeva,zanima me ali ima kdo enak problem????

Pozdravljeni

Vozilo odpeljite na pooblaščenca, uveljavljajte reklamacijo, pustite vozilo na servisu in čez 46 dni se oglasite po novo vozilo....................tega pa ne vzeti.
Točite pa to gorivo, ki je v knjižici napisana.......................noben servis nima pravice zamenjati tovarniških priporočil.

Lep pozdrav

Hahaha! To bo res še najboljša rešitev!

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe dec 23, 2011 6:51 pm

"Tankajte 100 oktanski bencin" to smo na renojevem servisu slišali že nekajkrat, sam avto je cukal naprej in naprej. To je očitno njihov odgovor po defaultu, ko se jim ne da delat.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Pe dec 23, 2011 7:25 pm

za starejše renoje rečejo 98 oktanski..

za tiste ki cukajo ali težje vžigajo pa 100 oktanca kao da bo to "sčistilo" dovod goriva

kalos praviš da pretiravam ? 2 meseca se že nič ne premakne. me zanima kaj bi ti naredil

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user Pe dec 23, 2011 8:27 pm

Renaultova servisna mreža je po mojem mnenju totalno zanič... Le podajajo te in vozijo scat takšne, ki nimajo pojma o avtih...
Samo veliko živcev pokuriš... A očitno se jim še vedno izplača to delati, saj največji tržni delež pač zagotavlja neko stabilnost firme... V kolikor bi jim šlo za nohte, te brezbrižnosti in nategovanja ne bi bilo... Enako je povsod, tudi na popolnoma drugih področjih v Sloveniji.

Renault servisi so po mojem mnenju super, dokler menjajo tekočino za vetrobranska stekla ipd. in dokler ne pride, do nepredvidnenih in malo zahtevnejših okvar... Potem se pa začne :D :D :D

DEJANMB
Nov uporabnik

Napisal/-a DEJANMB To dec 27, 2011 4:18 pm

Vtorek 3.1.2012 gremo na servis,da vidimo kaj bodo lepega povedali,imam konstantne probleme z vžigom in celo sedaj se pojavlja napaka z obrati motorja,me prav zanima kaj bodo ugotovili gospodje na koletnik v mariboru,vam sporočim kako in kaj ............

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Sr dec 28, 2011 2:21 am

DEJANMB je napisal/-a:Vtorek 3.1.2012 gremo na servis,da vidimo kaj bodo lepega povedali,imam konstantne probleme z vžigom in celo sedaj se pojavlja napaka z obrati motorja,me prav zanima kaj bodo ugotovili gospodje na koletnik v mariboru,vam sporočim kako in kaj ............

Po mojem mnenju gospodje nerabijo nič ugotavljat. Tebi so dolžni brezhibno vozilo kot si ga tudi plačal. Ne sprašuj niti kaj se da tu storit ali kaj bi lahko bila napaka, to vprašaš takrat, ko sam finančno odgovarjaš za brezhibno delovanje vozila. Ti si kupil nov avto, ki je v garanciji, ne deluje tako kot mora, ga pelješ nazaj, rečeš ne dela pravilno in zahtevaš novega ali pa nadomestno vozilo in to brez ugovarjanja v smislu ja probajte se težave lotit tako... ne, naj oni rešijo in tankajo 100 oktanski bencin ter čakajo, da bo avto normalno vžigal, tebi pa tačas zagotovijo nadomestno vozilo.

Tako preprosto je.
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Napisal/-a Pipita Sr dec 28, 2011 8:30 am

Tako je. Stvar je sila preprosta.

1. Avto se pelje na servis
2. Razloži kaj je narobe
3. Vmes se ne razburja, ker je škoda za zdravje
4. Ko je avto popravljen (lastnika ne zanima s kakšnimi prijemi se lotijo težave), se ga prevzame. Vmes pa se koristi nadomestni avto.

Off:
Meni se je enkrat zgodilo, da mi je krovec prišel menjat opeko na stehi je bila le ta "šekasta". Izgledalo je kot, da so na strehi tri vrste opeke (barvno). Izvajalec ni želel slišati, o reklamaciji češ, da je opeka samo vlažna in da se bo s časoma to vneslo. Ko pa sem popi*dil in obvestil generalnega predstavnika je ta brez besed zamenjal novo kritino in izvajalcu, ki me je "nate*nil" enostavno odvzel licenco za predstavništvo.

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user Sr dec 28, 2011 2:33 pm

opomba pri točki 4.: Oni lahko trdijo, da z avtom ni nič narobe (kljub temu, da v resnici je) in zahtevajo svojega nadomestnega nazaj... Pol pa ostane še edina opcija, da se tožariš in kličeš izvedence ipd... Tako da to ni ravno enostavno, zato tega ne pišite tisti, ki tega še niste nikoli storili... Da so namazani z vsemi žavbami sem že pisal... Majhnemu človeku pa tudi ni vedno do tega, da bi zahteval strokovnjaka iz Revoza, škodi zdravju :D Pa še komu bo tisti strokovnjak bolj verjel, stranki, ali servisu?

Lp!

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Napisal/-a Pipita Sr dec 28, 2011 3:12 pm

Verjemi, da sem tudi sam v preteklosti že imel težave na Renoju, ko so trdili, da ni nič narobe itd. Ampak sem vztrajal do konca. Se me tudi želeli prepričati v svoje a se nisem dal. Res, da trpi glava, ampak avta pa tudi nisem zadel na tomboli, da bi kar tako popustil. Sploh pa ne, če bi imel nov avto.

Seveda je vse odvisno od več okoliščin. Kdo je sogovornik, kakšen pristop imaš....itd. Če ne gre pri tem servisu, bi svetoval avtorju teme, da se v prvi fazi odpravil na drugega.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr dec 28, 2011 3:20 pm

Ravno zaradi takih for ne kupim nikoli več novega avta. Škoda mojih živcev.

Sedaj raje vozim star avto z veliko kilometri. Notri ohranjen, zunaj je tak kakršen pač je. Tržna vrednost ne dosega niti pol pologa za novega. Izguba vrednosti: me ne briga. Nova praske tu, nova tam...briga me. Blagodejno vpliva na živce: :) Pa še bolj udoben je.

Pri novi Astri mi je začel drugo zimo rjavet desni prednji blatnik, pikice po celem blatniku - ne površinske ....
Ko sem odstranil zavesico in je le-ta v tem času naredila skoraj cm globoko vidno sled v kitu....
In so se sprenevedali.
Očitno je bilo, da je bil avto poškodovan pri transportu.
No, po tem sem ga razsul kot se zagre.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

DEJANMB
Nov uporabnik

Napisal/-a DEJANMB Če dec 29, 2011 4:20 pm

Pozdravljeni sem dobil informacijo iz renault servisa kjer je bil avto kupljen -MS da treba avto programirat na novo-glede senzorja temperature,ker imajo kr nekaj modusov,cliotov probleme z vžiganjem,češ da tale program ki ga ima ni za naše razmere temperaturne,a je komu kaj znano glede tega ker baje so imeli tudi tvingoti težave z enakim problemom...............

DEJANMB
Nov uporabnik

Napisal/-a DEJANMB To jan 10, 2012 2:40 pm

Pozdravljeni,da malo opišem situacijo....sedaj čakam uradno pošto s strani Renault slovenija kaj bodo uredili glede mojega problema,je pa najbolj čudno da še nimajo popravkov oz.programa-----upam da se zadeva uredi čimprej :twisted:odgovor dobim uradno po pošti v 5.delovnih dneh
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov