Nasveti in napotki ter povpraševanja...

rajmondo
Nov uporabnik

menjava sklopke na ford c max

Napisal/-a rajmondo Po jan 30, 2012 10:08 pm

Pozdravljeni.
Zanima me koliko pride material+delo pri menjavi sklopke.Avto ima prevoženih 50.000 km predvsem mestna vožnja.
lep pozdrav.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: menjava sklopke na ford c max

Napisal/-a abbe Po jan 30, 2012 10:25 pm

1500 eurou
Ni vse res kar napišem

rajmondo
Nov uporabnik

Napisal/-a rajmondo Po jan 30, 2012 10:29 pm

zakaj pa 1500 evrov ni to preveč.

rajmondo
Nov uporabnik

Napisal/-a rajmondo Po jan 30, 2012 10:31 pm

rajmondo je napisal/-a:zakaj pa 1500 evrov ni to preveč.

tvoj stavek na koncu ni vse kaj napišem je res?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po jan 30, 2012 10:39 pm

seveda ni prevec.
tocn tok je na uradnem servisu kjer menjajo se vztrajnik...
point mojga posta je tole
NAPIS KER C-MAX JE KER MOTOR MAS NOTR,A BI RD ORGINAL ROBO AL PONAREDEK,KER PONAREDEK TADRAG AL TAPOCEN!!!BO MENJAL POPOLDANC AL NEURADEN SERVIA AL URADEN SERVIS....
NAUCTE SE ZE ENKRAT DAJAT PODATKE OD VOZIL KO SPRASUJETE ZA TAKE STVARI
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 30, 2012 10:42 pm

rajmondo je napisal/-a:Pozdravljeni.
Zanima me koliko pride material+delo pri menjavi sklopke.Avto ima prevoženih 50.000 km predvsem mestna vožnja.
lep pozdrav.

Podobno kot za Focusa s 150.000 prevoženimi km predvsem avtoceste! :cry
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Po jan 30, 2012 10:47 pm

hja.. sklopka+vztrajnik okoli 600€+ delo... Res bi blo dobro vedeti za kateri motor se gre, da ne bomo brcali v temo.

rajmondo
Nov uporabnik

Napisal/-a rajmondo Po jan 30, 2012 10:52 pm

zlica22 je napisal/-a:hja.. sklopka+vztrajnik okoli 600€+ delo... Res bi blo dobro vedeti za kateri motor se gre, da ne bomo brcali v temo.

MOTOR1,6,BENCINC,74 KW se mora vstrajnik menjat pri omenjenih km.'?

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

Napisal/-a no-body Po jan 30, 2012 10:53 pm

ne če ni zjeban

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po jan 30, 2012 10:54 pm

rajmondo je napisal/-a:
zlica22 je napisal/-a:hja.. sklopka+vztrajnik okoli 600€+ delo... Res bi blo dobro vedeti za kateri motor se gre, da ne bomo brcali v temo.

MOTOR1,6,BENCINC,74 KW se mora vstrajnik menjat pri omenjenih km.'?

ni treba menjat vztrajnika.sam na uradnem bi ti ga ker je priporocljivo ga.kao
je pa res da ce si sklopko v 50.000 unicu zna tut z njim kj bit narobe,seveda ce je dvomasen
Ni vse res kar napišem

rajmondo
Nov uporabnik

Napisal/-a rajmondo Po jan 30, 2012 11:06 pm

Malo še pojasnila.
menjano že hidravlični cilinder in je bilo stanje en mesec dobro.Zdaj pa se zatika pri menjavi brzin.Se lahko vozim samo je
potrebno sklopko pred vsako menjavo iz večje v manjšo brzino napumpat da se odzrači. Bomo pogledali jutri pri mojem
mehaniku.Upam da spet ni šel hidravlični cilinder.Prejšni originalni je bil masten in je spustil olje.
Moje povpraševanje je bilo samo informacijsko ,sezahvaljujem vsem za odgovore posebaj pa uporabnikuABBE.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po jan 30, 2012 11:10 pm

ja ce mores pumpat poj ni sklopka,poj je al glavni al pa pomozni cilinder,al pa ni dobr odzračen blo ko se je menjal..
Ni vse res kar napišem

rajmondo
Nov uporabnik

Napisal/-a rajmondo Po jan 30, 2012 11:16 pm

abbe je napisal/-a:ja ce mores pumpat poj ni sklopka,poj je al glavni al pa pomozni cilinder,al pa ni dobr odzračen blo ko se je menjal..

NIČ TI NE POMAGA ODZRAČEVANJE ČE OLJE ODTEKA.REZERVAR JE CENTRALNI.NEKAJ ČASA DRŽI PL PA ISTO.
CILINDRA STA DVA.EDN JE POD PEDALOM SKOPKE V VOZILU TA JE SPUŠČAL ,DRUGI PA JE V SKLOPKI OK.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po jan 30, 2012 11:24 pm

Pozdravljeni

Preverite kateri cilinder vam pušča, zamenjajte tesnila in se veselo vozite naprej. Pri teh kilometrih je skoraj nemogoče, da je sklopka uničena ( razen če je na vozilu plug ). V koliko nameravate kupiti kakšno cenejšo varianto cilindra ( ponaredek ), pa ga pred montažo namažite z Ate mastjo in preverite kvaliteto tesnil.

lep pozdrav

PS

Vam je uporabnik @abbe podal pravilni odgovor, največkrat je lahko vzrok pumpanja stopalke, ker je v sistemu zrak. V koliko bi že v prvem postu napisali, da je bil že opravljen poseg na cilindrih.........................bi bili odgovori drugačni.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To jan 31, 2012 8:43 am

abbe je napisal/-a:ja ce mores pumpat poj ni sklopka,poj je al glavni al pa pomozni cilinder,al pa ni dobr odzračen blo ko se je menjal..

x2

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jan 31, 2012 11:54 am

rajmondo je napisal/-a:

NIČ TI NE POMAGA ODZRAČEVANJE ČE OLJE ODTEKA.REZERVAR JE CENTRALNI.NEKAJ ČASA DRŽI PL PA ISTO.
CILINDRA STA DVA.EDN JE POD PEDALOM SKOPKE V VOZILU TA JE SPUŠČAL ,DRUGI PA JE V SKLOPKI OK.

Naslednjič, preden se spraviš kričat, raje preveri, kje spušča. Očitno je en model (tisti,ki je menjal cilinder) ali pozabil dobro priviti odzračevalni vijak na cilindru sklopke (na menjalniku), ali pa je bolj slabo nastavil cevi na cilinder.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

rajmondo
Nov uporabnik

Napisal/-a rajmondo To jan 31, 2012 10:45 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
rajmondo je napisal/-a:

Naslednjič, preden se spraviš kričat, raje preveri, kje spušča. Očitno je en model (tisti,ki je menjal cilinder) ali pozabil dobro priviti odzračevalni vijak na cilindru sklopke (na menjalniku), ali pa je bolj slabo nastavil cevi na cilinder.

SPOŠTOVANI KOLEGA

Ne reče se in misli da se kriči.Forum je za pogovor.Moraš ločit da niso vsi na forumu doktorji avtomehanike zato razumi vprašanja in se probaj umirjeno pogovarjat.Želim vsem še enkrat hvala za korektne odgovore.Drugim pa malo trenga spoštovanja.Pa lep pozdrav in malo težav pri uporabi vozil.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jan 31, 2012 11:10 pm

rajmondo je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:
rajmondo je napisal/-a:

SPOŠTOVANI KOLEGA

Ne reče se in misli da se kriči.Forum je za pogovor.Moraš ločit da niso vsi na forumu doktorji avtomehanike zato razumi vprašanja in se probaj umirjeno pogovarjat.Želim vsem še enkrat hvala za korektne odgovore.Drugim pa malo trenga spoštovanja.Pa lep pozdrav in malo težav pri uporabi vozil.

Spoštovani kolega!

Preden v bodoče napišeš neumnost, ti dobronamerno svetujem, da prebereš pravilnik foruma, natančneje točko 3.4:

3.4 - pisanje z VELIKIMI ČRKAMI se smatra kot prekomerno povzdigovanje glasu (kričanje), za normalno komunikacijo morate uporabiti male črke, za velike črke dobite opozorilo.

In še povezava do pravilnika:
viewtopic.php?f=2&t=24649

Lep pozdrav in fajn zrihtaj forda.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To jan 31, 2012 11:31 pm

rajmondo je napisal/-a:

jst sm tok sklopk pa cilindrou zamenjal pa odzracu da jh ti vs svoj zivljenje nebos tok vidu,tko da mene ne rabis ucit kaj je kje pa kako deluje
Ni vse res kar napišem

rajmondo
Nov uporabnik

Napisal/-a rajmondo Sr feb 01, 2012 9:05 am

abbe je napisal/-a:
rajmondo je napisal/-a:

jst sm tok sklopk pa cilindrou zamenjal pa odzracu da jh ti vs svoj zivljenje nebos tok vidu,tko da mene ne rabis ucit kaj je kje pa kako deluje

Se zahvaljujem za tvoje odgovore,ostani v cvetju ne se sekirat lep pozdrav
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov