Napisal/-a Nejko87 Sr mar 21, 2012 3:06 pm
C8, 2004, 2.2hdi
Avto je bil rahlo karamboliran, vendar normalno vozen. Po enem mesecu sem ga vžgal in zapeljal v delavnico. (Temperatura zunaj prvič pod lediščem odkar sem ga imel.) Avto je normalno vžgal. Po pregledu karoserije sem opazil puščanje nafte, kateri nisem posvečal pozornosti. Avto sem spet zapeljal ven na mraz.
Po enem tednu, ko sem izbrskal vse karoserijske kose, sem avto ponovno hotel zapeljati v delavnico, vendar ni vžgal. Po pregledu sem ugotovil da nafta pušča na pumpi (na pokrovčku pri strani na pumpi). Mislil sem da avto pač nima pritiska nafte, tako da sem naredil "svoje" označbe na zobatem jermenu (jermenica odmične in glavna jermenica) Pumpo sem dal obnoviti. Po obnovi sem vse skupaj zložil skupaj na "moje" označbe pri zobatem jermenu. Avto še vedno ni vžgal. Najdem kolega, da mi ga je priklopil na tester. Pokazalo je napako da nista usklajena zgornji in spodnji senzor pozicije motorja. Avto ponovno podrem in vidim, da glede na original fazo motorja, da so moje označbe (faljene) za 2 zoba. Dam v tovarniško fazo motorja in avto vžge. Po štirih cilindrih za 3 sekunde, nato začne laufati po treh (ali celo dveh) Če ga spraviš nad 2200 obratov pa čudežno dela kot urica. Sem mislil da je zrak v napeljavi do šob. Po 10km vožnje Še vedno isto. Avto teče nad 2200 obrati kot nov. Vžge normalno po štirih, za 3 sekunde, potem teče po 3h ali 2h do 2200obratov. nato pa spet normalno.OK. sumim šobe, zmečem šobe ven, jih dam stestirat in so vse ok. Zmontiram vse skupaj nazaj... Še vedno isto. (PS: ko laufa po 3h ali 2h kadi ker vbrizg nafte dela)
Kakšna ideja?
Ali je možno...
V nafti je bila voda, prišla je v pumpo, pumpa je zmrznila, zato je začela puščati. Ko je ponovno zmrznila in pri naslednjem vžigu je jermen preskočil za 2 zoba, ravno toliko, da so ventili minimalno krivi. Zato vžge po štirih (ker ni treba take kompresije, ker svečke pogrejejo) Nad 2200 obratov pa kompresija enostavno nima več časa da bi ušla mimo.
Na vrhu so baje lomljive klackalice (varnost) vendar če bi se skrivile, polomile bi bil ventil večino časa čisto zaprt, in ne bi moglo takole srati??
Prosim za mnenja, preden dam drejati slepo šobo za meritev kompresije.
PS: glave ne dobim dol, brez da bi motor vzel ven.. tako da to mi zaenkrat ne diši.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....