Nasveti in napotki ter povpraševanja...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Focus 1.8 tdci mrzel vžig

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 27, 2012 6:55 pm

Pozdravljeni.

Moj focus zjutri, če je mrzlo ful nemirno laufa ko ga vžgem, kot, da bi laufal po treh cilindrih obenem pa ful kadi....to traja par sekund, potem je normalno, pojavlja se pa tudi samo ko je zelo mrzlo ( okoli -10 ), okoli 0 se to NE dogaja.

Kdo ve kaj bi lahko bilo?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Re: Focus 1.8 tdci mrzel vžig

Napisal/-a Kegl Pe jan 27, 2012 6:58 pm

vrjetno je samo PREmrzlo...pr mojmu je blo isto, ko sm mel dizlaša. a ti kadi belo-modro? ker meni je, ampak to je blo par sekund ko ga zalaufaš, pa baje nej nebi blo nič

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 27, 2012 7:04 pm

Ja, tak ko star tovornjak kadi :mrgreen: , sam tvoj je mel 240kkm moj jih nima še niti 90kkm :mrgreen: .

Pa na astri, ki je bila tudi dizel, se to ni nikoli dogajalo.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Pe jan 27, 2012 7:07 pm

maniaxxx je napisal/-a:Ja, tak ko star tovornjak kadi :mrgreen: , sam tvoj je mel 240kkm moj jih nima še niti 90kkm :mrgreen: .

pozanimi se še enkrat :mrgreen:

je pa res, da so mi rekli da je tut zarad kilometrine to normalno.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 27, 2012 7:09 pm

Kegl je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Ja, tak ko star tovornjak kadi :mrgreen: , sam tvoj je mel 240kkm moj jih nima še niti 90kkm :mrgreen: .

pozanimi se še enkrat :mrgreen:

je pa res, da so mi rekli da je tut zarad kilometrine to normalno.

kilometri so 100% realni, avto je bil prej od znanca, tako, da tu ni dileme. Ma še kdo kako idejo ali celo podoben primer?

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Pe jan 27, 2012 7:14 pm

Pozdravljen!

Jaz bi prvo preveril grelne svečke. Težko ti bo začel vžigat šele, ko ti bodo nehale delovati vsaj tri ali pa celo vse štiri. Kadi pa nihajo obrati pa že, ko je ena ali dve zanič. Govorim iz lastnih izkušenj. Aja pa original so Beru svečke, če bo potreba menjati. So pa ene izmed dražjih, jaz sem dal slabih 70 evrov za vse štiri. ;)
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 27, 2012 7:16 pm

noj je napisal/-a:Pozdravljen!

Jaz bi prvo preveril grelne svečke. Težko ti bo začel vžigat šele, ko ti bodo nehale delovati vsaj tri ali pa celo vse štiri. Kadi pa nihajo obrati pa že, ko je ena ali dve zanič. Govorim iz lastnih izkušenj. Aja pa original so Beru svečke, če bo potreba menjati. So pa ene izmed dražjih, jaz sem dal slabih 70 evrov za vse štiri. ;)

Hvala za odgovor. Kako naj preverim grelne svečke? Bo tester pokazal to?

noj
Novinec

Napisal/-a noj Pe jan 27, 2012 7:21 pm

Evo je glih v sosednji temi kolega @sebaveh lepo opisal: viewtopic.php?f=6&t=89572&p=1501053, drugače pa bo tudi tester to pokazal, vendar je to dražja varijanta.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe jan 27, 2012 7:22 pm

maniaxxx je napisal/-a:

Mogoče, mogoče ne....Vsekakor pa bo dober mehanik to znal preverit. So pa to tipični znaki odpovedi ene ali več grelnih svečk...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 27, 2012 7:23 pm

lisko je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

Mogoče, mogoče ne....Vsekakor pa bo dober mehanik to znal preverit. So pa to tipični znaki odpovedi ene ali več grelnih svečk...

Hvala, jutri grem k mehaniku, da zrihtam hudiča :mrgreen:

@noj, hvala tudi tebi za odgovor

noj
Novinec

Napisal/-a noj Pe jan 27, 2012 7:25 pm

Malenkost. Pa sporoči, kaj si uredil. Upam, da sem ti kaj pomagal.

Lp Jan

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 27, 2012 8:15 pm

noj je napisal/-a:Malenkost. Pa sporoči, kaj si uredil. Upam, da sem ti kaj pomagal.

Lp Jan
Bom vidu če bo res to, ne vem kak sam nisem sploh pomislil da bi lahko bile grelne svečke, se vidi, da nisem do zdaj še nikoli nič menjal večjega na nobenem avtu :mrgreen: .

Glede na to, da imaš sam 1.8 tdci-ja, kok maš kaj prevoženih? Si mel kakšne večje težave?

noj
Novinec

Napisal/-a noj Pe jan 27, 2012 9:14 pm

Sam bom v naslednjih dneh obrnil 180kkm.
Do 100kkm samo olje in filtri, pri 100kkm menjane vse ploščice (70 evrov original), ter termostat (okvara-menjano še v garanciji). Pri 140kkm menjava vztrajnika, ter posledično še sklopke (tu predvsem krivim prejšnjega lastnika in pa tudi dvomasne vztrajnike Luk). Menjal za Sachs-ov komplet (700 evrov), ter napravil še velik servis. Nato pri 175kkm menjava cevi turbine (70 evrov original) in pa amortizerji Sachs advantage (240evrov), ter ogrevalne svečke (original 70 evrov).
Z avtomobilom sem zadovoljen in bo ostal pri hiši še naslednjih 200kkm, potem bomo pa videli... :D =P

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 27, 2012 9:22 pm

noj je napisal/-a:Sam bom v naslednjih dneh obrnil 180kkm.
Do 100kkm samo olje in filtri, pri 100kkm menjane vse ploščice (70 evrov original), ter termostat (okvara-menjano še v garanciji). Pri 140kkm menjava vztrajnika, ter posledično še sklopke (tu predvsem krivim prejšnjega lastnika in pa tudi dvomasne vztrajnike Luk). Menjal za Sachs-ov komplet (700 evrov), ter napravil še velik servis. Nato pri 175kkm menjava cevi turbine (70 evrov original) in pa amortizerji Sachs advantage (240evrov), ter ogrevalne svečke (original 70 evrov).
Z avtomobilom sem zadovoljen in bo ostal pri hiši še naslednjih 200kkm, potem bomo pa videli... :D =P

Pol ga boš pa lahk prtisnu k bo ulaufan :lol:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe jan 27, 2012 11:05 pm

Ga še nisem vidu forda na katerem bi tester pokazal na hin grelne svečke.
Test je preprost:
Odmontiraš svečko ven, jo priklopiš direkt na akumulator in če cela ne zažari v 2-3 sekundah,je zanič. Če zažari samo konica, jo lahko vržeš v smeti.
(pri tem motorju je tako, da predgretje traja le 6 sekund. Če grelna svečka ne deluje brezhibno, bo hladen vžig nekje približno enak vžigu brez grelnih svečk).
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Pe jan 27, 2012 11:46 pm

@noj: kako se je slišalo ko je vztrajnik šel k koncu? Pri mojem se sliši en tak ropot kadar je avto v leru. Ko pritisnem sklopko pa neha. Avto ima samo 60k...

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So jan 28, 2012 11:02 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Ga še nisem vidu forda na katerem bi tester pokazal na hin grelne svečke.
Test je preprost:
Odmontiraš svečko ven, jo priklopiš direkt na akumulator in če cela ne zažari v 2-3 sekundah,je zanič. Če zažari samo konica, jo lahko vržeš v smeti.
(pri tem motorju je tako, da predgretje traja le 6 sekund. Če grelna svečka ne deluje brezhibno, bo hladen vžig nekje približno enak vžigu brez grelnih svečk).

Ka ta ford je povsod malo poseben? Se vid da je američan :mrgreen:

Pa ko smo že pri fordu, kdaj je najbolj merit olje, ko je čist hladen al par minut po tem ko ga ugasneš?

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a combe So jan 28, 2012 12:48 pm

S-max 1.8 tdci, imel enake simptome, težko vžgal, kadil, tresel ko je vžgal,... zamenjal vse štiri svečke (tri od štirih niso sploh zažarele ko smo jih probal), zdaj pa pri -10 vžge kot nov hehe... Preden sem zamenjal, se mi je zdelo, kot da avto nima zauga (lahko da ga res nima oops )in da se prav matra ko je vžgal, ampak zdaj lepo mirno zalaufa na dobrih 1000 obratov, potem pa lepo počasi obrati padajo na normalno, kot pri bencinarju z zaugom... Vglavnem, mislim da so tudi pri tebi svečke zanič...

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So jan 28, 2012 12:51 pm

combe je napisal/-a:S-max 1.8 tdci, imel enake simptome, težko vžgal, kadil, tresel ko je vžgal,... zamenjal vse štiri svečke (tri od štirih niso sploh zažarele ko smo jih probal), zdaj pa pri -10 vžge kot nov hehe... Preden sem zamenjal, se mi je zdelo, kot da avto nima zauga (lahko da ga res nima oops )in da se prav matra ko je vžgal, ampak zdaj lepo mirno zalaufa na dobrih 1000 obratov, potem pa lepo počasi obrati padajo na normalno, kot pri bencinarju z zaugom... Vglavnem, mislim da so tudi pri tebi svečke zanič...

Evo točno tako se obnaša moj bogi fordek....no v ponedeljek grem na servis ker mi danes ni uspelo menjat svečke, pol pa gasa naprej :mrgreen:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jan 28, 2012 1:05 pm

maniaxxx je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Ga še nisem vidu forda na katerem bi tester pokazal na hin grelne svečke.
Test je preprost:

Ka ta ford je povsod malo poseben? Se vid da je američan :mrgreen:

Pa ko smo že pri fordu, kdaj je najbolj merit olje, ko je čist hladen al par minut po tem ko ga ugasneš?

Ja, se vidi da je amerikanc. Če bi bil rus, bi predgretje delovalo cel dan :P:P
p.s.: Pri -20 stopinjah se čas predgretja podaljša na cca. 25 sekund in deluje še neki kratek čas po zagonu motorja.

Lahko meriš par minut po tem, ko ugasneš motor, najbolj ziher pa je ko je motor hladen.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov