Nasveti in napotki ter povpraševanja...

123belt123
Nov uporabnik

Kurilno olje - DA ali NE

Napisal/-a 123belt123 Če jun 28, 2012 2:33 pm

Zdravo vsem!
Imam avto Golf 3 1.9TD l.1993 in me zanima kako bi moj avto prebavljal kurilno olje. Mogoče bi vsakih toliko časa nalil kakšen tank kurilca ker je nafta danes že zelo draga in na polen tank se že kar lepo pozna razlika. Zanima me če bi kurilc pustil kakšne posledice na motorju in ali bi mi kaj zamašil šobe in filtre in ali bi lepo vžigal. Enkrat sem ga že lani natočil pol tanka in pol tanka nafte pa mi je lepo delal. In kaj je bolje da tankam čisti tank kurilca ali da mešam z nafto.
Že vnaprej vsem hvala za kak odgovor!
LP!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Kurilno olje - DA ali NE

Napisal/-a abbe Če jun 28, 2012 2:37 pm

najbolje je da kurilca ne tankas v avto,ker pac ni namenjen temu.
kar se pa samega delovanja motorja tiče pa nebo nobene razlike.komot natankas čisti kurilec v avto pa bo super delal.edino pozmi ni priporočljivo ker nima toliko dodatkov proti zmrzovanju.
Ni vse res kar napišem

123belt123
Nov uporabnik

Napisal/-a 123belt123 Če jun 28, 2012 2:45 pm

Mam še eno vprašanje glede policajev. Če bi tankal pol tanka kurilca in nafte ali bi policaj videl v vzorcu da tankam kurilca in kolikšne so kaj kazni če kdo ve.
HVALA in LP!

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Če jun 28, 2012 3:34 pm

ni važno ali imaš liter kurilca ali pohn tank, v vsakem primeru dobiš kazen. ker je kurilc rdeče obarvan se ga takoj opazi =P
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Če jun 28, 2012 3:42 pm

Imam obcutek, da 50% znancev z dizelasi vozi na kurilca oz. po njihovem cvicka. Zanimivo, da dajo 20-30.000 za avto nato pa tankas kurilca. Provleme pa baje noben nima in to pri starih avtih kot cisto novih. lp

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jun 28, 2012 3:59 pm

sej mal še počak, ne bo dolg trajal, ko bodo začel jamrat. ;)
Slika

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Če jun 28, 2012 4:19 pm

Največji specialci si dajo za cviček posebej tank vgradit sem enkrat gledal nekje en video enako kot specialci kateri imajo dvojne šipe spredaj pa še bi se jih našlo samo na koncu se vsi več al manj zakoljejo :lol:

smrkec*
Nov uporabnik

Napisal/-a smrkec* Če jun 28, 2012 6:14 pm

Če gre bmw 7 na kurilca bo tudi golf 3 šel bp.
http://tvslo.si/predvajaj/dnevnik/ava2.83504231/0:12:25

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Če jun 28, 2012 6:25 pm

:lol: kako je blo sram tipa! ena boljših novinarskih zadnji čas...

Uporabniški avatar
Bmw.
Novinec

Napisal/-a Bmw. Če jun 28, 2012 8:41 pm

Jaz tudi poznam enga ko se z bmw 530d 2007 vozi na kurilca :) pa vžiga tud pozimi sošolec ni nič jamral pa je skos vozo na kurilca 2t olje daj zraven pa je ok

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če jun 28, 2012 8:46 pm

106 je napisal/-a:Največji specialci si dajo za cviček posebej tank vgradit

Ravno zaradi tega carina jemlje vzorce iz filtra. ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Če jun 28, 2012 9:55 pm

Pa tut ko prešaltaš nazaj na disla še vsaj en kesl ostanejo sledi kurilnega in če ti vzamejo vzorec ti najdejo, da si tanko kurilno in lahko dobiš kazen. Pa lahko maš pol tank disel goriva.
Alfa romeo 147

teac
Nov uporabnik

Napisal/-a teac Če jun 28, 2012 10:40 pm

glej splača se ti mal računice nardit, kolko km delaš letno itd.. pa prideš kmalu do osupljivega rezultata in sicer da si boš v dveh letih preplačal celega tvojega golfa trojko, pa še bo ostalo :D tako da tudi če te dobijo recimo v dveh letih ali treh, si še zmeraj v plusu :D

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Če jun 28, 2012 10:56 pm

Pa odvisno kje se voziš, ob kakih prometnih cestah kjer je dosti "dizlašev" kombijev, tovornjakov , traktorjev tut pogosteje preverjajo. Pa golf je bolj tipičen disel te prej ustavijo, kot kakšnega netipičnega disla kak star npr nissan(ne terenec), ki so večina benz.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Pe jun 29, 2012 12:17 am

IcEm4n je napisal/-a:sej mal še počak, ne bo dolg trajal, ko bodo začel jamrat. ;)

BlaBlaBla. Pokaži en primer ko je uradno zaradi kurilnega odpovedal motor ali bil kak večji zaplet. Ni ga.

Stari tanka Rav4 že dobro leto samo na kurilca, prej Tourana 2.0TDI od novega do 360.000 ni videl drugega goriva kot kurilnega, isto pajero. Kazen ? Haha, rav4 je že obiskala pol evrope z kurilnim, rade volje plačaš valjda kazen če te v 10 letih ne dobijo. Pa ne zdaj moralizirat da ni pošteno do drugih, ni pošteno do drugih da plačaš davek na dobiček, davek pri plači in še davek na nafto, kurilnega pa lahko spraviš skozi.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe jun 29, 2012 7:45 am

106 je napisal/-a:Največji specialci si dajo za cviček posebej tank vgradit sem enkrat gledal nekje en video enako kot specialci kateri imajo dvojne šipe spredaj pa še bi se jih našlo samo na koncu se vsi več al manj zakoljejo :lol:

indikator na izpuhu kaže kurilca, in to celo na tehničnem, kjer zna bit problem

Uporabniški avatar
freddie
Nov uporabnik

Napisal/-a freddie Pe jun 29, 2012 8:56 am

Moje izkušnje s tem nečednim početjem so sledeče: poznal sem dva gospoda, ki sta ju tankala v prazgodovinske dizle (R. Trafic 2.1D in stari TAMov kombi). Oba sta delovala status quo ante bellum. Poznam pa tudi gospoda, ki ga je tankal v Oplov 2.2DTI (neposredni vbrizg a še brez skupnega voda) in je imel same težave, ki so se pojavile komaj po tanaknju kurilca - znanstveno/eksperimentalno, ne morem dokazat, da so se težave pojavile izključno zaradi kurilca. Seveda so to čisto anekdotalni dokazi - nikakor pa ne morem potegovati konkretnih zaključkov za razliko nekaterih, ki so fiziki, kemiki in metalurgi ob enem.

Ampak glede na to, da se na tak način izogneš trošarinam in s tem utajiš davek, to nekako ni vprašanje, ki bi ga bilo vredu postavljat na javnem forumu. To je podobno kot bi rekel: "Vse se draži, odločil sem se, da bom oropal banko. A se bo kaj poznalo na mojem Citroenu Jumperju, če z njim prebijem steno, preden začnem ropat? Na kak način bi se bilo najbolje zaletet v steklena vrata banke, da bi imel čim manj popravila na vozilu?"" Sicer pa... kaj bi pričakovali od etnične skupine katere narodni heroj Martin Krpan je prav tako utajevalec davkov? ;)

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Pe jun 29, 2012 9:30 am

vojkostar je napisal/-a:
106 je napisal/-a:Največji specialci si dajo za cviček posebej tank vgradit sem enkrat gledal nekje en video enako kot specialci kateri imajo dvojne šipe spredaj pa še bi se jih našlo samo na koncu se vsi več al manj zakoljejo :lol:

indikator na izpuhu kaže kurilca, in to celo na tehničnem, kjer zna bit problem

Kakšen indikator to ?

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Pe jun 29, 2012 9:55 am

Ugibam: vrjetno ta indikator meri količino co2 in žvepla v izpušnih plinih ?

benč
Nov uporabnik

Napisal/-a benč Pe jun 29, 2012 10:22 am

jaz predlagam da tankate olje iz kuhinje no olje ki ostane pri cvrtju pomfrija ga prefiltrirajte in ga mešajte 50-50 z nafto.to jr ubistvu BIO diesel in je trošerina že plačana razlike med nafto in oljem po videzu ni to pa je da diši za teboj ko se pelješ :D ,policija pa tukaj ne more kaj.jaz ga tankam v traktor,avto,tovornjak in bager.moč ima pa enako

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov