Nasveti in napotki ter povpraševanja...

radler
Nov uporabnik

težave z mojim bmwjem

Napisal/-a radler Ne jun 17, 2012 3:33 pm

lep pozdrav

sem rado prihajam iz okolice celja, januarja sem kupil e46 320d, 2. lastnik, avto je zgledal čudovito, nakup sem opravil ob pregledu dveh ljubiteljev in strokovnjakov bmwja, vsi so mi zatrjevali da je avto top buy, po enem tednu so se začele težave: pri 160kkm mi je shodil menjalnik, nato mi je polomilo sesalno loputo in s tem razbilo cilinder, šipedah je začel puščati, menjal sem psrednji roki, pokvarjeno centralno zaklepanje, crknila vodna pumpa in termostat, abs senzor, na armaturki sem imel novo leto, brisalci so se sami prižigali, senzor za količno olja je šel, menjal sem sklopko, že od začetka je čudno prijemala, alteranator 2x, na obeh vratih motorčka za šipe, novi diski, , levo spredaj ležaj in še polno malenkosti.
od januarja me je avto koštal 4700e, torej več koliko sem zanj odštel in še vedno ni vredu, sumim da ima prevrtene kilometre, ko je ogret na 70-90 stopinj ima veliko pomanjakanje moči, nato ko se greje gre nekako normlano, pri pospeševanju trese volan in kadi modro, po pravici povedano ne upam jit z njim na morje.
sedaj me pa zanima kaj bi vi storili na mojem mestu, a naj avto prodam a še vložim vanj par jurčkov , mogoče bo dovolj in mi bo služil nekaj let?
jezen sem na vse najbol pa nase, avto sem kupil po svetovanju ljudi, ki naj bi se spoznali na zadeve, zato ga sam sploh nisem preveč testiral in preverjal.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: težave z mojim bmwjem

Napisal/-a adis Ne jun 17, 2012 3:42 pm

razlog za moder dim bo olje...nekje ti ga "kuri".

ali so šli batni obročki ali pa je "fuč" turbina. daj to pregledat, kar je v povezavi z zmanjšano močjo motorja.

radler
Nov uporabnik

Napisal/-a radler Ne jun 17, 2012 3:45 pm

za to je potrebno odpreti motor? koliko pa stane tako popravilo ali pa menjava turbine?
avto ima trenutno nekaj čez 170 tisoč, ali je normalno da gre turbina pri teh kilometrih

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Ne jun 17, 2012 3:52 pm

radler je napisal/-a:za to je potrebno odpreti motor? koliko pa stane tako popravilo ali pa menjava turbine?
avto ima trenutno nekaj čez 170 tisoč, ali je normalno da gre turbina pri teh kilometrih

Avto ima verjetno veliko čez 170k km. Če bi jih imel le toliko, vseh teh težav ne bi bilo.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne jun 17, 2012 3:53 pm

Pozdravljeni

V večini primerov se lahko to vse preveri brez podiranja motorja, vsaj do te mere, da se lahko 100% pove, da je del okvarjen.
Osebno bi vozilo priključil na namenski tester in preveril dejanske kilometre, ki so shranjeni v računalniku, v koliko se ugotovi da so prevrteni...............se vozilo vrne in zahteva povračilo kupnine in vračilo stroškov, ki so nastali pri vozilu ( seveda pa je potrebno upoštevati, v koliko so bili kilometri vrteni z namenskim testerjem........................v takšnem primeru se ne vidi nič ).

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

radler
Nov uporabnik

Napisal/-a radler Ne jun 17, 2012 3:56 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

V večini primerov se lahko to vse preveri brez podiranja motorja, vsaj do te mere, da se lahko 100% pove, da je del okvarjen.
Osebno bi vozilo priključil na namenski tester in preveril dejanske kilometre, ki so shranjeni v računalniku, v koliko se ugotovi da so prevrteni...............se vozilo vrne in zahteva povračilo kupnine in vračilo stroškov, ki so nastali pri vozilu ( seveda pa je potrebno upoštevati, v koliko so bili kilometri vrteni z namenskim testerjem........................v takšnem primeru se ne vidi nič ).

Lep pozdrav

lahko malo več poveš? ker avto je bil kupljen pred pol leta, je še vedno možnost vrnitve?
ker enostavno nimam več živcev se ukvarjat s tem jajci, prej sem vozil 15let vwje in nikoli nobenih problemov

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Kraj: Hrušica

Napisal/-a xsAMOR Ne jun 17, 2012 4:02 pm

Lep pozdrav ter dobrodosel!

Huh, se kar spomnim ko sem sam bil sluga svojemu avtu, kateremu stroski niso videli konca..Sele ko sem odnehal vlagati vanj, prodal pod ceno, kupil skatlo brez klime, kakrsnekoli elektronike in dodatkov sem si rekel: nikoli vec! Verjetno je bil tvoj avto "poflikan" pred prodajo. Upam da v ozadju niso bili kaki tihi dogovori med prodajalcem in tvojima dvema strokovnjakoma ter poznavalcema.

Vse kar lahko recem je to, da vprasanje koliko je zaj teh "se par jurckov", mislim pa da cetudi vse porihtas, te bo avto ze minil - kar te je verjetno ze sedaj! Naucil pa si se da ne bos vec slepo zaupal ljudem, hitro se obrne postene ljudi. Ce bi bile okvare v sklopu "potrosnega materiala" se ne recem, kaj izrednega tudi pride, samo ne pa tako kot pri tebi v tako kratkem casu.

Mogoce bi ga peljal na AMZS-jev pregled, ki stane cca 90 eur kolikor se spomnim iz debat po forumih, da bi dejansko imel realno sliko kaj je z avtomobilom (sicer ne vem kako detajlno pregledajo vozilo) in ko bi dobil spisek v roke, bi se lazje odlocil kako naprej. Pred nakupom naslednjega avtomobila pa se lahko posluzis iste metode AMZS-jevega pregleda, kateri je bolj objektiven kot "videno-kupljeno".

Zelim ti da srecno razrezis problem, da bos imel mirno glavo!

LP

radler
Nov uporabnik

Napisal/-a radler Ne jun 17, 2012 4:07 pm

xsAMOR je napisal/-a:Lep pozdrav ter dobrodosel!

Huh, se kar spomnim ko sem sam bil sluga svojemu avtu, kateremu stroski niso videli konca..Sele ko sem odnehal vlagati vanj, prodal pod ceno, kupil skatlo brez klime, kakrsnekoli elektronike in dodatkov sem si rekel: nikoli vec! Verjetno je bil tvoj avto "poflikan" pred prodajo. Upam da v ozadju niso bili kaki tihi dogovori med prodajalcem in tvojima dvema strokovnjakoma ter poznavalcema.

Vse kar lahko recem je to, da vprasanje koliko je zaj teh "se par jurckov", mislim pa da cetudi vse porihtas, te bo avto ze minil - kar te je verjetno ze sedaj! Naucil pa si se da ne bos vec slepo zaupal ljudem, hitro se obrne postene ljudi. Ce bi bile okvare v sklopu "potrosnega materiala" se ne recem, kaj izrednega tudi pride, samo ne pa tako kot pri tebi v tako kratkem casu.

Mogoce bi ga peljal na AMZS-jev pregled, ki stane cca 90 eur kolikor se spomnim iz debat po forumih, da bi dejansko imel realno sliko kaj je z avtomobilom (sicer ne vem kako detajlno pregledajo vozilo) in ko bi dobil spisek v roke, bi se lazje odlocil kako naprej. Pred nakupom naslednjega avtomobila pa se lahko posluzis iste metode AMZS-jevega pregleda, kateri je bolj objektiven kot "videno-kupljeno".

Zelim ti da srecno razrezis problem, da bos imel mirno glavo!

LP

ja je bila draga šola, sicer se je zadeva začela na bmw forumu, kjer sem se zanimal za avto od forumaša, dobil se same pozitivna mnenja, ko se za nazaj začel pisati težave in se je zadeva obrnila in sedaj so me izključili, o imenih in več pa ne bi.
resno razmišljam pa da bi avto prodal za par jurjov, ker vidim da ne bo ne konca ne kraja.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne jun 17, 2012 5:50 pm

radler je napisal/-a:
Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Lep pozdrav

lahko malo več poveš? ker avto je bil kupljen pred pol leta, je še vedno možnost vrnitve?
ker enostavno nimam več živcev se ukvarjat s tem jajci, prej sem vozil 15let vwje in nikoli nobenih problemov

imate ZS
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

stig
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a stig Ne jun 17, 2012 8:55 pm

sesalna lupota je pr teh avtih serijska napaka

radler
Nov uporabnik

Napisal/-a radler Ne jun 17, 2012 9:03 pm

stig je napisal/-a:sesalna lupota je pr teh avtih serijska napaka

pred nakupom me ni nihče opozoril

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne jun 17, 2012 9:03 pm

Lep pozdrav!

Torej, prvo kot prvo, te vaše "strokovnjake" kateri so pol kurca vredni sunite v rit, kateri so v tem šrotu vidli top buy, ker takšen šrot še lahko kupi 10 letni otrok kateri ne zna niti vozila vžgat.

drugo kot drugo, pa sem mnenja, da se je v vozilo vložilo že dosti denarja in bi bilo sedaj noro prodajat. Najde se naj pravi mehanik (ne ti vaši kolegi) in se naj avto zrihta. Ker vložek v avto je bil previsok da je še smoterna menjava. Zakaj? Ker se bo kupo spet rabljen avto na katerem bo bilo 100% spet kaj za zamenjat, če ne druga bremze itd.

Moje mnenje: avto obdržat, najti zanesljivega serviserja, porihtat pa vozit.

Kar se tiče nekih vrnitev avta in vrnitev kupnine pa bom tako rekel. VIDENO --> KUPLJENO! Razen če je bil prodajalec avtohiša. Privat nekomu hodit nazaj, da je prodal šrot nima smisla, razen če še kdo hoče met plavo oko ali pa zlomljeno čeljust. Tako kot pa sem že takoj rekel, te vaše "strokovnjake" kolege pa v rit sunit, drugič pa raje kaj € zraven dat, kupit novega clia in se vozit boljše kot pa v starem zgonjenem bmw-ju, kateri več stoji kot pa je na cesti. Iskreno.

Lp
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Modelar
Novinec

Napisal/-a Modelar Ne jun 17, 2012 9:10 pm

Jutri takoj avto na prikolico pa h Podlesniku. Nimaš kaj bmwja drugam vozit.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne jun 17, 2012 9:13 pm

Modelar je napisal/-a:Jutri takoj avto na prikolico pa h Podlesniku. Nimaš kaj bmwja drugam vozit.

Slika

nisem vedo da Podlesnik tudi bmw-je popravlja, dosedaj sem samo po tlakovce pa robnike šel k njemu. Povej človeku kaj več, kdo je ta Podlesnik, tudi kdo drug na tem forumu ki fura bimmera bi bil vrjetno hvaležen tega info :roll:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Modelar
Novinec

Napisal/-a Modelar Ne jun 17, 2012 9:18 pm

Tisto je bil sarkazem. Če boš vprašal kakega pravega bmwjaša ti bo rekel, da je Podlesnik edini pravi mehanik za bmw-je pri nas.

Šele zdaj vidim... Pa ne moreš avta kupit od tipa iz bmw-foruma kjer jih 3/4 vrti kilometre no... :lol: Pol ti pa v oglas napiše realni kilometri(cifre seveda ni nikjer), ljubiteljsko vzdrževan, odlično ohranjen. :?

Uporabniški avatar
bedolin
Novinec

Napisal/-a bedolin Ne jun 17, 2012 9:45 pm

Seveda se ne kupuje avtomobil z bmw foruma, to je bila že prva napaka. Kupi se že testiranega bmwja iz avto.net http://www.youtube.com/watch?v=ZANldGAddJM
:tomidelej:

lp

radler
Nov uporabnik

Napisal/-a radler Ne jun 17, 2012 9:47 pm

Modelar je napisal/-a:Tisto je bil sarkazem. Če boš vprašal kakega pravega bmwjaša ti bo rekel, da je Podlesnik edini pravi mehanik za bmw-je pri nas.

Šele zdaj vidim... Pa ne moreš avta kupit od tipa iz bmw-foruma kjer jih 3/4 vrti kilometre no... :lol: Pol ti pa v oglas napiše realni kilometri(cifre seveda ni nikjer), ljubiteljsko vzdrževan, odlično ohranjen. :?

a si ti mel tudi slabe izkušnje z avti iz foruma?

Modelar
Novinec

Napisal/-a Modelar Ne jun 17, 2012 9:50 pm

Ne samo malo sledim forum pa vem, da so jih že ene par razkrinkali, ko so vrteli kilometre po oglasih pa so lagali, da so kilometri realni in podobno.

Ne bi kupil bmw-ja pa če je nevem kaj. Ta BMW skupnost je strašljiva... Tako koncentracijo budal na enem mestu težko najdeš še kje drugje.

Uporabniški avatar
TheZero
Nov uporabnik

Napisal/-a TheZero Ne jun 17, 2012 10:05 pm

Če boš kupoval BMW-ja, se o tem posvetuj vsepovsod prej, kot na njihovem forumu :mrgreen: .

Že dolgo spremljam njihov forum in se včasih kar paše malo nasmejati, moram rečti. Večina jih misli, da so vsaj inštruktorji voznikov F1, če ne že kaj več. Da o raznih debatah o prevrtavanju kilometrov, itd., niti ne govorimo. Pazi tudi, da kdaj kakšne hibe BMW-jev ne izpostaviš tam, ker boš v banovcih hitreje, kot kdorkoli drug.

Enkrat se spomnim tudi, kako so tile "poznavalci" risali vozne linije na dirkališčih lol, tisto je bilo smeha. Samo jebat ga, če potem ne veš ali trollajo ali so dejansko prehlajeni v glavo :lol: .

Drugače pa upam, da zrihtaš Rado. Vem kako je to, ko kupiš tak avto in vsekakor ni prijetno.
"You never really learn to swear until you learn to drive."

Modelar
Novinec

Napisal/-a Modelar Ne jun 17, 2012 10:09 pm

Ko prvič vidiš misliš da trolajo... Samo pol ko en cajt bereš vidiš da so res prehlajeni v glavo...vsi, z administratorji vred.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov