215709 je napisal/-a:jaz bi pa tak rekel, če nardiš 20000 kilometrov prej kot v enem letu potem podaljšaj interval. jaz sem se odločil da bom pri svojem avtu tudi ¨podljšal interval¨ zaradi tega razloga ker potem bi moral servis delat na vsake pol leta. v tem času se še filtri sploh ne zapacajo no.. za olje bi pa ni panike ker 5000 km prekoračitve na interval ti ne bo nardil da ti bo razgnal celo mašino. odstopanja obrabe so po mojem mnenju minimalna oz zanamerljiva.
215709 je napisal/-a:no no ni se treba tok razburjat hihi. sem pač podal svoje mnenje in zdej pri svoje avtomobilu nisem imel kakšnih teh tvojih nepredvidenih okvar pa ima čez 200km+.
215709 je napisal/-a:pa lej če ti mislš da je vse občutljivo toliko bolj danes pol zgleda da vsi uni inžinerji so po tvoje neumni in retardirani k predpostavljajo
abbe je napisal/-a:ok.
povej zakaj si ga podalsal? govorimo o menjavi olja in filtra ne zracnega filtra(tm se praviloma manja vsaki 2 servis)
inzinirji nimajo s tem nič.to so marketinške poteze.renault je dal interval na 30.000 da zmede konkurenco,sam zarad tega.a si kdaj vidu kok velik je filter za 1.5dci ali 19 dci.enako velik kot je bil za renault4 (katrco)
malo povprasaj mehanike ki podirajo dcije.nj povejo v kaksnem stanju so ojnicni lezaji.sj ne rabs bit struško da veš da more bit filtr večji(večja površina)da lahko dalj časa filtrira,drugače se zamaši pa se pretok zmanjša.
sploh je pa tezko rečt da kr lahko podalša interval.treba je najprej vedt kje se vozi,kako se vozi,kolh hladnih štartou...sploh pa je najprej treba vedt za ker motor je govora,ker avtor nč tega ni napisal.
lucky_luke je napisal/-a:Motor je 1.6 HDi, 92 KM, olje Total Quartz 9000. Prevoženih 115 tisoč km, večinoma relacijsko.
lucky_luke je napisal/-a:Povedano drugače, če motorni sklop naredi 20.000 km v 12 mesecih ali pa isto razdaljo v 16 mesecih, je razlika v obrabi/mazalnih sposobnostih majhna, predvidevam...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov