Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mišek
Uporabnik

Veliki servis za P307 1.6 16v _ bencin

Napisal/-a mišek To jan 17, 2012 8:06 pm

Pozdravljeni!

Spomladi bo treba na omenjenem pežojčku naredit veliki servis; pa se malo zanimam za cene. Mehanik, ki mi je jeseni delal redni servis je rekel, da vse skupaj z delom vred pride okrog 400 eur. Dela da je za okrog 5 ur, 100eur, da pride delo. Ni to mal veliko??
Danes sem šel v eno trgovino z avto deli, da mi da predračun koliko bi prišli deli;
zobati jermen, šponer, rolce, vodna črpalka, mikro jermen, zunanji šponer - to pride 235 eur.
Grem še v eno drugo, tam mi naračuna 215 eur. Je pa rekel, da zunanjega napenjalca noben ne menjuje, če ni potrebe. Pride pa ta napenjalc 80 eur. Brez tega napenjalca s popustom bi prišli deli 145 eur.
Kaj mislite, za kakšno ceno se da naredit veliki servis? Koliko je to res dela?
Menjalo bi se pa to + antifriz bi dal nov, ostalo (vsa olja, filtri, svečke) je bilo menjano jeseni.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Veliki servis za P307 1.6 16v _ bencin

Napisal/-a Fan To jan 17, 2012 8:21 pm

Pozdravljeni

Preverite pri dveh - treh serviserjih/mojstrih/mehanikih/popoldancih koliko računajo za delo, rezervne dele pa nabavite sami

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 To jan 17, 2012 8:33 pm

Koliko velikih servisov si pa že naredil da ti je 100 € preveč. Če se naredi vse kar bi se naj je to čisto fer cena za delo. ( komplet jermeni, olje,filtri, svečke, hladilna, zavorna,...
Lp by Mare

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To jan 17, 2012 8:36 pm

Cena dela ni pretirana... Veliko ceneje ne bo nikjer.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To jan 17, 2012 8:45 pm

marko01 je napisal/-a:Koliko velikih servisov si pa že naredil da ti je 100 € preveč. Če se naredi vse kar bi se naj je to čisto fer cena za delo. ( komplet jermeni, olje,filtri, svečke, hladilna, zavorna,...

Sem reko, da vse ostalo je bilo novembra menjano, razen hladilno bom sedaj spomladi pri velikem servisu.
To je prvi veliki servis na tem avtu, ima sedaj 107.000km pa 5 let je bil star avgusta.
Preveč,veš kak je, danes so taki časi, da bo treba gledat na vsak evro, avto je itak ogromn strošek, samo poglej po čem je sedaj bencin....se mi zdi normalno, da malo pogledaš ali ni to malo pretirano. Nekak ravno ne vrjamem, da nekdo, ki to skoz dela, za to rabi 5ur.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 To jan 17, 2012 9:23 pm

Sem spregledal... Delo cirka 70€, to da se zunanji ne menja je po moje bedarija če menjavaš menjaj vse pa imaš mir. Skupaj te pride to okoli 250€, če ti da recimo mehanik 20% rabata za material.
Lp by Mare

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To jan 17, 2012 9:32 pm

Ja kaj pa vem, prodajalc v trgovini mi je reko, da ponavad to nobedn ne menjuje, če se nič ne sliši, da bi bilo kaj narobe. Ne vem, kak dolg tist zdrži? Če to drži brez problema je res škoda 80 eur proč vržt, če ni potrebe zato.
V glavnem 400 za vse skup je preveč ne? Če gledam komplet material z zunanjim šponarjem pride nekaj čez 200 eur. Če bi me on rad za 400 eur drapno....si kar privošči :mrgreen:

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To jan 17, 2012 10:02 pm

mišek je napisal/-a:avto je itak ogromn strošek,

Potem ostane še avtobus in bicikel...

Jeaka
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a Jeaka To jan 17, 2012 10:12 pm

zlica22 je napisal/-a:

x2
[url=http://www.enigma-motorsport.si][img]http://www.enigma-motorsport.si/images/enigma_uvodna.jpg[/img][/url] http://www.enigma-motorsport.si

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To jan 17, 2012 10:36 pm

Kaj se norce delate :mrgreen:
Bicikl mam, specialko; prevozim letno več kot vrjetno marsikdo tule gor in ja, da ne bote mislili....to je še sam strošek več. Drag šport je to.
Bicikl....manj kot jurja je brez veze gledat, če kopuješ novga, vsa dodatna oprema....pedali, šuhi, dresi, čelada, števci,...vzdrževanje te kobilice....če dost voziš sploh ni pocen. En par gum 80 eur...5000km so fuč, torej vsako leto gre en komplet, vsako leto menjaš verigo...pa kake špice, zračnce za defekte....zobniki, zajle,...cote so drage kot žafran...
Ne se hecat....dobro, drugo je tisto, če greš v špar po bicikl pa se v kavbojkah peleš enkrat na tedn (polet) po žemlce. Tisto je zastonj ja.
V našem primeru pa še na avto zaradi tega pride marsikakšen kilometer, ko se je treba pripeljat na štartno mesto, kam dlje, pa razni maratoni...
Klinc nič več ni pocen, :mrgreen:

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Napisal/-a ven0m Sr jan 18, 2012 12:40 am

Jeaka je napisal/-a:
zlica22 je napisal/-a:

x2

x3

Material, če dobiš ceneje ga nabaviš sam. Cena 100€ za delo pa je čisto fer (v teh 5ih urah je tudi všteto razdiranje nosa vozila, da se prikopaš do zobatega jermena in jermenice, posledično tudi sestavljanje, kar vzame čas, če ne želiš nepotrebnega dodatnega dela s poškodovanimi karoserijskimi ali mehanskimi deli zato ker si hitel)
Kolikor vem, se pri velikem servisu tudi menjajo vsi filtri in VSE tekočine (antifriz se menja v vsakem primeru, saj ko odstraniš vodno črpalko, hladilna tekočina steče :) )

Samo za info, lasten citat iz druge teme (velik servis + par ostalih stvari za Audi A4 03' 1.9 tdi 96kw) <- račun dodan samo iz namena, da ti pokažem koliko sem jaz odštel za velik servis (nič slabega ni mišljeno s tem)

ven0m je napisal/-a:Ich habe rechnung :D
Čistilec olja 5.4€
Čistilec Zraka 13.6€
Čistilec Goriva 12.3€
Čistilec Klime 9.8€
Črpalka Vode 38.7€
Zobat jermen garnitura 144€
Jermen Micro 8.7€
Jermen Micro 12.9€
Motorno olje 4l 32.4€
Hladilna tekočina 15.9€
*Ležaj natez. 33.3€
*Rolca natez. 47€
Čistilna Sredstva 6€
Zavorne ploščice spredaj (s tipalom debeline) 39.6€
**Pvc matica 3x 1.5€
**Pvc Vijak 0.5€
**žarnica 0.5€
Potrošni mat. 2€
Labour (delo) 100€

Skupaj 524€

*dotrajan glavni napenjalec, ki celoten stane 250€, če se prav spomnim od Jarca
**uničena osvetlitev zadnje tablice

In tudi sam prevozim letno dobre 3-4k km z 8 let starim groskim kolesom (gume so tudi tu nekje :twisted: ) tako, da se da tukaj tudi šparat :D
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr jan 18, 2012 8:23 am

@mišek: Cene ki si jih napisal so popolnoma sprejemljive, časovni okvir 5 ur tudi. Tu ni kaj za komplicirat, če želiš da ti bo avto delal b.p. potem menjaj vse, bo manjši strošek, kot če bo treba kasneje spet kaj podirat in menjat.

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Sr jan 18, 2012 8:30 am

Jaz mislim, da ti je mehanik povedal ceno za veliki servis plus olje in filtri, ker ljudje običajno to naredijo hkrati (no, vsaj jaz). Odkrito mu povej, da ti lahko dele dobiš za toliko keša plus sto evrov njegovo delo, pa boš videl, kaj ti bo rekel.
Protonika ima bullbar.

jason19
Novinec

Napisal/-a jason19 Sr jan 18, 2012 9:15 am

Sam se dal za veliki servis za bencinarja za dele mislim da 150e. Sem več kje vprašal, najceneje sem dobil dele na netu. Za delo si nisem računal,ker sem menjaval sam, vendar več kot 80e za delo ne bi smelo prit.

LP

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr jan 18, 2012 11:28 am

Torej delo je tu nekje. Potem se morem sam z deli zglihat.
Za tist zunanji šponer pa ne vem, kak je zdaj to v navadi preventivno menjat ali se menja ko začne cvilit. To je zunaj, ni treba cele mašine odpirat.
Ostale tekočine, kot sem rekel, ne bom menjaval, ker je bil avto oktobra kupljen in sem dal naredit servis. Menjava olja, mašina+menjalnik, menjava zavornega olja, vsi filtri (olje, zračni, filter klime) svečke, prek garancije so menjal zavorne ploščice. Zdaj se bo pač menjal jermen in kar sodi poleg, ne mislim 5000km po servisu olja menjavat.

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Napisal/-a ven0m Sr jan 18, 2012 3:06 pm

mišek je napisal/-a:Torej delo je tu nekje. Potem se morem sam z deli zglihat.
Za tist zunanji šponer pa ne vem, kak je zdaj to v navadi preventivno menjat ali se menja ko začne cvilit. To je zunaj, ni treba cele mašine odpirat.
Ostale tekočine, kot sem rekel, ne bom menjaval, ker je bil avto oktobra kupljen in sem dal naredit servis. Menjava olja, mašina+menjalnik, menjava zavornega olja, vsi filtri (olje, zračni, filter klime) svečke, prek garancije so menjal zavorne ploščice. Zdaj se bo pač menjal jermen in kar sodi poleg, ne mislim 5000km po servisu olja menjavat.

potem že veš kaj je najbolje za avto :roll:
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Sr jan 18, 2012 5:13 pm

mišek je napisal/-a:Torej delo je tu nekje. Potem se morem sam z deli zglihat.

Hja, jeseni boš pa delal redni servis, ker takrat boš pa moral olje menjat ... A ni vseeno, če to narediš pol leta prej in imaš eno leto mir - glede na prevožene km na leto pride menjava olja na vrsto cirka enkrat na leto. Na koncu ti je strošek isti, le eno komedijo jeseni si prišparaš. Mogoče en pragmatičen pogled na menjavo olja.
Protonika ima bullbar.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr jan 18, 2012 10:29 pm

Pa lepo vas prosim no, od kod vam ideja, da bi po treh, štirih mescih olje menjaval??? To sem naredil novembra, po nakupu avta in tud kilometri so bili taki, da je bilo treba. Zdaj pa dokler ne naredim 20.000km ne mislim olja menjavat, ker je to živa bedarija.
Zdaj se pač razdere kar je treba za menjavo jermenov, zamenja se hladilna tekočina, ki se jo itak ven spusti in je to to. Olje, filtri...se pa pusti pri mir, če je bilo pa pred kratkim menjano. Dobro, zastopil bi, če se to dela kake 3-4 tisoč km pred servisom, če že ravno tako nanese, ampak jaz imam pa sedaj od servisa manj kot 5000km, da bi pa pri taki kilometrini spet delal menjavo....bodimo realni no.

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo Sr jan 18, 2012 10:34 pm

mišek je napisal/-a:Pa lepo vas prosim no, od kod vam ideja, da bi po treh, štirih mescih olje menjaval??? To sem naredil novembra, po nakupu avta in tud kilometri so bili taki, da je bilo treba. Zdaj pa dokler ne naredim 20.000km ne mislim olja menjavat, ker je to živa bedarija.
Zdaj se pač razdere kar je treba za menjavo jermenov, zamenja se hladilna tekočina, ki se jo itak ven spusti in je to to. Olje, filtri...se pa pusti pri mir, če je bilo pa pred kratkim menjano. Dobro, zastopil bi, če se to dela kake 3-4 tisoč km pred servisom, če že ravno tako nanese, ampak jaz imam pa sedaj od servisa manj kot 5000km, da bi pa pri taki kilometrini spet delal menjavo....bodimo realni no.

Jaz sem na popolnoma istem kot ti. Sredi novembra redni servis ter bliža se mi glavni servis konec februarja.
samo meni ni problema dati tistih 50-70€ več za menjavo vseh filtrov ter olja tudi če je pred kratkim bil redni servis.
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če jan 19, 2012 12:29 am

Ja dobro, men se pa to zdi škoda pa tud brez veze, it čist svetlo olje stran zlivat pa bele filtre proč metat.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], megane16v in 12 gostov