Avtomobil: Opel Corsa C 1.2. 2003 120.000km,vsi servisi pri pooblaščenem serviserju Opel.
Imam par vprašanj pa če se komu da,prebrati post lepo prosim..

Kot v dosti primerih se tudi meni zatika menjalnik med vožnjo vendar sem ga poštudiral in vozim normalno brez problemov.
Včeraj sem malo preverjal tekočine v avtu in ugotovil,da je motorno olje za dolit in se odločim da grem na bencinsko črpalko po olje. Vsedem se v avto,prižgem brez kakršnih koli problemov dam v 1. spustim ročno in speljem,ko nekaj poči (nisem siguren ali je počilo ko sem spustil ročno zavoro ali ko sem speljal) se ustavim pogledam pod avtomobil in okoli po parkiršču,če slučajno ni kaj odletelo.Odpeljem se naprej do bencinske cca 1km kupim olje se pripeljem nazaj. Vse O.K.
Danes 'posodim' avto očetu, ga normalno prižge in ga ne more dati v rikverc. Me pokliče, poizkusim še jaz,ne gre... poizkusim še v prvo in drugo prestavo ne gre...3,4,5 brez problema. Poizkusim še enkrat v 1 in 2 prestavo deluje skoraj normalno (ko dam v 1. zvok kot da bi nekaj počilo) v R pa ne gre nikakor..
Avto bom vsekakor peljal na pooblaščeni servis,da zadevo pogledajo/popravijo. Zanima me pa:
-kaj bi to lahko bilo?
-ali je možno pri ugasnjenem avtomobilu brez tiščanja sklopke pretikati prestave? (kolikor je meni znano ne... vendar tukaj deluje brez problema)
-če bo potrebno menjavati menjalnik kakšna bi bila cena okvirno oz. kakšna bi bila cena menjave sklopke (če bi bil to vzrok)
Lahko pa,da bi bilo potrebno samo zamenjati olje v menjalniku ampak kot laika me bodo verjetno nategnili..
Upam,da se vam bo dalo prebrati in na kakšen 'dober' odgovor za moj TRR.
P.S. Pregledal sem nekaj tem z nazivom 'menjalnik' vendar nisem našel ničesar,kar bi lahko povezal z omenjenim.
LP