Energetik81 je napisal/-a:Meni se zdi zadeva totalno nelogična, ravno obratno bi moralo biti. Ne vem kateri tatič ti bi uspel pri vožnji nad 20km/h odpreti vrata. Torej vrata bi se morala avtomatsko zaklenit ravno pri mirovanju ali vožnji z manj kot recimo 20km/h, pri višjih hitrostih pa odklenit.
No, jaz itak sam zaklenem vrata, če se vozim v gužvi po mestu. Se mi je že zgodilo, da so mi trkali po šipi. In če maš kakšno torbo na zadnjem sedežu, ti jo izmaknejo še preden se zaveš.
cruiser1 je napisal/-a:Kaj naj bi bil sploh prvotno namen aut. zaklepanja vrat? Kakšna je obrazložitev s strani proizvajalcev? Ena stvar je, da ti na primer na semaforju nepovabljen osebek ne more priti v avto. Je še kakšen drug namen?
bedolin je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:Kaj naj bi bil sploh prvotno namen aut. zaklepanja vrat? Kakšna je obrazložitev s strani proizvajalcev? Ena stvar je, da ti na primer na semaforju nepovabljen osebek ne more priti v avto. Je še kakšen drug namen?
Varnost samih potnikov v avtomobilu. Predvsem mlajših otrok.
Lp
Za otroke imaš na robu zadnjih vrat zatiče, ki jih premakneš v "lock" in jih potem od znotraj ne morejo odpreti. No, vsaj Hyundai ima to, že od Ponyja naprej.blazkom je napisal/-a:In to niti ne pomaga pri otocih, saj naprimer novi rijo lahko vrata odkleneš s potegom kljuke zadaj, sicer 2x ampak sej Otroc to počnejo.
Energetik81 je napisal/-a:Za otroke imaš na robu zadnjih vrat zatiče, ki jih premakneš v "lock" in jih potem od znotraj ne morejo odpreti. No, vsaj Hyundai ima to, že od Ponyja naprej.blazkom je napisal/-a:In to niti ne pomaga pri otocih, saj naprimer novi rijo lahko vrata odkleneš s potegom kljuke zadaj, sicer 2x ampak sej Otroc to počnejo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov